用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 黃大仙的永光、余近卿、培敦、潔心、聖文德 ...
go

黃大仙的永光、余近卿、培敦、潔心、聖文德 [複製鏈接]

版主 醒目開學勳章

樓主, 我同你既情形差不多,我揀左培敦、潔心

版主 醒目開學勳章

你寫果幾間都係我心水,之前都係上網睇人地意見,下次統一時都會排呢幾間上前面~

至於我點解揀培敦同潔心做自行,其實係聽班主任意見既,佢話培敦近年既德育搞得唔錯,會睇學生乖唔乖,唔係淨睇成績,而且又近我屋企。另外潔心佢都話唔錯,不過就無特別比評語~
原文章由 kming 於 08-1-23 09:34 發表
wwtbid,小草 & 華媽媽:

非常多謝你們的意見,可否解釋多些你們為何選培敦、聖文德或潔心呢?是否它們校風較好、學生質素不差或是學校老師對學生很有愛心呢?

另外我聽說永光和余近卿近年學校辦得越來越好,壞學生減少,可否給 ...

版主 醒目開學勳章

聖文德我本來都有揀,但老師話潔心好過聖文德,不過無講點解(可能係佢個人觀感吧),我最終揀左潔心係諗住阿女讀女校都好,同埋聖文德有小學升上黎,好似比出面學生既學位會少D~
原文章由 一樣的天空 於 08-1-23 09:46 發表
我會咁排: 聖文德, 潔心, 培敦, 余近卿, 永光
不過聖文德有兩間聯繫小學, 留意, 但我認為是校風成績最好的一間
‹ 上一主題|下一主題