用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖家學校(九龍塘) 嘉諾撒聖家 (九龍塘)-2008年9月小一家長
樓主: ruru
go

嘉諾撒聖家 (九龍塘)-2008年9月小一家長 [複製鏈接]

醒目開學勳章

.....................

[ 本文章最後由 rebecca0113 於 08-7-8 16:51 編輯 ]

回覆 #2 Kit 的文章

OK!! No Problem!!!

原文章由 ruru 於 08-6-11 14:23 發表
不如開個topic俾我們小一家長傾傾啦,因為好似之前個topic係聖家家長開,好似唔係幾好咁,侵占左他們個topic問問題...hehe

1. ruru    荃灣
2. Cheerful 官塘
3. soso 九龍塘
4. tmch 深井
5. kimon 九龍塘
6. Kit 沙 ...

hi hi !

[ 本文章最後由 YINGYINGMEOW 於 08-7-8 18:35 編輯 ]

係呢,你們明天下午會唔會同女女返學校呀?因我要返工,所以搵左我姑姐同我個女去呀

Hi chingyip ,

check PM again pls !

回覆 #64 ruru 的文章

明天我自己帶佢返學, 這裡的媽咪好似多數要返工喎.

有無返咗迎新會的小朋友家長, 可以上來分享一下您地的感受呀?

Hi Cheerful12,

星期一囡囡返左學校玩, 佢話有得食, 有得玩攤位,仲有好多小禮物取回來, 佢好開心, 大約3-4個姐姐帶10個小朋友左右.

原文章由 Cheerful12 於 08-7-9 00:45 發表
有無返咗迎新會的小朋友家長, 可以上來分享一下您地的感受呀?

Hello大家好, 我女是叩門入的, 請大家多多指教....等我都加入報到先:

1. ruru    荃灣
2. Cheerful 官塘
3. soso 九龍塘
4. tmch 深井
5. kimon 九龍塘
6. Kit 沙田
7. Chin Chin 青衣
8. TKO 將軍澳
9. chingyip 大埔
10. serenachan 黃大仙 ...
11.  shannamama  沙田
12. 彤彤媽咪 青衣

彤彤媽咪:

歡迎您加入我們這個大家庭!

囡囡今日返學校,玩得好開心! 佢好鍾意間學校

Hi cheerful12,

我女都係琴日返學校玩得好開心, 佢都話鐘意學校呀, 好大喎, 希望可以同你女同一班.

原文章由 Cheerful12 於 08-7-10 00:18 發表
彤彤媽咪:

歡迎您加入我們這個大家庭!

囡囡今日返學校,玩得好開心! 佢好鍾意間學校

hi 彤彤媽咪,

好開心你加入我們的 topic , 我囡囡又係叩門入到聖家的, 日後多多指教!

我都想囡囡能夠可以名你們的囡囡同一班, 同時有個照認, 我囡囡又係話好喜歡這所學校, 佢話老師好 nice 喎!

仲有呀! 大家多 d 上來傾下 交流下 !

歡迎彤彤媽咪加入........

[ 本文章最後由 ruru 於 08-7-10 11:47 編輯 ]

我女女都好開心呀昨日,不過佢就話好倦~~~因為平時下午佢都要午睡,因佢要好早起床返學,我真的有的擔心佢上左小學要返全日會很倦呀.......
請問你們知不知道9月頭開學家長要唔要陪女女一起返學ka....因我有的朋友都是今年9月讀小1,他們要請2-3日假陪上堂...

hi ruru,

我都好想知呀! 如果係, 我要講定假, hehe

原文章由 ruru 於 08-7-10 11:43 發表
我女女都好開心呀昨日,不過佢就話好倦~~~因為平時下午佢都要午睡,因佢要好早起床返學,我真的有的擔心佢上左小學要返全日會很倦呀.......
請問你們知不知道9月頭開學家長要唔要陪女女一起返學ka....因我有的朋友都是 ...

ShannaMaMa, ruru,

我同阿餅都依希記得, 校長講過唔駛陪佢地上堂, 因為佢話小朋友升上小一, 真係大過好多了, 我很喜歡校長常常鼓勵家長去訓練小朋友的自理能力, 所以常常同囡囡講佢好大個, 可以照顧爸媽了.

彤彤媽咪,

我都好想我囡囡同您一班, 大家可以多d 照應一下.

各位, 有無興趣7月26日辦完學校的事, 一起出來茶聚呀?

真係好多謝大家, 我都好開心加入你地既topic

Hi cheerful,

7月26日我應該唔返學校了, 因為校服我要係鋪頭買, 書可以自己係書局買, 不過你地有茶敍, 我得閒都可以黎架...

Hi shannamama,

你要多多指教我, 你買左校服未? 我重未呀, 下禮拜去買, 我仲未知阿女咩社?

原文章由 ShannaMaMa 於 08-7-10 11:24 發表
hi 彤彤媽咪,

好開心你加入我們的 topic , 我囡囡又係叩門入到聖家的, 日後多多指教!

我都想囡囡能夠可以名你們的囡囡同一班, 同時有個照認, 我囡囡又係話好喜歡這所學校, 佢話老師好 nice 喎!

仲有呀! 大家多 d  ...

Hi ruru,

Nice to meet u....

原文章由 ruru 於 08-7-10 11:42 發表
歡迎彤彤媽咪加入........

hi 彤彤媽 :

昨天我去左買校服了, 原來學校已 send 左囡囡個名去買校服的地方, 我囡囡係紅社, 我估你去到買校服時, 佢地會同你講, 同埋佢地唔會即時比校服你的, 你要26/7 返學校取, 另外校服裙, 你可先 fax 張 form , 到26/7 返學校取.  

原文章由 彤彤媽咪 於 08-7-11 14:32 發表
Hi shannamama,

你要多多指教我, 你買左校服未? 我重未呀, 下禮拜去買, 我仲未知阿女咩社?

‹ 上一主題|下一主題