用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 選擇幼稚園請先考慮....
go

選擇幼稚園請先考慮.... [複製鏈接]

原文章由 yingying 於 08-6-4 23:23 發表
我第一次做人媽媽,我個仔只得10個月大, 如果想讀N1就話現在就要報名啦 ,我覺得好大壓力,好怕選擇錯誤, 有些人話一定要讀N1, 有些人話唔好太細 , 睇完妳們的發表我都好同意妳們的 ...

我都係第一次做人媽媽,不過我BB十一個月大~~!!我都好怕選錯,但我會問綱上D媽咪意見~~自己唔洗咁煩~~!! 佢地話N1您鍾意可俾佢讀,唔讀都得~~但我BB就要讀~~因我BB有時怕人又唔同人玩~~~比佢讀得佢同多D朋友仔玩~~!!!

原文章由 Tammy 於 08-5-21 17:11 發表
在替自己小朋友選擇幼稚園都好頭痛架.....係咪一定名校, 學費貴, 課程深.....就係對小朋友好呢 ?

我地替小朋友擇幼稚園時, 要記住他/她只得兩歲到.  讀幼稚園時 only 3-5歲, 有些可能年齡更細.
這個年齡組別的小朋 ...

我住個到得3-5間幼稚園擇~有D會有BB班上但要兩year old先讀得~~幼稚園三year old先可讀~~~我BB現在十一個月大,我找了全部更問了全部幼稚園何時要報名(只係筌灣區)>>>只要BB讀得HAPPY同喜歡返SHOOL我便HAPPY~~~~
我媽咪話:個仔係聰明嘅讀那間SHOOL都會聰明~~~迫都迫唔到~~!!!
‹ 上一主題|下一主題