用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍靈糧堂幼稚園 小朋友有冇話唔想返學?
go

小朋友有冇話唔想返學? [複製鏈接]

三月停課期間,我間仲都問吓呀B想唔想返學,佢次次都話唔想。問佢鍾唔鍾意老師,佢亦話唔鍾意(自從轉咗班主任後),你們有冇同樣情況呀?
   0    0    0    0

無呀,我亞囡仲成日問我幾時返學, 佢好掛住班主任喎

但我同另一家長講開,佢與我同一情況喎﹗我問點解唔鍾意返學,佢話老師唔比椅佢坐喎﹗莫非比老師罰企?

我個仔很開心可返學,3月放假,仔仔仲玩學校上課,要我們做同學仔,佢做老師。
你可以問下老師,你同老師講你孩子有這個答案,問是有何事發生,你都知如何配合學校和孩子。
「你若聽從耶和華─你神的誡命,就是我今日所吩咐你的,謹守遵行,不偏左右,也不隨從事奉別神,耶和華就必使你作首不作尾,但居上不居下。 」(申命記28:13-14)

我們的網誌:
hk.myblog.yahoo.com/BY-WH

My doughter love this school so much,  and she tell me must let little brother in, because this school make she very happy and have a lot of fun.

我個仔都有間唔中話唔想返學, 不過佢係因為想同我地留起屋企, 問佢轉學校好唔好佢又話唔轉, 佢好鍾意班主任&同學仔, 鍾意靈糧堂, 唔係學校問題
‹ 上一主題|下一主題