用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 香港仔工業學校
go

香港仔工業學校 [複製鏈接]

Any comment?
   0    0    0    0

香港仔工業、余振強第二、陳伯沙,band2仔,自行分配學位,我幫我仔揀左浸信會呂明才做第一間,第二間遞邊間好? 可唔可以比d意見?

[ 本文章最後由 豬頭炳 於 08-1-1 18:27 編輯 ]

原文章由 豬頭炳 於 08-1-1 18:26 發表
香港仔工業、余振強第二、陳伯沙,band2仔,自行分配學位,我幫我仔揀左浸信會呂明才做第一間,第二間遞邊間好? 可唔可以比d意見?

個人意見係第二陳白沙、跟住香港仔工業(雖然係band 3學校,但老師睇學生品行睇得好實)。

香港嘅工業學校一直都唔受歡迎...大部份整整下都輪為band3生集中營!
年青天才科學家出生地之譚李麗芬(前身亦係band3工業中學),就算轉為文法中學依舊只得band3生垂青,當然而家出左陳易希之後...大把人報讀...變成band2生佔多!

[ 本文章最後由 櫺囹桼 於 08-1-1 22:31 編輯 ]
托爾斯泰:幸福的家庭都是相似的,而不幸的家庭則各有各的不幸!

唉~ 我係香工畢業既(超過20年了), 亦住係佢附近, 但都只可講句, 區內只好過余xx.....
睇住母校一年比一年差, 真係無奈, 曾幾何時, 香工個名幾勁呀...

原文章由 eeyore0511 於 08-1-1 19:35 發表
個人意見係第二陳白沙、跟住香港仔工業(雖然係band 3學校,但老師睇學生品行睇得好實)。

ok,唔該晒

原文章由 櫺囹桼 於 08-1-1 22:02 發表
香港嘅工業學校一直都唔受歡迎...大部份整整下都輪為band3生集中營!
年青天才科學家出生地之譚李麗芬(前身亦係band3工業中學),就算轉為文法中學依舊只得band3生垂青,當然而家出左陳易希之後...大把人報讀...變成band2生 ...

咁請問係唔係即係揀得過?

原文章由 FatMumMum 於 08-1-1 22:16 發表
唉~ 我係香工畢業既(超過20年了), 亦住係佢附近, 但都只可講句, 區內只好過余xx.....
睇住母校一年比一年差, 真係無奈, 曾幾何時, 香工個名幾勁呀... ...

我想我仔讀男校呀,但香港仔呢兩間男校又好似唔係好得咁,唔係兩間,而家好似得呢間咋-_-,唉,都唔知揀咩學校好

我老爺果代就好, 不過我老爺都7x歲咯

原文章由 FatMumMum 於 08-1-1 22:16 發表
睇住母校一年比一年差, 真係無奈, 曾幾何時, 香工個名幾勁呀... ...

原文章由 豬頭炳 於 08-1-2 00:33 發表

我想我仔讀男校呀,但香港仔呢兩間男校又好似唔係好得咁,唔係兩間,而家好似得呢間咋-_-,唉,都唔知揀咩學校好

余振強今年已經轉了男女校,  只有香工係男校, 不過見d學生粗口好勁.
‹ 上一主題|下一主題