用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 有冇Mami買咗 Disney world of English 迪士尼美語世界 ...
go

有冇Mami買咗 Disney world of English 迪士尼美語世界 [複製鏈接]

有冇Mami買咗 Disney world of English 迪士尼美語世界

請問係咪真係好有用架??
一套要$47,000左右..知唔知有冇得分期付?
   0    0    0    0

據我所知,是有分期付款的。

請問你的小孩有多大?

我的姨甥出世開始用,用了差不多2年,有時我跟他說英文,他也懂得應我。但我家姐沒有買4萬幾那套大 package,只是買了3萬幾那套。我覺得都OK。那個sales是我家姐的朋友,所以耐不耐見那sales 探我家姐,及指導她如何用。

我的BB還未出世啊...下個月便出世了
所以想準備買給他可以早些吸收...

我有個朋友的小孩現在4歲...他用了那 Disney說話好似鬼仔咁..我還以為佢返International school, 點知同吓原來小孩一直也有用Disney...所以我覺得貴些也值得買...

原文章由 easyday 於 08-6-17 00:32 發表
據我所知,是有分期付款的。

請問你的小孩有多大?

我的姨甥出世開始用,用了差不多2年,有時我跟他說英文,他也懂得應我。但我家姐沒有買4萬幾那套大 package,只是買了3萬幾那套。我覺得都OK。那個sales是我家姐的朋友,所以耐 ...

我個女成六歲,我先買左,
但都用得好好,買左之後,
好肯睇其它芵文的 cartoon vedio,
到佢大些的時候,
Meduim,Lost,The hell's kitchen....之類的節目都睇得明,
佢芵文老師都成日話佢講芵文的口音好外國人

其實最主要係細路仔鐘意睇disney,
我有個朋友買了給佢個仔,
但個仔好唔鐘意mickey佢地,
話好無聊喎,要睇超人,thomas之類的男仔野

你不如好似我咁買個試用套裝試下先. 因每個bb的喜好/接受都不一的.

***請出價**

香港正辨DWE的試用套裝.
本人用後OK.便買了一套, 所以現在出讓. 90%新.
盒內附: 1.橙色封面的指引說明書一本.
           2.藍色封面的PART ONE + CD + VCD.
           3.綠色封面的PART TWO + CD + VCD.

80%新.
一套適合家長使用的英語育兒書籍. 從日常生活落實孩子的英文學習.

-全套共6冊+6片可看可聽的AVCD.
-共166刖情境漫畫, 728句必用句型, 532個單字片語解析.
-1本隨身書和2片CD, 讓你隨身帶著走.

100%新. 因朋友多送了一本.

***售買已上1或2. 物品可免費送出媽媽寶寶NO.211 TO NO.222 (即2006-3月至2007-2月)

原文章由 彤媽媽 於 08-6-21 12:14 發表
我個女成六歲,我先買左,
但都用得好好,買左之後,
好肯睇其它芵文的 cartoon vedio,
到佢大些的時候,
Meduim,Lost,The hell's kitchen....之類的節目都睇得明,
佢芵文老師都成日話佢講芵文的口音好外國人

其實最主要 ...

邊度有得買?

我囝囝二個月大開始用, 用咗5年4個月, 最初只係買當時的 full set, 後尾每年都有新嘢出, upgrade 到而家, 已經齊晒而家最新的 full set 啦, 岩岩今日又 upgrade 咗08最新推出的教材, 因為用得好, 所以我先不斷 upgrade 新嘢, 如果小朋友年紀仲細, 可以唔好買 full set , 日後慢慢 upgrade, 本人覺得物超所值, 因為未入學前, 囝囝已經懂得運用英文句子, 可以同外籍人士溝通, 而且口音都跟外國人一樣.最重要係我返咗工, 婆婆都可以同小朋友一齊聽cd, 睇dvd, 日積月累就會學到,
[url=http://www.baby-gaga.com/][/img]寶寶,願你身體健康,心靈快樂,向美麗前景踏出信心的步伐.</b>

原文章由 celia_ip 於 08-6-24 21:29 發表
我囝囝二個月大開始用, 用咗5年4個月, 最初只係買當時的 full set, 後尾每年都有新嘢出, upgrade 到而家, 已經齊晒而家最新的 full set 啦, 岩岩今日又 upgrade 咗08最新推出的教材, 因為用得好, 所以我先不斷 upgra ...

係呀, 套教材真係物超所值呀, 我囡雖然只係用左一年多(依家兩歲幾啦), 但真係學識好多生字同麻句子, 從未唸過呀, 所以今日知道08年既新教材, 都已經即時打左去upgrade啦, 最重要係囡囡肯用, 又用得好, 所以老公無乍型, 有心俾bb學野既, 真係要認真聽下顧問既講解呀, 買同唔買都係次要, 當然用得到得益係自己既小朋友啦, 同麻要搵個有責任既顧問, 唔係有事唔問無處問呀, 好左我都搵到

我最近買咗$29xxx. 暫時用緊PLAY ALONG, BB好鍾意, 重跟住做動作.
阿女十一個月大, 勁活躍果種, 想嘗試用卡機, 好似打交咁, 又搶又咬, 好難每日五張卡!!
我唔鍾意我個顧問, 因為無耐性聽我的情況, 唔明白未夠一歲嘅BB的情況, 但係又報唔到果啲班, FULL哂, 咁貴買咗, 唔知點用, 你可唔可以介紹你嗰個顧問俾我?

