用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 Kwik Maths
樓主: bbsunny88
go

Kwik Maths [複製鏈接]

我去過大埔間centre睇過,都係掛單在托兒補習社,而且得一個課室,都幾細下.我都冇信心起o個間報.
有小朋友上緊d mami,請問你地知唔知邊個centre上好d?有冇好的miss或亞sir介紹?

原文章由 jywbb 於 08-7-22 18:31 發表
我分別去過旺角 (朗豪坊對面), 太子 & 荃灣的 centre 望過, 三間比我的感覺都係 "家庭式作業"

若果佢有獨立的上課地點, 不是掛單在舊式家庭式托兒補習社會好 D ! 感覺上好無 system, 中心上面很混亂, 地方細不特只 ...

[quote]原文章由 kiu_bb 於 08-7-23 10:52 發表
我去過大埔間centre睇過,都係掛單在托兒補習社,而且得一個課室,都幾細下.我都冇信心起o個間報.
有小朋友上緊d mami,請問你地知唔知邊個centre上好d?有冇好的miss或亞sir介紹?

我去過粉嶺中心個centre試堂, 地方都好新淨, 呢間係學琴和晝為主, 所以好像d人都斯文d, 我都係唔like做埋功課託管呢d補習社, 感覺好混亂好多人又好嘈!

醒目開學勳章

回覆 #1 sylar 的文章

請問有無人知中西區、灣仔區、南區邊度有好導師呀????我想星期六學,所以3區都ok架!唔該!

原文章由 kiu_bb 於 08-7-23 10:52 發表

...

馬鞍山 雅濤居 的 嘉嘉教室 環境不錯的,盧 Sir 又很有心機。
原來 盧Sir 在旺角已經很多學生,不過他說 嘉嘉教室的老闆是他的朋友,所以抽時間來 馬鞍山教。

嘉嘉教室 還有幾個外藉英語老師,上過試堂,不錯的。我也準備報。

我同我小朋友報咗, 昨日第一堂, 之前一半小時試堂...係粉嶺中心, 我覺得個miss好好, 佢好有耐性, 其實我個仔好怕數學, 經過半小時試堂+係屋企同佢做test, 佢已經好熟, 老師打電話比我話阿仔上堂好好, 已經識哂第一堂要學ge 野, 佢重教咗佢少少第二堂要學ge 野tim, 佢好好, 主動打電話比我同我講我個仔d 情況... 好有透明度... 好正

重有ar, 佢係1對1 ka, 真係唔錯

一對一 ?

醒目開學勳章

原文章由 lu-ka 於 08-7-30 14:23 發表
重有ar, 佢係1對1 ka, 真係唔錯

咁收幾多學費?   

我係報summer course, 因為已經開咗班成個星期, 所以我個仔唔可以joint 入 summer course, 所以佢突意安排1對1 同我個仔上堂...真係唔錯, 今日第二堂, 睇吓miss會有d 咩comment 先, 佢會打電話比我講我個仔d 進度, 上堂情況...等等...

oh!! 唔記得講, 佢都係收我$1800 (NORMAL 價) + $150 (BOOK FEE) 重有 DISCOUNT... 實收 $1770.

回覆 #1 lu-ka 的文章

你在邊間centre報名? 因我有朋友個仔在牽晴間那間學, 係一對5-6個, 唔係一對一咁好喎! 所以有時上完堂回來, 有時有d唔明或唔記得, 個miss都沒有打電話來跟進!?

原文章由 lu-ka 於 08-7-31 12:34 發表
oh!! 唔記得講, 佢都係收我$1800 (NORMAL 價) + $150 (BOOK FEE) 重有 DISCOUNT... 實收 $1770.
luka, i also want to let my daughter to learn in Fanling centre, would you please pm the name of the centre to me.  Thank you!
:verycold: Cherryberry

Fanling Center,  間中心叫樂思, 係地下冒險樂園個边.. 個miss 好好...你有須要pm 比我 la...

其實一對一ge 意思係因為我個仔係新入嚟, 又唔可以joint 佢地其他同學一齊, 所以無辦法之下佢就安排一對一, 昨日個miss 都有打電話比我, 佢好有交帶, 佢話佢會繼續比心機敎佢, 希望家長比d時間個小朋友温習, 家長同教師一齊合作. 我明白數學lee d 野真係做得多先至熟...

KWIK MATH (馬鞍山--Lo Sir 9月開班)

阿女上了幾堂珠心算了,不過覺得KWIK MATH 全面D有趣D所以會quit 珠算報Kwik Math

7月29日5:30pm阿女試堂. 同時亦有2名小朋友.導師是之前好多家長 recommend 的盧Sir. 他好nice又有趣, d小朋友好開心. 是教用一隻手計跟盧 sir 的方法, 阿女一齋計已在不用30秒計到 331+263+175=769 好犀利!

原來9月起課程如4名小朋友一齊報先有九折, 之前85折只for
summer course only.

that means 9月開班優惠 price is $150x0.9=$135一堂
(first trial class free)

如4.5歲to 6.5歲小朋友要報名的請填上姓名及歲數 & pm 我一齊9折la! 教室在馬鞍山雅濤居地下

1. 佩佩 (女)  5yr 3mth
2. A 囝 (男) 5yr 9mth
3.
4.
5.

Little_cy

Are you the one I met last month at Maritime Square
(SEVEN)

Have yr daughter take Kwik math in Price Edward Centre with Vic Lo? My daughter will take Kwik Math starting Sept. in Ma On Shan Centre with Vic Lo. Did yr girl enjoy this course.

原文章由 Little_cy 於 08-6-28 23:23 發表
easyday
想問vic lo係米一定要係太子學架,同埋太子個center係邊到

請問有無小朋友係TKO的Center學過,我見網上幾個center都係同一個老師教,我都想比呀女九月學.

唔知有無媽咪可以提供意見呢????

將軍澳KWIK MATH個CENTRE係邊呀?

hi siman,
yes... i m ....

my girl joined kwik maths for 3 lessons already, but in wanchai centre, she enjoyed very much the class, and 佢吸收得都算快,依加可以好快咁計到..例如:8+3+5+9+2+4 (sample),佢只不過係6歲,算係咁架喇.以前吾好講咁多個位,連8+9都要諗啦,依加好快喇.

你呢,幾時開始呀
原文章由 Siman 於 08-8-1 17:56 發表
Little_cy

Are you the one I met last month at Maritime Square
(SEVEN)

Have yr daughter take Kwik math in Price Edward Centre with Vic Lo? My daughter will take Kwik Math starting Sept. in Ma On Sha ...

My daughter also takes the summer course of Kwik math now at Tai Kok Tsui and is taught by Lo Sir.  Lo Sir is very good and patience.  My daughter likes him very much.  

原文章由 Siman 於 08-8-1 17:56 發表
Little_cy

(SEVEN)

Have yr daughter take Kwik math in Price Edward Centre with Vic Lo? My daughter will take Kwik Math starting Sept. in Ma On Sha ...
‹ 上一主題|下一主題