用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 仔女經 - Part 24 之"嚴冬過後,春回大地 !" ...
樓主: 2bzmummy
go

仔女經 - Part 24 之"嚴冬過後,春回大地 !" [複製鏈接]

smum
又係喎...通常我叫佢地除剩件底衫瞓覺會舒服d..
大山好少唔蓋被...不過就算係細山肯陪哥哥都係
短時間就得..再大d中房比返阿妹,女仔多貪靚野麻

原文章由 smum 於 08-3-4 12:37 發表

格格

我俾多件背心小b著住訓, 就算踢被, 都仲有件頂住
至於大b, 佢大個, 凍, 自然識得自己蓋被

原文章由 alicetong 於 08-3-4 12:28 發表
2B,
細山經常踢被..一晚要蓋幾次架:D
我就係驚自己眼瞓得濟..爬唔起床過房呀...
不過anyway呢個復活節一定要試下

alice

阿媽教架, 只要唔冷親膊頭, 心口仔, 肚仔同埋膝蓋, 其余部份冇所謂, 所以涼涼地就俾件綿底衫晨仔著, 跟住著長睡衣睡褲, 加件綿背心, 咁咪唔驚'fu'被, 咁如果冷咪著厚背心囉

如果夏天, 我會俾件hb的薄tee 晨仔著 , 領口用安全扣針扣好唔會鬆, 咁手腳都cover 到, 又唔驚'fu'被, 冷親, 你可以諗諗呢個方法

[ 本文章最後由 布甸仔媽媽 於 08-3-4 13:01 編輯 ]

原文章由 sorlo 於 08-3-4 12:26 發表

無番工就識得上網, 你都好病下喎

攞隻滑鼠用4碗水煲埋1碗飲, 包你醒神

原文章由 alicetong 於 08-3-4 12:46 發表
smum
...

alice

其實大細山都大個, 如果可以最好盡快分房 , 始終男女有別

呢輪天氣咁忽冷忽熱,好容易感冒架,有無睇醫生呀,病向錢中醫呀 .... 好好休息,唔好掛住上網啦 ......

原文章由 正46 於 08-3-4 12:07 發表
尋晚發冷發熱, 今日冇返工啦........

格格

可能您唔同意,不過我覺得如果小朋友踢被,即係佢唔覺得凍喇,咁又唔使下下都蓋被囉,同埋以我經驗,半夜如果小朋友有乜風吹草動,做媽咪既,點懶都會變得好醒,呢 D 應該係母性卦 .....

原文章由 alicetong 於 08-3-4 12:28 發表
2B,
細山經常踢被..一晚要蓋幾次架:D
我就係驚自己眼瞓得濟..爬唔起床過房呀...
不過anyway呢個復活節一定要試下

格格

如果我係大山,我會覺得您偏心,老實講,大山上左中學,可能要有一個自己既書櫃,或者,獨立一張書檯,點解要佢用一間細房呢 .... 要小心平衡拿捏呢 .......

原文章由 alicetong 於 08-3-4 12:46 發表
smum

...

長老

有計 !

原文章由 布甸仔媽媽 於 08-3-4 12:57 發表

alice

阿媽教架, 只要唔冷親膊頭, 心口仔, 肚仔同埋膝蓋, 其余部份冇所謂, 所以涼涼地就俾件綿底衫晨仔著, 跟住著長睡衣睡褲, 加件綿背心, 咁咪唔驚'fu'被, 咁如果冷咪著厚背心囉

如果夏天, 我會俾件hb ...

長老

獨步單方 ! ......

原文章由 布甸仔媽媽 於 08-3-4 12:59 發表

長老

曾經有朋友的小女兒,從小習慣跟媽媽睡,到中學都改不了,最後做爸爸的被逼每晚睡在床邊地下了 ! .......

原文章由 布甸仔媽媽 於 08-3-4 13:06 發表

alice

其實大細山都大個, 如果可以最好盡快分房 , 始終男女有別

原文章由 2bzmummy 於 08-3-4 13:40 發表
長老

曾經有朋友的小女兒,從小習慣跟媽媽睡,到中學都改不了,最後做爸爸的被逼每晚睡在床邊地下了 ! .......

2b

我一定唔可以同hb分床睡, 呢點我堅持

原文章由 2bzmummy 於 08-3-4 13:34 發表
長老

有計 !

2b

係我阿媽家姐教架

[ 本文章最後由 布甸仔媽媽 於 08-3-4 13:51 編輯 ]

長老

我都係架 .... no way ...... 病都未試過分床 ......

原文章由 布甸仔媽媽 於 08-3-4 13:44 發表

2b

我一定唔可以同hb分床睡, 呢點我堅持

長老

呢位叫”姨媽”呀 .......

原文章由 布甸仔媽媽 於 08-3-4 13:48 發表

2b

係我阿媽家姐教架

恭喜Alice 仔女領獎
賀喜2b 回春
再賀長老喬遷

叻媽,乜野叫 2b 回春 .............

原文章由 maba 於 08-3-4 14:03 發表
恭喜Alice 仔女領獎
賀喜2b 回春
再賀長老喬遷

原文章由 2bzmummy 於 08-3-4 14:02 發表
長老

呢位叫”姨媽”呀 .......

2b

鎖你囉, 少佐'頓號'........阿媽同埋家姐呀:;pppp:

長老

救命呀,咁都俾您兜到 .............

原文章由 布甸仔媽媽 於 08-3-4 14:18 發表

2b

鎖你囉, 少佐'頓號'........阿媽同埋家姐呀:;pppp:

annie,
多謝長老媽媽和長老的獨秘單方 :D :D
我都一定要佢兩個將件衫仔放落條褲包好..唔可以冷
親個肚腩仔...

原文章由 布甸仔媽媽 於 08-3-4 12:57 發表

alice

如果夏天, 我會俾件hb ...

原文章由 布甸仔媽媽 於 08-3-4 12:59 發表

‹ 上一主題|下一主題