用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 迦南幼稚園 (九龍塘) 有無08/09 K1 家長?
樓主: August07
go

有無08/09 K1 家長? [複製鏈接]

leejoannelee

其實以前我囝囝返學時都有哭, 我o個時都不知幾想自己都哭埋出o黎, 放學後返到屋企唯有不停同佢講學校d 開心嘢, 等佢記住返學係件好開心嘅事, 不過o個時囝囝都哭左成3日左右先冇事, 所以我諗你唔駛太擔心, 你相信你囝囝一定會好過我囝囝以前嘅. 加油呀.....

原文章由 leejoannelee 於 08-8-13 09:15 發表
你囡囡好叻女呀!!已經開始適應喇, 我諗佢會好
快就愛上返學添, 我個囝今日等校車時已經眼濕濕喇,
一上車就大喊, 都唔知要喊到幾時??

醒目開學勳章

midco,

我已經不停咁同佢講返學D開心野, 等佢好D,
但係效果都唔係咁大, 希望阿囝快D適應到學校既生活呀~~
你囡囡係邊兩個老師呀??

原文章由 midcochow 於 08-8-13 11:46 發表

其實以前我囝囝返學時都有哭, 我o個時都不知幾想自己都哭埋出o黎, 放學後返到屋企唯有不停同佢講學校d 開心嘢, 等佢記住返學係件好開心嘅事, 不過o個時囝囝都哭左成3日左右先冇事, 所以我諗你唔駛太擔 ...

你好呀,多謝你先...預產期10月,我個囡囡頭頭都好開心話返學返學,但尋日開始就話唔想返,d哥哥姐姐喊....佢唔開心.....今朝我老公話佢連校車都唔肯上,係姨姨夾佢上車咋....唉.....睇見佢"篇"晒咀,喊晒口咁同我地講唔開心,唔想返,真係有d心酸....

原文章由 leejoannelee 於 08-8-12 10:06 發表
LibraMum ,

haha~~我對你有印象呀, 我囝囝都係做咗樹熊呀,
老師講故事時都唔坐低, 要痴住我, 果個就係我喇!!
嘩~~你地咁開心去咗玩, 唔怪之得第二日唔見你喇.

chungphoebe,

恭喜你呀, 幾時生呀??
你囡囡係咩 ...

我囡囡個老師一個叫ms. wong, 另一個叫ms. ho, 不過唔知上午班同下午班d 老師係咪一樣呢? 其實ms. wong 我識o架, 因為佢以為係我囝囝個童軍老師, 我開學第一日時見到佢, 唔敢同佢相認.  點知反而ms. wong 話認得我, 真係有d surprise .

點解好似 missing d post?!
我女女搭 29號車...加$20 ..
下星期二就知佢喊唔喊...

醒目開學勳章

有個同班同學仔都係29號.
希望你囡囡唔會喊喇, 因為我地爸爸媽媽睇到
真係好心痛架   

原帖由 poohbb_hk 於 08-8-28 23:27 發表
點解好似 missing d post?!
我女女搭 29號車...加$20 ..
下星期二就知佢喊唔喊...

咁咪好..有同班同學仔同一校車...
第一天佢爸爸會送亞囡上車!
我呢幾日已成日同佢講返學好多小朋友同佢玩架...
佢而家成日諗住學校果間玩具屋玩咋...
希望果日搭車唔好喊la..

今日返學坐校車,亞女無喊!
放學後老師打比我都話瑤瑤好淡定同合..無喊!:)

我都放心d! 不過再觀察下~

醒目開學勳章

你囡囡真係好叻女呀, good girl!!
MISS邱好好架, 隔日就打俾我講下返學既情況

原帖由 poohbb_hk 於 08-9-2 23:54 發表
今日返學坐校車,亞女無喊!
放學後老師打比我都話瑤瑤好淡定同合..無喊!:)

我都放心d! 不過再觀察下~

leejoannelee :
你仔仔叫咩名..我成日問我女女有咩同學仔都答晤出...你仔仔有無識到d 同班同學仔?

醒目開學勳章

我囝囝依家都只係識得之前一齊上適應班果3個同學咋,
佢話依家都係同佢地一組喎,
問佢有無識到新既小朋友佢話無, 我囝囝叫倬綸呀,
你囡囡呢??
另老師多唔多打俾你呀??

原帖由 poohbb_hk 於 08-9-15 01:18 發表
leejoannelee :
你仔仔叫咩名..我成日問我女女有咩同學仔都答晤出...你仔仔有無識到d 同班同學仔?

老師無再打比我la...我女女叫 希瑤
我見佢係貼住 "紅色" sticker ..我估係紅組吧..
等我再問佢識唔識到同學仔先~

醒目開學勳章

我囝囝都係貼住 "紅色" sticker 架, o係名card上面,
咁佢地係咪一組呢???
你9/26日開生日會要著"我愛中國"既衫, 你諗住著乜呀??我諗都頭都大呀, 都唔知著乜好

原帖由 poohbb_hk 於 08-9-18 01:10 發表
老師無再打比我la...我女女叫 希瑤
我見佢係貼住 "紅色" sticker ..我估係紅組吧..
等我再問佢識唔識到同學仔先~

我都仲諗緊~~諗唔到就紅色衫..
初初有諗過綁紅絲巾(好似人國內學生咁..)...
但驚比人笑 hehe...
我想問要拎玩具回去係要交換禮物或是自己平時玩開d 玩具?

醒目開學勳章

拎玩具回去係要等佢地同同學仔交換玩下,
學習分亨, 重要帶一張BB相喎.

原帖由 poohbb_hk 於 08-9-20 01:28 發表
我都仲諗緊~~諗唔到就紅色衫..
初初有諗過綁紅絲巾(好似人國內學生咁..)...
但驚比人笑 hehe...
我想問要拎玩具回去係要交換禮物或是自己平時玩開d 玩具? ...

原來係咁...我媽咪買左小鳳仙比瑤瑤生日會穿..
不過我未見過件衫係點~~
你有無join coby coby dance ar?

醒目開學勳章

我同老公都想囝囝join coby coby dance 呀,
但要自己去學校接佢放學, 所以重諗緊

原帖由 poohbb_hk 於 08-9-23 23:02 發表
原來係咁...我媽咪買左小鳳仙比瑤瑤生日會穿..
不過我未見過件衫係點~~
你有無join coby coby dance ar?

我剛剛買左一件小鳳仙衫比呀囡明天開生日會。
我係琳琳豬個媽咪......叫肥妹媽咪琳琳豬 2005 年 12 月 19 日出世﹗

Hello, 好耐無上黎tim! 我都同囝囝報咗Coby Coby Dance 呀, 星期三嗰班, 到時婆婆接放學.
希瑤同倬綸唔知識唔識浩霖呢?

醒目開學勳章

你地都報咗Coby Coby Dance呀,
我都好想幫佢報架, 好似好好玩咁,
但我要帶住細B去接佢好麻煩, 所以最後都無報到.
等我今日問下阿仔識唔識我浩霖??
你囝囝多唔多講返學D野你聽架??

原帖由 LibraMum 於 08-9-29 18:02 發表
Hello, 好耐無上黎tim! 我都同囝囝報咗Coby Coby Dance 呀, 星期三嗰班, 到時婆婆接放學.
希瑤同倬綸唔知識唔識浩霖呢?

‹ 上一主題|下一主題