用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

GT Talent Show [複製鏈接]

原文章由 中天英 於 08-7-6 01:24 發表
如果今日冇去睇 GT Talent Show, 眞係你既損失 !!!

優才學生既演藝才華, 超出我既期望好多, 可以用 " Stunning  " 黎形容當時我既感覺。

除左演出水平高之外, 我最欣賞既係演出既多元化。

傳统既小提琴、鋼琴當然 ...

我原本打算睇夜晚果場,(聽講夜晚果場仲精采!),但因為尋日做左大半日義工實在太倦 ,所以最後至決定唔去睇。依家聽你咁講有D後悔添!

題外話,個show其實我地舊年構思過想係出面攪,但後來check過出面Book場實在太貴,而且亦好難Book, 所以最後至決定係返學校攪。

至於反手彈鋼琴果part, 每年都係"GT Talent Show"既重頭戲!而優中唱粵曲既梁同學,亦係一位好有才華既優中學生!

上星期五返學校做野時,無意中睇到成班優中學生(大既50人倒),我見佢地好似彩排緊敲擊樂(用唔同既物件, 例如水樽, 足球....嚟合湊), 當時已被佢地既表演深深吸引住!但估唔到原來其他表演亦都咁精采!

原文章由 Bluecat 於 08-7-6 19:53 發表
咁正既show,點解唔預埋我地班準小一生家長ah?

學校好似溜左通知你地?

原文章由 edea 於 08-7-7 01:00 發表

果日實在太忙, 想同Mandy過黎見你, 最後都抽唔到身, 真係遺憾. 果日我地檔生意不俗,表演前又忙於同小墨魚&元元換衫化妝, 又冇去軍生度幫襯. 其實全程都係我老公帶住個女周圍行, 我都走唔開, 好開心見到Dabby, 第一 ...

真係唔好意思!果日我問軍太邊個係你?依家諗返起,原來當時你忙緊幫軍仔影相,阻住你添!

原文章由 beesbees 於 08-7-7 01:14 發表

第二場的 Music Junk Fusion 好震撼, 由G7-8同學表演, 江老師在台上打鼓好型.

我女話遲些有碟派? 希望兩場都有得睇番. 真的很精彩!

係呀!果日我就係無意中睇到呢個節目既彩排!其實當時我淨係聽到D音樂,其後八卦走過去睇,見到佢地既樂器竟然係水樽、足球.... !無錯!真係可以用震撼嚟形容呢場既表演!

原文章由 中天英 於 08-7-7 00:54 發表

下年要睇晒二場至得。

我收到風,學校為左唔想班老師咁辛苦,所以唔想每年都攪show(佢地想隔年攪)。其實初時我地開會時,都話左今年個show未必攪得成?所以如果大家都想出年有show睇,記得要同學校反映!

原文章由 中天英 於 08-7-6 01:52 發表
仲有果個唱粵曲既 G8 男生, 唔止唱得好, 仲有做手, 七情上面, 最後仲唱埋男女聲, 嬴得唔少掌聲, 亦係唯一有 Encore 既演出者。

梁熙同學(唱粵曲果位)Fans請注意:

http://www.yl.hk/oac/
‹ 上一主題|下一主題