用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 報考apa, 有消息未?
樓主: bbkiss
go

報考apa, 有消息未? [複製鏈接]

不用客氣!JSE 是Junior String Ensemble, 而JRE 是Junior Repetoire Ensemble. 弘樂初級生會先被安排進JSE, 再考上JRE, 最後是上JSO. 祝令郎有一個好開始,相信他一定會很享受以後在演藝的日子。

原文章由 cowboymama 於 08-7-28 22:18 發表
Deniset,

謝謝你對小兒的誇獎,希望他能很快融入樂團(我想他是外來生,會是少數份子吧,且他性格較內向),最想他能在音樂路上找到年紀相約的志同道合。亦望承你貴言,更上一層樓!也謝謝你的解說,讓我這個APA門外漢對其Junior Mu ...

Sindy,
Thanks so much for your information. Let see....
原文章由 Sindy 於 08-7-28 18:55 發表

今日老師話佢有個forum(咁上下),係open,比d妹妹仔gain d經驗,你女有興趣都可以報名架.....遲d網上有details,我話我個就未得......佢笑住'up'頭,即係未得啦,但你女應該得喎.......... (好似話九月係演藝) ...

deniset,
張學費單無話比我地聽邊個老師呀, 又無講level幾, 我之前打過去問lisa, 佢話唔講得喎
原文章由 deniset 於 08-7-28 21:20 發表
Cowboymama,
JSO如以Violin計,較出衆那幾位一般都是9-10歲進入,其他學生大多數是初中生。弘樂初級生一般會被安排在JSE及JRE接受訓練,直至被推薦考JSO。MJ101學生每年需按程度達標,如令郎已經有8級水平,應沒有什麽問題,相 ...

我睇過張form有寫, 所有詳情都要交$後才通知, e.g. 上課時間, 老師等.

cowboymama, candytl, neighbour931 : 恭禧哂!!!

Denist :
你囡囡好叻呀, 學了3個月violin就被professior ma 收做 MJ301學生, 係apa, 係咪都係跟professior ma學 ?
我今日問過apa, 佢哋講 mj307-violin 係新開, 但未知係咪真係有班, 要睇applicants情況, 所以呢家都唸住9月上mj307-viola, 你知唔知mj307學習內容係點 ? e.g. 有無表演, 上完 2年course, 會點 ?  

郵差放錯信箱, 我今早才攞到封取錄信, PIANO 收咗我囡囡. 11/8前寄回所有回履資料給APA, 你哋係唔係呀?

原文章由 candytl 於 08-7-29 10:01 發表
郵差放錯信箱, 我今早才攞到封取錄信, PIANO 收咗我囡囡. 11/8前寄回所有回履資料給APA, 你哋係唔係呀?
恭喜晒呀

Wow! CONGRATULATIONS!!
恭喜恭喜!!一天都光哂囉!!
小兒也是11/8前寄回所有回履資料給APA。

原文章由 candytl 於 08-7-29 10:01 發表

Bbmummmy:
多謝哂。也恭喜你囡囡考到viola,祝她學習得心應手,更上一層樓!

Deniset:
哈哈!怎會估不到S是string呢?竟然當作Symphony!今回露底了–我是音樂門外漢啊!謝謝指教及對小兒的祝福!

candytl

恭喜囡囡考到APA,真為妳們高興

candytl,
開完一日工,一上BK就就好消息,恭喜恭喜!Congratulations!!
deniset

neighbour931,
是呀,交了學費便有進一步通知,到時候將會知道老師資料,一收到信就快的打電話給所屬老師夾一夾時間,祝一切順利。

原文章由 neighbour931 於 08-7-28 22:47 發表
deniset,
張學費單無話比我地聽邊個老師呀, 又無講level幾, 我之前打過去問lisa, 佢話唔講得喎

唔好意思, 見你地講得興高采烈, 打擾一下

請問有冇人好似我咁, 仲係响waiting list呢?

有冇人答到, 咁係咪多數冇行架啦

我的意思係, waiting 係咪要等有人放棄先有機?
咁我見好似個個都"仆"倒去交學費咁, 有人仲要交幾萬蚊for 幾個course, 咁都仲笑騎騎,
在咁樣的情況下, 仲有冇人會放棄呢?

原文章由 michtony 於 08-7-25 17:05 發表
請問大家 ... 根據以往經驗 ...
waiting list 入的機會有幾大??

再次恭喜!都奇怪你仲未收到信,分配了老師記得通知聲.

Hi Michtony,

我囡囡有一科都係 waiting list - mj307 beginners' group of violin. 你呢, waiting 邊科 ?

[quote]原文章由 bbmummmy 於 08-7-29 23:01 發表

bbmummmy, Sindy, cowboymama, Sindy, csk, deniset, bebebe12345,

多謝晒!!
‹ 上一主題|下一主題