用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 12網灣仔區家長,你地派到邊間呀?
樓主: sammili
go

12網灣仔區家長,你地派到邊間呀? [複製鏈接]

原文章由 TingKaMum 於 08-6-12 22:38 發表

If you don't get what i meant, forget it then, I don't wanna waste too much time on this topic anymore. Thanks

唓..............咁好聲氣都咁無耐性架

唉!明唔明架?

唔通 SFA 即係 MPS ?

原文章由 holokmom 於 08-6-13 00:32 發表
唉!明唔明架?

唔通 SFA 即係 MPS ?

撞鬼囉...佢可能以為嘉諾撒聖方濟各=SFA都未定呀.....真係要做多d功課囉

thank you....
成日聽人講第1階段係唔計分, 原來係錯.
明白晒.
原文章由 intuitif 於 08-6-12 15:06 發表
第一階段自行收生才計分,只能選一間學校,這個遊戲去年11月底已結束。

第一階段未能入到心儀學校的,在今年一月底,第二階段入表申請統一派位,統一派位分甲乙兩部份,甲部跨區可選三個志願,乙部本區(你居住的地址)可選三十個志 ...

HI,

我想請問各位如我只得首名子女分,及甲一選聖雅各,應該有冇機會呀,大定少呀,因我是誇區,因現在煩緊是否一定需要搬去12區住,在12區我只是想入聖雅各,其他都不太想去,請問以各位聽聞回來或親身經驗,我不搬12區是否有機會,

另如自由分配選及甲一都選,但不去12區住,請問叩門有冇機會呀

請幫忙賜教。

same location get 95% chance, because st.james at net 12 is not no.1 hot.

原文章由 lingchuling 於 08-6-16 21:38 發表
HI,

我想請問各位如我只得首名子女分,及甲一選聖雅各,應該有冇機會呀,大定少呀,因我是誇區,因現在煩緊是否一定需要搬去12區住,在12區我只是想入聖雅各,其他都不太想去,請問以各位聽聞回來或親身經驗,我不搬12區是否有機會,

另如自 ...

因不太想找太勁的學校,中間就可以

原文章由 prissyue 於 08-6-9 21:25 發表
我仔派到第1志願,HENNESSY GOVT AM.

請問,你系跨區第1志願,HENNESSY GOVT AM ,定系本區第1志願?

原文章由 yuenlingcheung 於 08-6-10 21:33 發表

我仔派到第1志願,HENNESSY GOVT AM.

請問,你系跨區第1志願,HENNESSY GOVT AM ,定系本區第1志願?

回覆 #78 mwtang 的文章

我阿仔又是蘇浙去聖james, are they classmates ? K3C?

原文章由 wen2wen 於 08-6-16 23:35 發表

wen2wen,
跨區第1志願同本區第1志願都填HENNESSY GOVT AM!
‹ 上一主題|下一主題