用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 青衣學之園PN PM vs 宏福全日班
go

青衣學之園PN PM vs 宏福全日班 [複製鏈接]

醒目開學勳章

wendyugar~
我想問吓宏福有分本地&國際課程, 咁除咗學卷&教學語言既分別之外.... 課程內容有冇分別架?? 本地課程係咪k2就開始寫字架喇?? 國際課程會唔會冇咁多功課or一樣既呢??
thanks~

原帖由 wendyugar 於 08-10-6 15:48 發表
咁就睇你要D乜,若你想囡囡英文好,首選學之園,因為雙班主任其中一位外藉老師,小朋友就日日都要對住英文,至於宏福要英文好首選國際班,全英文及國語,,而我認為全日班比半日班好,我大仔就係讀學之園pm已畢業,我只可以講 ...
棉花爸...棉花媽...棉花糖(BB糖)...

醒目開學勳章

wendyugar,

Thank you very much ar~
我報咗宏福個playgroup, 呢個星期六番第一堂, 希望適合佢啦~
之前參加咗LH's kindermusik, 唔太適合佢玩, 話就話1.5-3歲 (個range 太大, 細既小朋友跟唔到)... 宏福個playgroup就1.5-2歲, 希望會好d啦~

原帖由 wendyugar 於 08-10-9 15:57 發表
棉花糖媽媽:
因小兒並沒有讀國際課程所以唔知係點, 我只知係全國語及英文,即三文二語,而本地課程則多了一個香港老師,但同樣有國語及英文老師在場,至於功課方面,由於小兒剛讀K1詳情就唔知,不過據我個朋友話佢兒子己畢 ...
棉花爸...棉花媽...棉花糖(BB糖)...
‹ 上一主題|下一主題