用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 請問16網的朋友派成怎樣呀?
go

請問16網的朋友派成怎樣呀? [複製鏈接]

16網的朋友派成怎樣呀?
   0    0    0    0

I want to know too...
原文章由 lingchuling 於 08-6-9 23:19 發表
16網的朋友派成怎樣呀?

派得很差, no. 5 choice, 愛秩序官小, my 2 other friends, 救世軍 no.4 choice.

1 st choice- (愛) 基灣
2nd ..        -(old)基灣
3rd.......     - 丘佐榮
4th..          - 柴聖米
5th...         - 愛秩序灣

回覆 #2 ufo175 的文章

點解會話派得好差??
佢的聯繫中學有:皇仁中學、筲箕灣官立中學、筲箕灣東官立中學、金文泰中學。係區內都算OK呀!

我都派得唔好呀!第5位筲箕灣官立小學 我地特登帶個女去學校外面行過,感覺到佢有d失落,依家我都叩緊門呀!總之就煩啦!

我都知佢既聯繫中學有筲箕灣官立中學、金文泰中學...等等。但都係要個小朋友叻,好top果班小朋友先會派到...

我個人認為如果係自己小朋友係叻果班,其實去到邊間學校,相信都會派我band 1學校 (純粹個人見解)...

你地有無同感呀?

醒目開學勳章

我有幾個朋友就派得幾好,頭3志願。
- 基灣(old)
- 慈幼
- 崇真

[ 本文章最後由 Xanthe 於 08-6-11 11:20 編輯 ]

醒目開學勳章

通常咁填會派得差!今年2間基灣大抽獎的位已經唔多,而且頭4間都是熱門學校!

原文章由 ufo175 於 08-6-11 10:25 發表
1 st choice- (愛) 基灣
2nd ..        -(old)基灣
3rd.......     - 丘佐榮
4th..          - 柴聖米
5th...         - 愛秩序灣

醒目開學勳章

tingtingb,

有朋友係筲官小讀緊p.2都讀得好開心。但有個朋友就話程度淺,個大仔上到筲官中(F.1)好辛苦,所以細仔(p.1)要轉係基灣讀!

原文章由 tingtingb 於 08-6-11 11:09 發表
我都派得唔好呀!第5位筲箕灣官立小學 我地特登帶個女去學校外面行過,感覺到佢有d失落,依家我都叩緊門呀!總之就煩啦!

我都知佢既聯繫中學有筲箕灣官立中學、金文泰中學...等等。但都係要個小朋友叻,好top果班小朋 ...

咦, 我又ok喎, 同埋亞囡既同學好多都係派到第一, 二志願, 個個都好開心呀,  我排
1) 基灣(愛)
2) 丘佐榮
3) 基灣(舊)
4) 筲官
5) 唔記得咯......

結果派第一志願, 各位放心啦, 03年出生率少過02年, 可以博一博架.

[ 本文章最後由 sarahlee 於 08-6-11 12:05 編輯 ]

Dear,

請問有沒有人知道愛秩序灣官小的程度是深,還是淺。

有人說很深,有人說很淺。究竟如何。

各位,

我囝囝派o左去救世軍韋理夫人紀念學校(杏花邨)!ok嗎?

sarahlee,

請問你是那間幼稚園呀,因為發覺是一年年的,如某一間幼稚園派得好,這樣大多數那年他們的小朋友都派得好,可能是那年那間學校拿到的表格的隨機號碼就是剛巧比較前的

因為我聽到上年小西灣呂明才就派得幾好,所以真是撞彩

不知對不封。

lingchuling,

咁就真係唔知咯, 亞囡讀緊東區婦女福利會(愛東村), 但今年真係個個同學都派得唔錯, 我所知有4個都派左新基灣.

原文章由 lingchuling 於 08-6-11 14:07 發表
sarahlee,

請問你是那間幼稚園呀,因為發覺是一年年的,如某一間幼稚園派得好,這樣大多數那年他們的小朋友都派得好,可能是那年那間學校拿到的表格的隨機號碼就是剛巧比較前的

因為我聽到上年小西灣呂明才就派得幾好,所以 ...

原文章由 funkwan 於 08-6-11 10:27 發表
點解會話派得好差??
佢的聯繫中學有:皇仁中學、筲箕灣官立中學、筲箕灣東官立中學、金文泰中學。係區內都算OK呀!

錯啦,你去睇睇教統局有關『愛秩序官立小學』既視學報告,你就知中招啦,他們成績低於全港學校水平,校風亦寫有待改善,課程策劃亦未見成效,學生品德有待改善,上述全都係視學報告內容,你話見到驚唔驚。

我今9月輪到我揀,16綱边間派中学好?新/舊基灣?
Many thanks!!!
原文章由 ufo175 於 08-6-11 22:15 發表

錯啦,你去睇睇教統局有關『愛秩序官立小學』既視學報告,你就知中招啦,他們成績低於全港學校水平,校風亦寫有待改善,課程策劃亦未見成效,學生品德有待改善,上述全都係視學報告內容,你話見到驚唔驚。 ...
‹ 上一主題|下一主題