用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖母無玷聖心幼稚園 請給意見,有待改善
樓主: wing1206
go

請給意見,有待改善 [複製鏈接]

ahmaymay,

妳估錯左啦!我小朋友本身係一個好曳既小朋友,因為屋企冇人治到佢,所以我選聖幼希望佢係一間傳統學校學有規有矩,當然好多媽咪話搵一D活動教學比小朋友讀,等佢有個開心愉快童年,但自己覺得細個唔教幾時之教所以讀聖幼.但結果出乎意料之外,我真係冇諗過佢會自動自覺做功課,而且仲好鍾意返學亦返得好開心.當然有一樣野係事實,就係跟住個好定唔好既老師,我小朋友好好彩,佢話D老師對佢好好,所以冇唔愉快既事件發生.至於課室方面,我記得K1參觀學校時,老師話唔同既課目就去唔同既課室,所以係要轉課室.至於係唔係好迫我就唔知啦!

原帖由 ahmaymay 於 08-10-16 17:13 發表
Namson
首先多謝你幫我解答咁多問題,thanks!
我覺得你的小朋友係好喜歡讀書這類小朋友,好主動去做家課,以前我妹妹都係咁樣.
就係有d人講好有d人講唔好,我先頭痛.
我聽番黎就有呢d唔好..
老師話唔到事,一齊都要依主任 ...

hi namson

我同你一樣, 屋企冇人治到同佢已經係好活躍, 所以比傳統佢讀, 今年都係k2, 進展良好喎,

原帖由 Namson 於 08-10-16 22:22 發表
ahmaymay,

妳估錯左啦!我小朋友本身係一個好曳既小朋友,因為屋企冇人治到佢,所以我選聖幼希望佢係一間傳統學校學有規有矩,當然好多媽咪話搵一D活動教學比小朋友讀,等佢有個開心愉快童年,但自己覺得細個唔教幾時之教 ...
桐桐樂園 PART 3, 有時間歡迎參觀

Namson~
哦..原來係咁..屋企無人治到佢,所以要學校來治.咁都係一個好方法.
我個小朋友唔係曳,係比較鐘意周圍走座唔定的人,好鬼貪玩,湊佢的師奶係最治到佢的一個人,我的說話佢都會聽,但多數要俾D糖來引佢做我要的動作咁羅.
聽完你的意見,我個心都定D,原來每個課室都有特別用途,所以可能需要轉課室.謝謝你的意見.THANKS!
‹ 上一主題|下一主題