原文章由 sennywoo 於 08-6-25 12:57 發表

係呀, 套教材真係物超所值呀, 我囡雖然只係用左一年多(依家兩歲幾啦), 但真係學識好多生字同麻句子, 從未唸過呀, 所以今日知道08年既新教材, 都已經即時打左去upgrade啦, 最重要係囡囡肯用, 又用得好, 所以老公無 ...

Yomum,

通常教育顧問只係 follow 跟佢買教材o個d 家長, 如果你想搵其他顧問去 follow 你, 真係幾難, 除非你係之後搵佢幫你 upgrade 其他教材, 佢就會繼續 follow 你, 不過你亦可打去 hotline , 都有教育顧問可以幫到你, 佢哋都好有耐性咁去解答你, 不過好多時都打唔通, 你記住留低 member no. & Tel no. 佢哋會好快覆番你, 其實套教材只要你肯比時間去陪小朋友一齊用, 好快就會見到效果, 一齊努力吧!!

原文章由 Yomum 於 08-6-27 16:29 發表
我最近買咗$29xxx. 暫時用緊PLAY ALONG, BB好鍾意, 重跟住做動作.
阿女十一個月大, 勁活躍果種, 想嘗試用卡機, 好似打交咁, 又搶又咬, 好難每日五張卡!!
我唔鍾意我個顧問, 因為無耐性聽我的情況, 唔明白未夠一歲嘅B ...
[url=http://www.baby-gaga.com/][/img]寶寶,願你身體健康,心靈快樂,向美麗前景踏出信心的步伐.</b>

DWE Graduration

我女女 6月15日畢業了, 今年6歲四個月. 半歲大開始用.

有沒有人有書櫃可出讓給我?

請pm 我.

原文章由 Yomum 於 08-6-27 16:29 發表
我唔鍾意我個顧問, 因為無耐性聽我的情況, 唔明白未夠一歲嘅B ...

Hi Yomum,

check pm

所有教材第一重要是: 家長加小朋友的參與, 家長安排而小朋友又肯聽肯睇肯唱肯跳就一定學到野.

大仔由五個月開始用, 現在四歲幾, 自從返K1之後看少了, 可能是兩天才跟弟弟看一次, 不過他到今日都只會看英文卡通片(Disney Channel), 如果個台轉了麗音中文, 佢一定會轉回英文, 佢話聽唔明....

他現在是讀傳統中文幼稚園,  在學校英文表現是滿分.

我想買請問可不可以比個有責任的顧問電話我,
謝!

Thank you. 雖然我唔係好適用, 但係聽你講, 令我多番信心
我打算搵人地介紹嘅顧問upgrade.
請問係咪年年有新upgrade? 會唔會好貴呢?

原文章由 celia_ip 於 08-6-27 17:05 發表
Yomum,

通常教育顧問只係 follow 跟佢買教材o個d 家長, 如果你想搵其他顧問去 follow 你, 真係幾難, 除非你係之後搵佢幫你 upgrade 其他教材, 佢就會繼續 follow 你, 不過你亦可打去 hotline , 都有教育顧問可以幫 ...

Yomum,

我由 03年6月到而家, 好似大約05年開始就年年都有教材 upgrade,  e.g. talk along card 由單面轉為雙面 ($19xx),  新加"Let's play set" & 發聲書 ($8500), step by step (唔係好記得, 約$9000), 百科全書 & talk along card ($7800) , 不過以咁多次嚟講, 今次真係最抵 .
如果你真係有心同小朋友繼續用教材, 記住係每年的年尾 join 會籍啦, 買得越多年, 就抵平, 會籍都係年年加, 好貴呀~
pls check PM

原文章由 Yomum 於 08-6-28 14:22 發表
Thank you. 雖然我唔係好適用, 但係聽你講, 令我多番信心
我打算搵人地介紹嘅顧問upgrade.
請問係咪年年有新upgrade? 會唔會好貴呢?

原文章由 sara6180 於 08-6-28 12:34 發表
我想買請問可不可以比個有責任的顧問電話我,
謝!

Hi sara6180,

check pm please..

My daughter is 2yrs old now....she really like the Mickey but i only brought the "Magic English" set for her becoz at the beginning I'm afraid that she won't watch it (just like my friend's son!!).  Do you know what's the difference between these two sets?  What is the most update price for new full set?  If some items is deplicate (like the CDs) can I only purchase the sound card and the books?

Many Thanks !!

無用架

原文章由 coolice 於 08-7-5 10:10 發表
我買左成套,1個月之後仔仔已經唔睇一眼 我D朋友10個買左10個都後悔

我都係3年前買咗成套,真後悔
‹ 上一主題|下一主題