用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 學之園幼稚園(昇御海逸) 學之園(海逸豪園)PN 2008
go

學之園(海逸豪園)PN 2008 [複製鏈接]

原文章由 elizatyy 於 08-6-10 21:59 發表

Nice to meet you. I am excited to see my little boy going to school.

HI, 我阿囡係AM班
:-? :weapon:

原文章由 elizatyy 於 08-6-11 22:28 發表
My son can say less than 10 single words

我囡可以講好多野, 佢宜家2.3y, 你地小朋友幾大?

原文章由 elizatyy 於 08-6-12 23:25 發表

He will be 2 years old in July.

不如我們統計下, 13/8開學AM班, 有邊幾個呀! 大家可以提早聯誼下

原文章由 elizatyy 於 08-6-13 23:15 發表
pn am 班
1) 我家亞囡 kara kok
2) halui 亞囡

PN PM 班
1) elizatyy's son

pn am 班
1) 我家亞囡 kara kok
2) halui 亞囡
3) Sze Ching 亞囡
PN PM 班
1) elizatyy's son [/quote]

我女係顫PNB的, 今天我奶奶湊佢放學時, 聽到D家長係度講有好4-5個小朋友發燒, 有無人聽過呀!!

大家會唔會幫小朋友扮CHINESE LOOK呀
原帖由 elizatyy 於 08-9-9 23:15 發表
星期五中秋活動

我女兒讀PNB, 由返學到現在, 一直都有流鼻水, 間中發燒, 看了多次醫生都不好, 現連外露皮膚也出現紅點, 醫生說是皮膚敏感, 可能是有蚊子, 地方清潔問題等等…..
我當初選此校就是覺得它地方整潔, 老師好似都不錯, 那知道開學前, 才發現學校轉校長, 老師流失率高. 我自己就試過在學校的玻璃看進去, 正巧給我看到此班的班主任好粗魯的拖一個印巴藉的小朋友去洗手間. 我聽人家說過此校的老師都很關心學生, 但給我的感覺就不是太好, 好似我女整個星期沒上學, 老師連打個電話問一下都沒有, 那怎稱得上關心??
我婆婆聽其他家長說都預備了轉校, 我現都覺得迷濛, 轉還是不轉呢? 是否我的小朋友還沒適應學校的環境? 還是此校不行呢?? 大家給點意見吧!!

同意, 真的很難找!!
而且我不想囡囡去太遠的地方返學, 我覺得小朋友還小, 就近上校會好些, 但紅磡區同類型的學校真的很少!!

這是國際學校, 學費太貴了, 經濟上負擔不了呀!!
你是否會給你的小朋友繼續在此學校讀K1? 還是再找其他的學校?

原帖由 elizatyy 於 08-10-11 17:08 發表
You might consider to apply Anfield International KG.  They will have a new school at 海逸豪園.  I am not sure if they have full day class.  I only know their school fee is
‹ 上一主題|下一主題