用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 有無人成功叩門??
go

有無人成功叩門?? [複製鏈接]

有無人成功叩門而叩門的學校又不是首一二志願呢?
   0    0    0    0

當然有, 我女中學有一位同學第一和第二次都沒有選現在就讀的英中. 是在派位第二天上午收到通知. (不要放棄)

那你覺得那位同學在那一方面較出色?成績、面試表現、個人課外活動或其他???

原文章由 fungying 於 08-6-27 10:07 發表
當然有, 我女中學有一位同學第一和第二次都沒有選現在就讀的英中. 是在派位第二天上午收到通知. (不要放棄)

我仔也是叩門的,LEE間係笫4志願, 我仔編號好後,派到14志願,
頭3間叩NG到, 但而家係LEE間中中都讀得好好,
原文章由 fungying 於 08-6-27 10:07 發表
時常開心要笑.....www.hklaufamily.com/icon30.html :-P

原文章由 0120 於 08-6-27 17:12 發表
我仔也是叩門的,LEE間係笫4志願, 我仔編號好後,派到14志願,
頭3間叩NG到, 但而家係LEE間中中都讀得好好,  

我大女當年有位年年考第一ge女同學,派得唔好,要叩門,即日帶校長信入到第三志願果間英中

我朋友個仔派位表完全冇揀喇沙,但放榜後到喇沙叩門,經過中、英、數筆試就入到。聽講每年有300幾個人去考大約8個位,高分者得。

回覆 #3 0120 的文章

兒子就讀哪中中, 可否多分享呢?

hi viman :"
我仔叩英中不佳, 之後叩番1間band 1 中中,
so fast 而家成績都幾好, 而且一d都ng辛苦
相比佢d舊同學入左英中果d,佢地好多功課,讀得好辛苦
慘, 所以ng係入到band 3都算架la, 祝你好運la
原文章由 Viman 於 08-6-30 22:26 發表
兒子就讀哪中中, 可否多分享呢?

時常開心要笑.....www.hklaufamily.com/icon30.html :-P
‹ 上一主題|下一主題