用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

校長走人 [複製鏈接]

好似聽聞老師大地震 ,連校長都唔做!有冇家長知道呢
   0    0    0    0

d風在邊樹吹出o黎架 我知老師係一年合約制, 年年傾架, 我都收到有3位老師唔做, 以5x位老師有3位留失, 咁都算大地震咩 校長..........在時機成熟就會講, 轉校長都未嘗唔係一件好事姐 希望在明天, 好多人聽到都無擔心過, 對小朋友來說, 老師比校長更為重要呢
原文章由 dm2238 於 08-7-4 21:39 發表
好似聽聞老師大地震 ,連校長都唔做!有冇家長知道呢

冇禮貌

我都只係唔清楚想問一下,估計唔到這位家長答得咁有禮貌  "
原文章由 菇芝bebi 於 08-7-6 11:14 發表
d風在邊樹吹出o黎架 我知老師係一年合約制, 年年傾架, 我都收到有3位老師唔做, 以5x位老師有3位留失, 咁都算大地震咩 校長..........在時機成熟就會講, 轉校長都未嘗唔係一件好事姐 希望 ...

回覆 #1 dm2238 的文章

Sorry, 請問"校長走人"的消息是真的嗎?

原文章由 WikMa 於 08-7-9 14:30 發表
Sorry, 請問"校長走人"的消息是真的嗎?

出咗通告了。

有無人知新校長是什麼來頭, 我在yahoo到search, 搵到一位在英皇書院同學會小學的老師, 唔知係咪呢位.

同埋今日張通告話校董會選出, 咁即係校長被迫請辭, 咁新校長又點揀呢.

其實我唔明我點解會無禮貌呢 有d野連當事人都未公報, 就算知到都要識得專重人, 唔應該以訛傳訛 而老師的去留你又有無自已去問下老師的原因呢?? 我就有啦, 當你知道佢地決定唔續約的原因, 相信你都會支持佢地的決定   如果問點解, 答案就係佢地都係人地父母
原文章由 dm2238 於 08-7-7 22:43 發表
我都只係唔清楚想問一下,估計唔到這位家長答得咁有禮貌  "

原文章由 菇芝bebi 於 08-7-10 00:40 發表
其實我唔明我點解會無禮貌呢 有d野連當事人都未公報, 就算知到都要識得專重人, 唔應該以訛傳訛 而老師的去留你又有無自已去問下老師的原因呢?? 我就有啦, 當你知道佢地決定唔續約的原因, 相信你 ...

謝老師?

真係唔知佢的來頭喎 如果只係老師又唔合資格做校長播 其實校長係舊年辭職的, 早前在報紙都見到保良局招聘校長, d風就係在那時開始吹出o黎, 後來又知由3位女校長由校董局選一位, 結果就係通告上果個 我有去今年09小一簡介會, 當時校長有介紹一位保良局校長嘉賓, 我估應該係果個囉 舊校長會返道教果邊做校長
原文章由 YanYan0116 於 08-7-10 00:22 發表
有無人知新校長是什麼來頭, 我在yahoo到search, 搵到一位在英皇書院同學會小學的老師, 唔知係咪呢位.

同埋今日張通告話校董會選出, 咁即係校長被迫請辭, 咁新校長又點揀呢. ...

yes, 佢係其中一個  我都好唔捨得佢
原文章由 YanYan0116 於 08-7-10 00:49 發表

謝老師?

你好勁呀,咩都知既~~
其實你唔好介意其他人講咩,我之前都係幫幼稚園講少少嘢都俾人係學校門口手指指~~

原文章由 菇芝bebi 於 08-7-10 00:52 發表
真係唔知佢的來頭喎 如果只係老師又唔合資格做校長播 其實校長係舊年辭職的, 早前在報紙都見到保良局招聘校長, d風就係在那時開始吹出o黎, 後來又知由3位女校長由校董局選一位, 結果就係通告上果 ...

原文章由 菇芝bebi 於 08-7-10 00:53 發表
yes, 佢係其中一個  我都好唔捨得佢  

me too la.

今日問左校長, 原來真係你講呢個呀~~不過佢係做課程發展主任唔係老師
原文章由 YanYan0116 於 08-7-10 00:22 發表

同埋今日張通告話校董會選出, 咁即係校長被迫請辭, 咁新校長又點揀呢. ...

[ 本文章最後由 菇芝bebi 於 08-7-10 13:34 編輯 ]

其實我都唔係乜都知架, 不過我夠8 只係我鐘意聽到乜都鐘意搵當事人求證完至信姐 呢個世界實在太多流言啦, 唔想聽埋聽埋亂諗野
原文章由 Celeste_tsangcl 於 08-7-10 10:32 發表
你好勁呀,咩都知既~~
其實你唔好介意其他人講咩,我之前都係幫幼稚園講少少嘢都俾人係學校門口手指指~~

Yan,

你個女(唔知有無記錯 )係咪小一? 有無學跳中國舞??我今日見佢地彩排聽日的結業禮表演, 佢地第一次上台跳得好叻喎........
原文章由 YanYan0116 於 08-7-10 12:31 發表

me too la.

原文章由 菇芝bebi 於 08-7-10 13:27 發表
Yan,

你個女(唔知有無記錯 )係咪小一? 有無學跳中國舞??我今日見佢地彩排聽日的結業禮表演, 佢地第一次上台跳得好叻喎........

係呀, 我大女係P1, 佢有跳中國舞呀.  你今日做義工?
我細女升K2, 我有D擔心, 好似愈來愈多人報, 怕到時唔收細女, 其實家姐讀緊有無得優先.

請問新校長是否在今年小一簡介會中介紹得很詳盡的英文課程主任呢? (長髮戴眼鏡的女士)???

謝謝!

原文章由 菇芝bebi 於 08-7-10 13:14 發表
今日問左校長, 原來真係你講呢個呀~~不過佢係做課程發展主任唔係老師  

唔係, 果個係今年小一net teacher Ms. Yam
原文章由 WikMa 於 08-7-10 15:49 發表
請問新校長是否在今年小一簡介會中介紹得很詳盡的英文課程主任呢? (長髮戴眼鏡的女士)???

謝謝!

yy ma,

我都在yahoo search 過, 一樣喎, 果間學校的課程發展主任.
應該 明天會出現掛? 都未賞係壞事, 有新人士新作風, 等着看吧!
mr. austin都要走, 小朋友都好唔捨得.....家長都係!

我由考試前就俾老師叫我返去幫忙有關結業表演的事, 呢排真係好似返工咁, 送完返學就開工, 攪到阿女放學就收工, 其實阿女套drama輸左, 聽唔洗表演, 但都俾老師叫我返去幫手, 咁我今日就用速成班教左果班的家長點搞d服裝道具, 因為我聽日要幫中國舞化妝, 分唔到身, 係呢, 你聽日去唔去?? 我睇左P.1隻中國舞採排, 真係超水準喎, 好正呀~~~~~
原文章由 YanYan0116 於 08-7-10 13:52 發表

係呀, 我大女係P1, 佢有跳中國舞呀.  你今日做義工?
我細女升K2, 我有D擔心, 好似愈來愈多人報, 怕到時唔收細女, 其實家姐讀緊有無得優先.
‹ 上一主題|下一主題