用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

GT Talent Show [複製鏈接]

如果今日冇去睇 GT Talent Show, 眞係你既損失 !!!

優才學生既演藝才華, 超出我既期望好多, 可以用 " Stunning  " 黎形容當時我既感覺。

除左演出水平高之外, 我最欣賞既係演出既多元化。

傳统既小提琴、鋼琴當然有, 水平仲好高, 好似果個鋼琴獨奏, 原來七歲已經考倒八級喇。

仲有粵曲、搖滾樂、現代舞、普通話語劇、詩詞朗誦、優韻樂團、魔術、English Drama、查查舞、敲擊樂、大合唱 .....等等。

我最鐘意既, 亦係最攪笑既項目, 叫做 < 樂興之時 >, 係由 4 個 G5/G6 既學生表演攪笑彈琴, 有一個反手彈, 仲有用頭呢彈左一個音, 最犀利果個係, 用布蒙住雙眼黎彈 !!!!

其實呢 4 個 G5/G6 學生, 個偭都係 7、8級水平, 但最難能可貴既,  係學校有一個寬鬆既空間比 D  學生;  一般學校,  呢 D  攪笑彈琴係唔容許既,  更加冇可能上台演出啦。

[ 本文章最後由 中天英 於 08-7-6 01:44 編輯 ]
   0    0    0    0

仲有果個唱粵曲既 G8 男生, 唔止唱得好, 仲有做手, 七情上面, 最後仲唱埋男女聲, 嬴得唔少掌聲, 亦係唯一有 Encore 既演出者。

Hi, Bluecat,

好似因為座位有限, 唔敢請太多人; 就算係優才家長, 都最多買二張飛。

出年啦, 妳記得早D買飛啦。
原文章由 Bluecat 於 08-7-6 19:53 發表
咁正既show,點解唔預埋我地班準小一生家長ah?

[ 本文章最後由 中天英 於 08-7-7 00:58 編輯 ]

我睇第一場, 已經好精彩, 但聽聞第二場仲正咁話。

下年要睇晒二場至得。

原文章由 littlesister 於 08-7-6 22:59 發表

我有睇第二場呀, 真係好精彩, 我最鍾意係魔術表演呀, 個位舊生真係好厲害, 十幾歲人仔就咁叻真係好有天份 另外彈鋼琴和English drama都係my favourite ...

小墨魚好可愛。

原文章由 edea 於 08-7-7 00:52 發表

係呀

咁就最好啦。

記得燒多隻比 Bluecat 呀。

原文章由 edea 於 08-7-7 01:17 發表

陳校長都話遲d會派!

Music Junk Fusion 係咪就係 Dabby 所講既,  50 幾個 G7/G8 演出既敲擊樂呀 ???

原文章由 beesbees 於 08-7-7 01:14 發表

第二場的 Music Junk Fusion 好震撼, 由G7-8同學表演, 江老師在台上打鼓好型.

我女話遲些有碟派? 希望兩場都有得睇番. 真的很精彩!

edea,

唔洗遺憾, 遲 D 妳去睇 < 赤壁 >, 咪見倒我嘍。

原文章由 edea 於 08-7-7 01:00 發表

果日實在太忙, 想同Mandy過黎見你, 最後都抽唔到身, 真係遺憾. 果日我地檔生意不俗,表演前又忙於同小墨魚&元元換衫化妝, 又冇去軍生度幫襯. 其實全程都係我老公帶住個女周圍行, 我都走唔開, 好開心見到Dabby, 第一 ...

Dabby,

好似話遲 D 有 VCD 派。

不過紿終冇現場睇咁正既。

原文章由 dabbycheung 於 08-7-6 16:06 發表

我原本打算睇夜晚果場,(聽講夜晚果場仲精采!),但因為尋日做左大半日義工實在太倦 ,所以最後至決定唔去睇。依家聽你咁講有D後悔添!

題外話,個show其實我地舊年構思過想係出面攪,但後來check過出面Book場實在太貴 ...

好似話遲 D 會派 VCD比家長、

原文章由 芷鍛 於 08-7-9 23:45 發表
圖片中看到個個小朋友都好開心喎,真係戥你地開心,表演一定好精彩,真係希望下年我地都有份睇!!看到大家的描述,我已經嘩嘩聲,已往只看到學科的成績,真係估唔到術科水準都咁高,仲好有創意添!請問今年的可在那裡看呢?

...

燒定隻比你喇。

原文章由 芷鍛 於 08-7-10 01:25 發表
希望新生都有啦

琴晚家長會, 好似見倒有 GT Talent Show 既 DVD 賣, 唔知有冇人買左?

edea,

係咪兩場演出都有响里面?

原帖由 edea 於 08-9-21 00:50 發表

I bought 2, one to keep ourselves, one for my parents

a precious memory so it's worth keeping.

ngkf,

請問邊場精彩D??

原帖由 ngkf 於 08-9-23 20:25 發表
我都買了一隻早場同一隻夜場.
‹ 上一主題|下一主題