用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 青衣學之園PN PM vs 宏福全日班
go

青衣學之園PN PM vs 宏福全日班 [複製鏈接]

yellowfish,

我係carolyukk呀,我大女上年是在學之園讀pm pn,如果學之園同宏福,我會選學之園,but我諗最煩就pm vs whole day,尤其你囡囡啱啱習慣咗,如果返pm class,佢要由頭適應過,又無得瞓晏覺,休息得唔好,我個女0個時就係咁,d脾氣同胃口都好差

but如果得一個小朋友,我都可能會試,因可以全副精神攪亞囡,但你要預0左心痛一大輪,因今次唔止適應學校,係改變成個生活習慣!

yellowfish,
你有決定未呀,but我都知好難做決定!

Tatabunny,
如果讀英基,你是否讓小朋友小學繼續讀國際學校,因課程好難涵接,而且英基係無K3,5歲升英基小一

如果你讀宏福這類的國際班,相信函接不困難,因好多小學都有普通話/英語班,but詳細課程都唔清楚.

但如果是英基這類真正的國際學校,相信就不能與主流學校函接了!

原帖由 Tatabunny 於 08-10-9 12:42 發表
Thanks for your reminder, Carolyukk.

Since I am a "fresh" mami, I know nothing about the educational system...in such case... will it be  difficult or impossible to admit to a traditional primary sch ...
‹ 上一主題|下一主題