用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 1.5磅重超輕書包, 2008最新款式, AE 卡九折。 ...
樓主: Lily2003
go

1.5磅重超輕書包, 2008最新款式, AE 卡九折。 [複製鏈接]

原文章由 Lily2003 於 08-7-23 00:19 發表
http://farm4.static.flickr.com/3201/2693196028_51e7532289.jpg?v=0
我買咗呢個 7Seven 背囊,
$950, 側邊有條拉鍊可以放大 size.
今日去同個囡去游水, 好重, 但係背上身真係好輕架。 ...

我都是買左呢個款

你買比自己用 or 你囝囝用的 ???  我覺得小朋友用 7Seven 書包真係太大架。

我而家呢個書包用六年後比個囡中一用, 可能仲有大。

想問大家, 你地小朋友用呢個書包, 佢地有幾高用 , CM ????

真係值得一讚, 呢個背囊背上身真係好輕架, 好舒服。

原文章由 kachunma 於 08-7-23 07:59 發表

我都是買左呢個款

seven d  款又真係幾靚
不過太貴

我想問下邊度有齊 lego 書包賣

醒目開學勳章

我都行左好多department store都無Lego書包得賣, 我打左去佢地公司問, 佢話書展有得買, 不過未必多款, 但書展咁多人我無打算去, 佢比左個代理website我, 你睇下有無你果款再打去問下, 因為太難買我終於係HSBC Credit card用point redeem左個SPI算喇.

www.golddouble.hk

LongRyan

原文章由 jazzmama 於 08-7-23 10:23 發表
不過太貴

我差點覺得自己買錯嘢,以為LEGO 真的可以和ZEVEN媲美
我在書展看到LEGO的書包,真的好靚,但質料相比下真的差
很遠,如果偷佢靚,我大可買DISNEY 的書包了,所以我應該
有買錯吧!!!BAROCCO的SALE的確OK!尤甚心口有有吊咀
位姐姐好好人,但(LATANI )冇串寸錯的話,D SALE 令我卻步.

Lego 同 7Seven 我都有買, Lego 係 7Seven 的四份一價錢, 質料係差些, 勝在夠平, 我買 $228, 但係昨天書展見到同款賣 $318, 加咗價。 pink colour 無晒貨, 得 淺blue 色。

書展見到SPI 出咗好多新款袋, 好靚。

原文章由 Tippi 於 08-7-29 01:10 發表
我差點覺得自己買錯嘢,以為LEGO 真的可以和ZEVEN媲美
我在書展看到LEGO的書包,真的好靚,但質料相比下真的差
很遠,如果偷佢靚,我大可買DISNEY 的書包了,所以我應該
有買錯吧!!!BAROCCO的SALE的確OK!尤甚心口有有吊咀
...

我之前在MEGA BOX賣童裝個層見過有LEGO書包賣, 不過冇睇到價錢.
原文章由 jazzmama 於 08-7-23 10:23 發表
不過太貴

綽盈媽咪 ;-)

.9+60
c:

:;pppp:

醒目開學勳章

原文章由 Lily2003 於 08-7-23 09:16 發表
你買比自己用 or 你囝囝用的 ???  我覺得小朋友用 7Seven 書包真係太大架。

我而家呢個書包用六年後比個囡中一用, 可能仲有大。

想問大家, 你地小朋友用呢個書包, 佢地有幾高用 , CM ????

真係值得一讚, 呢個背囊 ...

之前在學校推廣買了一個SPI給囝囝,但始絡覺得較重,後來在銅鑼灣利園看到Zeven,的確很輕,但心想給升小一的小朋友用,可能會太大了,所以沒有買. 昨天帶囝囝再去海運的分店看這個書包,囝囝試孭之後,卻不覺得太大,因為姐姐很有心機給囝囝調校兩邊的孭扣,囝囝非常鍾意,結果買了淺藍色大碼,因為大碼和細碼高度相差只是一厘米,(囝囝高約1.25米),而且有活動拉鏈可以放大.囝囝很高興,而且我放了一些剛剛在反斗城買的玩具在書包中,他感覺都很輕.這款書包雖然貴了點, 但真的很輕和孭了之後感覺很舒服,囝囝還説孭了好像沒有孭一樣.

我都贊成,我看到囡囡朋友仔買的書包,有些阿囡都很"肯"
話晒公主喎!但攞上手連阿女自己都話重好多啊!媽咪!
我還順勢教佢,唔好但但較外表喎!好靚,但好重,又沒有你個書包咁保護條腰喎!其實囡囡果個都好靚啊!只是我個女鍾意公主
男仔就好喇,比較多款選.

原文章由 luckymother 於 08-8-4 10:55 發表

之前在學校推廣買了一個SPI給囝囝,但始絡覺得較重,後來在銅鑼灣利園看到Zeven,的確很輕,但心想給升小一的小朋友用,可能會太大了,所以沒有買. 昨天帶囝囝再去海運的分店看這個書包,囝囝試孭之後,卻不覺得太大,因為 ...
‹ 上一主題|下一主題