用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 2009入讀K1的家長,請進來!
go

2009入讀K1的家長,請進來! [複製鏈接]

我來報報料!
我知道上次個「如何選擇幼稚園」講座有爸爸媽媽錯過左,今次唔好再錯過Fanny因應徇眾要求會在2008319日(星期三),晚上730舉行,真係好值得聽。如果對這個講座有興趣的爸爸媽媽可以打電話去留位,聯絡電話:23046885/27429323Fanny's Workshop
以下是講座資料
講座:「如何選擇幼稚園」
對象:2006出生之小朋友的爸爸媽媽或有興趣的家長
講座地點:九龍塘窩打老道1262/F
講座日期:2008319日(星期三)
講座時間:730PM
如有問題可以pm俾我
   0    0    0    0

As it's in Waterloo Road, will this seminar focus on Kowloon Kindergarten ?

原文章由 kiukiu2006 於 08-3-13 23:23 發表
我來報報料!
我知道上次個「如何選擇幼稚園」講座有爸爸媽媽錯過左,今次唔好再錯過,Fanny因應徇眾要求會在2008年3月19日(星期三),晚上7:30舉行,真係好值得聽。如果對這個講座有興趣的爸爸媽媽可以打電話去留位,聯絡電話:230468 ...

I also want to konw, as I live in HK island.

Hi yvonyvon,
I am also 0607 mama.  Are you also live in HK island?

原文章由 yvonyvon 於 08-3-13 23:46 發表
As it's in Waterloo Road, will this seminar focus on Kowloon Kindergarten ?

[ 本文章最後由 iadalovebb 於 08-3-14 10:12 編輯 ]

我都好有興趣去聽吓....
不過我有個問題就是有無人同仔女在(A)讀N1, 但想在(B)讀K1呢?
因為我心儀的K1在香港區, 但自己就住九龍..又想比小朋友2歲反吓N1..但如果咁細就天天過海咪好辛苦...

其實應該都有好多家長係咁o架!!
我就係其中一個啦!!
我囝囝宜家在(A)讀N1, 佢九月會到(B)讀K1

原文章由 lro14sheung 於 08-3-14 10:29 發表
我都好有興趣去聽吓....
不過我有個問題就是有無人同仔女在(A)讀N1, 但想在(B)讀K1呢?
因為我心儀的K1在香港區, 但自己就住九龍..又想比小朋友2歲反吓N1..但如果咁細就天天過海咪好辛苦... ...

咁我現在才去找n1會不會太遲呢?
如其他媽咪講..不是我想入就入到架!
tym327, 可不可講吓你囝囝讀邊間n1?

我是咪今年唔止要找n1重要找定k1???

各位媽咪
你地要bb上午讀一間、下午又讀一間,好似返工咁,我個人就覺得bb好辛苦,其實要睇下你個BB究竟是2005年定2006年出世和想做大b定細b,如BB係2006年1月至12月,就會係2008年9月就要查詢報名事項2009就可以讀k1,若bb係2005年10月-12月出世,可以重新再報k1(咁就你大b)。除了注意日期外,其實最重要選擇甚麼幼稚園,其實真係好多值得注意的事項,講座:「如何選擇幼稚園」尤其是2006年出生的BB,出生率開始高,幼稚園的安排對日後升讀小學有者莫大關係,我知道3月19日(星期三)有個講座好有用,有興趣的2006年的媽咪我可以打電話問下,電話係:23046885/27429323(fanny's workshop)
以下是講座資料

對象:2006出生之小朋友的爸爸媽媽或有興趣的家長
講座地點:九龍塘窩打老道1262/F
講座日期:2008319日(星期三)
講座時間:730PM

原文章由 kiukiu2006 於 08-3-13 23:23 發表
我來報報料!
我知道上次個「如何選擇幼稚園」講座有爸爸媽媽錯過左,今次唔好再錯過,Fanny因應徇眾要求會在2008年3月19日(星期三),晚上7:30舉行,真係好值得聽。如果對這個講座有興趣的爸爸媽媽可以打電話去留位,聯絡電話:230468 ...

Is it too late, any vacancy?

回覆 #7 iadalovebb 的文章

Yes, I'm living in HK Island.  I've just called & will try attending this talk.

kiukiu2006,

do you know the organization name?
我來報報料!

好想去。但明天要返大陸公幹,泥唔到....

How is the fee?
‹ 上一主題|下一主題