用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 太子Superkids
go

太子Superkids [複製鏈接]

請問有冇人讀緊,好唔好?同埋一個月幾錢學費?一班有幾多人?

Thanks!
   15    0    0    0

原帖由 ballball411 於 10-9-9 10:41 發表
係要自己用單行紙改正再釘係dictation上面

唔該晒.....

無嘢可以做到, 等消息啦, 不過唔好有期望, 因插班真係好難, 隨緣吧!  
原帖由 五歲仔 於 10-9-9 11:12 發表

想問吓, 我小朋友在8月安排考插班試(p.4), 當日只有3位考生, 校長話位只得一個, 而我小朋友則程度未夠, 仲話如果日後有位, 會再考慮

我可以點做呢?其實如果有位的話, 校長都可能call另一批申請人面試啦, 仲有無希 ...

原帖由 mmak 於 10-5-18 13:16 發表
張申請表, 寫到明... 佢地會挑選 必須是"品學兼優和成績優良既學生"...

D課程都幾深架, 英文太c 根本跟唔上
如果程度唔太夠, 校長都會收, 但降一級...

...

想問吓, 我小朋友在8月安排考插班試(p.4), 當日只有3位考生, 校長話位只得一個, 而我小朋友則程度未夠, 仲話如果日後有位, 會再考慮

我可以點做呢?其實如果有位的話, 校長都可能call另一批申請人面試啦, 仲有無希望呢?

係要自己用單行紙改正再釘係dictation上面

想問吓superkids 既 Dictation改正,是要自己用單行紙改正,定在paper 後面改正呢

想問下k2開始要報定 or k3先可以報名呢?因我親友好多年前報過,佢話k2都可以排定先.

yes.  other than superkids, any other good learning centre recommand ?

any other places run similiar english class structure

anybody knows any other places or teachers running similiar english class structure, I am interested, phone number, web sites, .. thanks.

原帖由 BBLOVEMAMA 於 10-8-17 16:32 發表
大家好!我曾聽有d家長講superkids教得好,可否pm or 留該校的電話給我,謝謝!

比個電話你都無用, 電話係無人接的, 每年5月接受報名, 你等下年報名啦!

有無人可比太子superkids 的電話我.

大家好!我曾聽有d家長講superkids教得好,可否pm or 留該校的電話給我,謝謝!

我囡又無喎??
佢隔星期會默書/quiz, 我囡會報告我知派咗上一次的默書/quiz 有幾多分.
佢每次默完書都會估計自己有幾多分.
其他嘅分數, 我就無聽過??
好似話每月表現最好的小朋友會有獎勵, 但唔知是否有報分數, 因我囡話唔知??

佢話堂上會有玩遊戲/比賽, 會分勝負的.
可能講依D卦 ??

原帖由 kcityma 於 10-8-12 10:01 發表

mmak,

唔該晒......我想問,囡囡每次出嚟都話佢今日有幾多幾多分,究竟d分係點得嚟架????

Yes, 上堂有教過的

原帖由 nicoletsui1212 於 10-8-12 07:52 發表

Unseen dictation 是否上堂教過?

原帖由 mmak 於 10-8-11 22:44 發表
Yes, 默書範圍都好廣吓架.......
唔係要全部默晒架, 會默部份, 但都要全部溫晒的.......
試過有次dictation 再+ unseen, 但事前無通知會有unseen, 嚇C !!

mmak,

唔該晒......我想問,囡囡每次出嚟都話佢今日有幾多幾多分,究竟d分係點得嚟架????

原帖由 mmak 於 10-8-11 22:44 發表
唔係要全部默晒架, 會默部份, 但都要全部溫晒的.......
試過有次dictation 再+ unseen, 但事前無通知會有unseen, 嚇C !!

Unseen dictation 是否上堂教過?

原帖由 kcityma 於 10-8-10 17:30 發表
囡囡今年響superkids讀p1,想問吓下星期默書範圍有成30句句子,係咪要默晒架,如果係都幾多吓喎.如果唔係範圍都好廣吓.......

原帖由 Daisy媽咪 於 10-8-11 15:35 發表

見到張dictation note 啦. 我未同佢溫, 我想等佢做完功課先.
不過notice 寫左唔可以教小朋友做, 所以我只係提佢要寫整齊d咋 !

我都冇教佢點做,不過會叫佢自己check一次,搵到錯就自己改,搵唔到就由miss改,等佢知自己錯咩野law

原帖由 kcityma 於 10-8-11 10:22 發表

我尋晚都有幫囡囡溫,但佢唔係好熟law

你哋囝囝囡囡d功課ok嗎?我囡囡好大意,明白點做但成日唔記得加d標點符號,大細楷亂晒龍......

見到張dictation note 啦. 我未同佢溫, 我想等佢做完功課先.
不過notice 寫左唔可以教小朋友做, 所以我只係提佢要寫整齊d咋 !

原帖由 fatpooh 於 10-8-11 09:03 發表
我都係昨晚幫佢溫咋

我尋晚都有幫囡囡溫,但佢唔係好熟law

你哋囝囝囡囡d功課ok嗎?我囡囡好大意,明白點做但成日唔記得加d標點符號,大細楷亂晒龍......
‹ 上一主題|下一主題