用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 迦南幼稚園 (九龍塘) 有無08/09 K1 家長?
go

有無08/09 K1 家長? [複製鏈接]

有無08/09 K1 家長, 你地比咗書簿費?
   1    0    0    0

交左啦, 連8 月份返學的$1400 都交左。
我係琳琳豬個媽咪......叫肥妹媽咪琳琳豬 2005 年 12 月 19 日出世﹗

呢份學費就未交! 你小朋友讀上午定下午班呀, 我囡係上午, 睇下有無機會係同學仔?!

原文章由 fanny豬豬 於 08-5-7 15:16 發表
交左啦, 連8 月份返學的$1400 都交左。

個囡讀下午班, 一定有機會,  因為到k3一定係下午班。 你住邊度架?  我地可以keep in touch。
我係琳琳豬個媽咪......叫肥妹媽咪琳琳豬 2005 年 12 月 19 日出世﹗

我住鑽石山, 你呢? 你知唔知一班大約有幾個小朋友, 我都唔知k3係返下午wor....

原文章由 fanny豬豬 於 08-5-8 12:33 發表
個囡讀下午班, 一定有機會,  因為到k3一定係下午班。 你住邊度架?  我地可以keep in touch。

August07, 好近喎, 我住采頤花園, k3應該係返下午班, 我住個屋苑好多都係返迦南, 佢地講架。

Hello! 我囝囝都係k1下午班.

har? cannan (Kowloon Tong ) k3一定係下午班 ga?
my bb will enroll N1 am class.. how about this school?

書簿費一個學期要1500元,覺得好貴。

書簿費一個學期要1500元,覺得好貴。

My daughter will go to K1 in Cannan (next to Kim Ming) in 08/09 (AM class)

我仔仔宜家喺迦南讀緊N1,暑假後會讀番迦南K1(AM),有冇媽咪同我一樣都揀番迦南?

My Girl will k1 am class also!:)

fanny豬豬, HO-B

我囡囡都係讀PM Class (金巴倫道cannan), 你哋係咪都一樣呀? 好似7月要返學校聽嘢, 希望到時可以約埋一齊, 大家見吓面呀?

midcochow,

都好喎, 有冇諗住比佢 8 月份開始上堂? 我已經交左學費, 因為我個囡比較怕羞, 所以想比佢早d返。

fanny豬豬

有呀, 我都會比佢8月開始上堂, 因為我o個個又係好怕羞o架, 到時我都擔心佢唔知要哭幾多日先ok. 你囡囡多唔多嘢講o架, 我o個個唔係好識講嘢, 希望到時返學後會有進度啦.

如我冇記錯, 好似7月12日有講座, 不如就o個日見面啦, 有冇家長有興趣join 呀? 一齊傾吓計到好呀, fanny豬豬, 我預左你o架啦.

[ 本文章最後由 midcochow 於 08-6-18 11:48 編輯 ]

ok, 無問題。

原文章由 wongcheukma 於 08-6-4 08:25 發表
我仔仔宜家喺迦南讀緊N1,暑假後會讀番迦南K1(AM),有冇媽咪同我一樣都揀番迦南?

Hi wongcheukma
我仔仔而家都係讀緊N1,但係因為之前遲咗報名,金巴倫道呢道滿咗,所以去咗窩打老道個邊,不過嚟緊K1我就申請返過嚟,希望到時大家可以交流下吖!

Hi Keiling,

很高興認識你,你仔仔是大仔還是细仔?我同仔仔報了迦南
summer course,你有没有報到?希望家長會可以見到你。

原文章由 wongcheukma 於 08-7-1 01:29 發表
Hi Keiling,

很高興認識你,你仔仔是大仔還是细仔?我同仔仔報了迦南
summer course,你有没有報到?希望家長會可以見到你。

HiHi
我仔仔係細仔(10月生日),但係你知唔知佢地係咪分月份嚟分班嘅呢?我好慘呀!之前我打去問佢地關於8月course d嘢,打去有個主任覆返我咁我咪順便問下佢有無消息或confirm我仔仔可以轉返上午讀,因為其實我返palygroup直至n1都不停問(係每個月),佢地都係話未有得報住同埋會直升,結果4月再問佢地竟然話比我知上午班 full咗叫我報住下午等waiting list,激死我!!!!(如果唔係我個仔讀得咁開心我都費事釆佢)就係咁主任覆我當時話:[哦~小朋友幾月出世呀?10月,都無問題嘅.]等我鬼咁開心!點知派返嚟張通告仲係寫PM,我咪又打去問,點知個主任話無應承個我喎,衹不過話好大機會可以.......同埋你地講個一個家長會係咪for返九龍塘k1?因為我小朋友而家仲係窩打老道個邊,變咗好似好多嘢我都唔知.......點都好啦,我希望佢地比返個好消息我!
‹ 上一主題|下一主題