用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖方濟各英文小學 08-09年SFA小一家長情報站
go

08-09年SFA小一家長情報站 [複製鏈接]

請各位多多指教

我會幫維維報SFA暑期班, 唔知今年教堂有冇暑期班呢?

BK name - student name

1A - Miss Leung
1) Gordon - Gordon Leung
2) wendyyy - Jasmine Sit
3) woon-woon  - Sharon Kam
4) Central - Enoch Koo
5) mabelclarice - Clarice Wong
6) visa - Ki Ki
7) LamLam1702 - Chun Hay

1B - Ms Chen
1) wendyyy - Tiffany Sit
2) Fishmama -
3) lindahmy -

1C - Miss Tsang
1) MinnieMinnie - Selina Lee

1D - Miss Yung
1) nicki -
瑤瑤
2) chansc912  -  Sze Wai
3) 小B維維 - 維維Ivan
4) lai_123 - Jeff Lau
5) carriechan - Michael

1    0    0    0

唔該晒, 以後請多多指教

原文章由 ymama 於 08-6-11 01:12 PM 發表
歡迎你!

你應該在交第一次學費中時有一些SFA暑期班資料,
教堂主辨的是小一適應班(for public),
學校辦是英文班(sfa students only), 英文班值得一讀, 因可以"操" 下文法, 開學後易d 適應.

ymama ...

ME2

原文章由 Central 於 08-6-11 01:42 PM 發表
小b維維

好開心喺呢度見到你

ME2

原文章由 visa 於 08-6-11 06:41 PM 發表
hi.... hi.....我來報到啦.....好高興見到你地...(小B維維..Central. gordon)..haha....

3個都報晒 咁你有冇報晒呀?

原文章由 Central 於 08-6-18 11:29 AM 發表
請問各08-09 SFA P1 小朋友家長,你地係咪已經報左SFA既幾個暑期班喇

下星期返小一預備班啦, 唔知有冇人同維維同班呢? 維維係1A班呀, 而家知道有2個同學仔係1F班

BK name - student name

1A - Miss Leung
1) Gordon - Gordon Leung
2) wendyyy -
3) woon-woon  - Sharon Kam

1B

1C

1D - Miss Yung
1) nicki - 廖子瑤
2) chansc912  -  Lee Sze Wai
3) 小B維維 - 維維Ivan

仲有維維都係呀! 多多指教!

原帖由 nicki 於 08-8-28 07:39 PM 發表
chansc912

我女同你囡同班, 多多指教

原帖由 nicki 於 08-9-2 08:51 PM 發表
我囡話朝早集會好辛苦, 好熱, 校長又長氣wow 女仔去toilet又要上2樓, 返kv方便d wow
我話小學間間都係咁, 要習慣下, 大個女麻

我睇完份餐單都.....  維維就.......... 個樣好苦惱, 好好笑   

原帖由 wendyyy 於 08-9-2 04:46 PM 發表
Ha ha.... 份餐單也真是...... 唉 ! 我女唔食菇類, 但每天每份餐都有菇類. 無得選擇. 可憐.
我昨天也聽到 Ms. Leung 叫 Gordan個名, 我也估係綠色衫個位係 Gordan mon.

Wendy

...

me2

我鍾意D老師嚴D, 好似KV K3Miss, 一個眼神…..D小朋友就…..
由其是P1小朋友, 去到新環境更加要管唔可以太放縱

原帖由 gordon 於 08-9-3 07:57 PM 發表
I know a P6 parent (her small daughter is in P1 this year), she said all the P1 class teacher this year are very 惡 especially Ms. Leung. 幸好我在家中對住仔仔都唔係善男信女,相信Gordon都可以handle倒.

...

me2
今早送完維維返學, 我仲回家小睡

原帖由 nicki 於 08-9-3 07:36 PM 發表
我囡o個班今日都有人俾人罰企, 因為排隊時玩wow
尋日返來話好唔習慣小學生活, 今日又話習慣左, 不過明日正式返學, 又要o係學校食午餐, 真係驚佢攪唔掂

我都好疲倦, 因為我地都好早起身, 我仲未適應 ...

我問維維可唔可以帶其他檯墊, 佢話得…..但佢想帶餐盤喎 …..咁我話試1, 2日先, 唔知可唔可以放於學校呢

原帖由 nicki 於 08-9-3 07:05 PM 發表
想問下個餐盆駛唔駛帶返學? 係咪放o係locker?

1d班明天day 1 要著體育衫呀

未呀! 老師話學校遲D會通知我地

原帖由 gordon 於 08-9-3 10:13 PM 發表
想問吓,之前買書時咪仲有2本書未買,請問你地買咗未?grammer practice and one story book?

唔會掛…..應該全班都冇, 最多…..全班俾Miss

Gorden明天會帶咩書呀? 係未每科都帶上學期的書同workbook?

原帖由 gordon 於 08-9-3 10:26 PM 發表
死la,我都係咁想,但老師要仔仔聽日帶番去la. 希望唔會比老師

明天1D unseen dict. 咁快就...

維維都話D飯好好味, 佢食左大半盒, 佢話好飽

而家佢食緊西多

原來 eng, gs 等英文書都是用中文教 wor
--> 唔知係暫時用中文教定以後都係呢

原帖由 wendyyy 於 08-9-4 04:01 PM 發表
我 2 個囡都話的飯好吃, 全部食晒添. 有小朋友因為等太耐,  cry 到有人嘔添..... 佢地似乎幾開心 wor.

但原來 eng, gs 等英文書都是用中文教 wor, 所有英文書都用英文教.... 但功課不多....

...

冇呀

原帖由 nicki 於 08-9-4 06:54 PM 發表
1D今日無功課做嗎

OK

原帖由 Woon-Woon 於 08-9-4 05:39 PM 發表
1A 明天有 dict 堂, 但係手冊寫左 no. dict.  等維維默完上黎報吓料點左咩好嗎?

等我訪問完維維再上黎報料

原帖由 nicki 於 08-9-4 07:39 PM 發表

我問我囡今日教左d咩, 好似無咩野教過, 數學, 英文都係叫佢地自己睇下本書...都唔知真定假

‹ 上一主題|下一主題