用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 TomLee Junior Music Course
樓主: tpandbc
go

TomLee Junior Music Course [複製鏈接]

Are there any age requirement for the Music wonderland & JMC class? My boy love music too. He is 3 years old now. Which class is more suitable for him? Pls advise. Thanks.

原文章由 rabbitpiggy 於 08-6-16 14:40 發表

yes, 係架, music wonderland 應該不會好趕, JMC 會仲趕.  music wonderland 係玩玩下架, jmc 都係玩, 但會好似多d 實際野學咁law.

係我小朋友那班, 我不覺得stephenie ip 很受小朋友歡迎, 亦不覺得她不受歡迎.   ...

cindytam,

3歲上music wonderland.
4歲開始上JMC.
我囡囡個時等左1年有多先入到music wonderland.所以你小朋友報,而家報就會等JMC.

原文章由 cindytam 於 08-6-20 09:54 發表
Are there any age requirement for the Music wonderland & JMC class? My boy love music too. He is 3 years old now. Which class is more suitable for him? Pls advise. Thanks.

有無人上過mandy ha 的 jmc?  ok 嗎?

醒目開學勳章

原帖由 bb123321 於 08-9-10 10:05 發表
沙田通利 call 我, 排到盧冰老師, 請問有冇家長的小朋友跟過佢學? 好唔好? 另有冇好師介紹?

Thanks~~

我記得曾經有一個bk member post 出來說過盧冰是好好的.

但我沒有上過盧冰堂, 亦不認為那位bk member

佢好有心機教小朋友ga,有d家長直情慕名要等佢開班。小朋友會好enjoy佢ge課堂。

原帖由 bb123321 於 08-9-10 10:05 發表
沙田通利 call 我, 排到盧冰老師, 請問有冇家長的小朋友跟過佢學? 好唔好? 另有冇好師介紹? 因做家長的當然想小朋友可以跟个有心機教的老師, 免得浪費了$ 和失了小朋友的學習興趣!

另想請問有冇 mama 的小朋友上過 ...

醒目開學勳章

原帖由 bb123321 於 08-9-12 11:12 發表

請問有冇聽過 Ms. Barbie Yau? 因另1个 centre有呢个 miss的堂 available?

因趕住覆...... thanks~~

請問大家有無人跟ms annie ng上課? 佢好唔好?要交學費,請回應, 謝謝!!! 

盧冰 is good.

盧冰好, 佢好有心機教小朋友, 按他們的能力, 從不會push 佢地, 教小朋友好有經驗, 我由music wonderland 上到JMC, 一共跟咗佢3年.

是的 !

他亦不會handle不到小朋友,試過有老師話「你哋咁嘈,我哋唔唱歌喇 ....」,其實只是三兩個小朋友攪破壞,成班就咁企哂係度 ......咁多年未聽過盧老師咁講,上佢堂,大人同小朋友都好開心。

新一年,祝佢身體健康

請問鑽石山附近有沒有JMC?我女女差不多4歲了,現在開始學會不會太遲?

LittleRegina,

鑽石山附近,要去到Megabox咯.
你囡囡4歲,你報左名排JMC未呀?當年我囡囡報MW,等左差不多一年,眨下眼,MW已經讀完,差幾個月就完成JMC.

原帖由 LittleRegina 於 09-1-15 17:25 發表
請問鑽石山附近有沒有JMC?我女女差不多4歲了,現在開始學會不會太遲?

What do you think if we skip MW and apply for JMC direclty?  Is it easy to pick up?

原帖由 daisyk 於 09-1-15 19:50 發表
What do you think if we skip MW and apply for JMC direclty?  Is it easy to pick up?

daisyk,
其實唔一定要上完MW才可上JMC,最緊要係趁小朋友仲細時,就去排定隊,因MW同JMC都可能要排一年或以上才有班。我兩個小朋友都係無讀MW,直上JMC。
By the way, 盧冰係一位好老師!

請問係咪沙田tom lee先可以上到盧冰老師既堂?
另外有無mami知道crystal lai好唔好? 謝謝!

回覆 # 的文章

請問大家有無人跟ms annie ng - TKO 上課? 佢好唔好?要交學費,請回應, 謝謝!!! 

fyeung, many thanks!

我想再問Mega Box 哪位老師比較好?另外,我又想俾女女學綱琴,4歲是否適合開始?麻煩比D意見,非常謝謝!

佢好似走勻咁多個centre 架喎, 我地就喺灣仔上

原帖由 ypoons 於 09-1-16 01:15 發表
請問係咪沙田tom lee先可以上到盧冰老師既堂?
另外有無mami知道crystal lai好唔好? 謝謝!

阿女還有八堂就完成佢的JMC, 其實JMC對培訓小朋友的基本音樂認識,音樂感等不錯, 值得報讀, 但MW就不讀也可以.
‹ 上一主題|下一主題