用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 協恩中學附屬幼稚園 協恩有冇幼兒班?
go

協恩有冇幼兒班? [複製鏈接]

協恩有冇幼兒班, 還是只得幼稚園? 有啲人話如果幼兒班同幼稚園讀埋同一間會好啲, 因為當讀k1嘅時候已經熟悉學校環境, 真的嗎?
   0    0    0    0

只有 K1, K2 and K3!!

其實協恩好唔好? 出唔出名架? 學費大約多少?

原文章由 benben 於 08-3-28 16:12 發表
只有 K1, K2 and K3!!

原文章由 wko1029 於 08-3-28 16:18 發表
其實協恩好唔好? 出唔出名架? 學費大約多少?

協恩梗係好啦!好難入架!
以前只得K2,K3,每級有三班,全級大概有100人;
依家有K1,K2,K3三級,每級只得兩班,收六十幾人,
每年都有過千人去爭呢六十幾個位!

學費唔算貴,我女讀個陣都係千二、三,
我諗依家都唔過千五。

K1係咪3歲可以讀? 我見協恩小學係政府學校, 我以為會麻麻地...

原文章由 babyhowie 於 08-3-28 17:24 發表

協恩梗係好啦!好難入架!
以前只得K2,K3,每級有三班,全級大概有100人;
依家有K1,K2,K3三級,每級只得兩班,收六十幾人,
每年都有過千人去爭呢六十幾個位!

學費唔算貴,我女讀個陣都係千二、三,
我諗依家都唔過千五。 ...

原文章由 wko1029 於 08-3-28 17:46 發表
K1係咪3歲可以讀? 我見協恩小學係政府學校, 我以為會麻麻地...

K1係足兩歲八個月就可以入讀,
但係通常名校都鍾意選擇大BB!

協小唔係政府學校,係津貼學校,
私校都唔一定係好學校,
官校都有好學校,好多官校都係大提人爭!
睇黎你對香港學校唔係好熟悉!

Sch Fee now HK$2000.

after using Edu. Voucher. we need to pay $1000 per month!!

我真係對啲學校冇乜研究, 我連政府學校同津貼學校有乜分別都唔知, 所以想响呢度攞啲意見囉, 我諗都要買噃本書睇先得...協恩係唔係一條龍架?

原文章由 babyhowie 於 08-3-28 18:19 發表

K1係足兩歲八個月就可以入讀,
但係通常名校都鍾意選擇大BB!

協小唔係政府學校,係津貼學校,
私校都唔一定係好學校,
官校都有好學校,好多官校都係大提人爭!
睇黎你對香港學校唔係好熟悉! ...

原文章由 wko1029 於 08-3-30 15:06 發表
我真係對啲學校冇乜研究, 我連政府學校同津貼學校有乜分別都唔知, 所以想响呢度攞啲意見囉, 我諗都要買噃本書睇先得...協恩係唔係一條龍架?

協恩唔係一條龍架!

多數學校想結龍就轉直資,
直資學校類似私校形式,要交學費。
而官校同津貼學校基本上唔洗交學費,
協小都係每個用象徵式交$200堂費。

take a look here, which school can have such an achievement?

http://www.hys.edu.hk/english/achievement.html

just hope my girl can enter the primary school ...

冇幼兒班
‹ 上一主題|下一主題