用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 ST. Joseph 幼稚園放榜
go

ST. Joseph 幼稚園放榜 [複製鏈接]

今天是ST. Joseph 幼稚園放榜 , 小兒有幸被取錄 , 小兒現在就讀於聖公會幼稚園(鐵崗) , 他讀得非常開心 , 應否給他轉校呢 ? 本人注重校風及將來小一派位.
   0    0    0    0

我都係呀,我仔仔又係收咗佢,好開心。
但係為佢前途,點都要轉校。

醒目開學勳章

St. Joseph 都收左我仔仔呀,真係好開心呀
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!You're my sunshine. My only sunshine. U make me happy when skies are grey. You'll never know dear. How much I Love U. Please don't take my sunshine away.

回覆 #1 esmehouse 的文章

我無份. 你們是教徒/ 校友嗎? 或是號碼很前呢?

咁你地係咪都係於12網住嫁?

另外, st. jo 幼稚園考 d 乜嫁, 我仔仔 k1讀 kv, 想k2考 st. jo, 因為有12網, 想駁下.....tks

My son is also accepted by St. Joseph today. Any mom
knows when is the deadline for registration? I think I was
too nervous this morning. I didn't realize if the school has posted any information regarding the procedures of registration today. Any mom can help? Thanks.

King'sMom

我未check呀!諗住明日放假先去睇!

原文章由 moonychan 於 08-4-30 16:50 發表
咁你地係咪都係於12網住嫁?

另外, st. jo 幼稚園考 d 乜嫁, 我仔仔 k1讀 kv, 想k2考 st. jo, 因為有12網, 想駁下.....tks

我唔係12網,不過係舊生,其實我都唔知考啲乜,因為考時小朋友同家長分開,不過我仔考時佢講說話好大聲,我依俙聽到我個仔同老師講佢最老友两個同學仔個名,我諗佢地應該都會傾吓計咁。成個過程好快,都唔知有冇5分鐘!

St. Joseph

[I also got a seat. I am not 教徒/ 校友 and the 號碼 is over 100 and my son is not the 1st child.

quote]原文章由 Melody6 於 08-4-30 16:21 發表
我無份. 你們是教徒/ 校友嗎? 或是號碼很前呢? [/quote]

幸運地我仔都入到呀,真無唸過呀,因我仔in果時又哭又扭計ka.
thank god

[ 本文章最後由 mwtang 於 08-5-2 11:38 編輯 ]

請問 St. Joseph Kinder 入返 St. Joseph Primary 既機會率有幾高呢?

原文章由 AS1210 於 08-5-2 09:50 發表
請問 St. Joseph Kinder 入返 St. Joseph Primary 既機會率有幾高呢?

呢間小學係派位ka,佢地好似話吾係一條龍ge.

May I know where are your kids studying for K1 (for those accepted by St. Jo KG)?  Many thanks.

醒目開學勳章

註冊日你地會幾點去呀?另外 St. Jo 好似係著啡色皮鞋架,你地會去邊度買呀?
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!You're my sunshine. My only sunshine. U make me happy when skies are grey. You'll never know dear. How much I Love U. Please don't take my sunshine away.

小兒現在就讀聖公會(鐵崗)K1, 其實小兒很喜歡聖公會,因老師好好人以及每天上學都好開心快樂! 但是為未來小一升學打算! 真不知如何選擇? 懇請給我們一些意見。ST. JOSEPH 是否一條龍直上?

原文章由 esmehouse 於 08-5-2 12:25 發表
註冊日你地會幾點去呀?另外 St. Jo 好似係著啡色皮鞋架,你地會去邊度買呀?

我仔而家係讀梗蘇淅
註冊係咪5月15日呀,唉我真係無記性呀 果日我唸我會10左右去.係呀啡色鞋甘怪ge 等我之前discount時買多左d黑色鞋比阿仔tim,甘我咪浪費晒.....

[ 本文章最後由 mwtang 於 08-5-2 13:04 編輯 ]

醒目開學勳章

我個日應該 9:00 去到

原文章由 mwtang 於 08-5-2 13:00 發表
我仔而家係讀梗蘇淅
註冊係咪5月15日呀,唉我真係無記性呀 果日我唸我會10左右去.係呀啡色鞋甘怪ge 等我之前discount時買多左d黑色鞋比阿仔tim,甘我咪浪費晒.....

原文章由 al888 於 08-5-2 12:47 發表
小兒現在就讀聖公會(鐵崗)K1, 其實小兒很喜歡聖公會,因老師好好人以及每天上學都好開心快樂! 但是為未來小一升學打算! 真不知如何選擇? 懇請給我們一些意見。ST. JOSEPH 是否一條龍直上? ...

津貼小學收生方法要跟政府..或者派完晒位有淨個時會分比幼稚園呱....
學寫blog, 學影相, 學做體貼的爸爸.
----------------------------------------
http://hk.myblog.yahoo.com/hknl32
http://www.flickr.com/photos/hknl32
----------------------------------------

Would any one tell me that when will St. Jo"接龍" ?

Many Thanks !!

咁即係如果已經有12網既地址, 就唔洗刻意入讀 st. jo kinder 呢?

因為有 friend 做幼師的, 佢話我仔仔讀完3年kv再揀st. jo primary都未嘗不可, 係咪呢?
‹ 上一主題|下一主題