用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 **腓力堂愛鄰幼兒學園**各位Daddy Mami 一齊入嚟傾 ...
樓主: square72
go

**腓力堂愛鄰幼兒學園**各位Daddy Mami 一齊入嚟傾吓la!! [複製鏈接]

問下你地先, 星期六小朋友會不會返愛鄰???
我LAM 住今個星期六給淳淳返, 因為下星期一放假, 驚如隔了3 日唔知他喊不喊, 所以今個星期六給他返, ! 

這幾日淳淳食完飯都要換衫, 你地小朋友有沒有呀 ??? 

原帖由 yanyvonne 於 08-9-9 13:41 發表
我LAM 住今個星期六給淳淳返, 因為下星期一放假, 驚如隔了3 日唔知他喊不喊, 所以今個星期六給他返, ! 

這幾日淳淳食完飯都要換衫, 你地小朋友有沒有呀 ???  ...

曦曦差不多每個星期6都會番學... 因為同佢講唔番學.. 佢會發我皮4~! 星期6唔需要著校服, 可以穿便服.. 但最多放多套衫+外套係書包.. 有需要時可以換... 曦曦未試過因為食飯而需要換衫wor~~

醒目開學勳章

原帖由 yanyvonne 於 08-9-9 13:41 發表

這幾日淳淳食完飯都要換衫, 你地小朋友有沒有呀 ???  ...

琪琪星期六都唔返學架
我都怕過左中秋節後會喊呀
琪琪日日都著校服返學放學
無食完飯要換衫喎

貢獻勳章

而家不會返,因我星期六日放假,如果你地約我又例外啦!!!

貢獻勳章

原帖由 square72 於 08-9-9 13:47 發表

曦曦差不多每個星期6都會番學... 因為同佢講唔番學.. 佢會發我皮4~! 星期6唔需要著校服, 可以穿便服.. 但最多放多套衫+外套係書包.. 有需要時可以換... 曦曦未試過因為食飯而需要換衫wor~~ ...

2歲時的琳琳都是咁,通常喜樂組至多人返
琳琳以前早過我起身等返學,而家就剷佢先起

原帖由 square72 於 08-9-9 13:47 發表

曦曦差不多每個星期6都會番學... 因為同佢講唔番學.. 佢會發我皮4~! 星期6唔需要著校服, 可以穿便服.. 但最多放多套衫+外套係書包.. 有需要時可以換... 曦曦未試過因為食飯而需要換衫wor~~ ...

曦曦真系好喜歡返學,  !!!!!
今日接淳淳放學, LOOK 到你個燈籠啦, !  不過前面好似難了, 得一個機葉 ????

今日終於轉了另一個醫生, 因為咳了太內啦,D NOSE 水又唔止到, 醫生話他小小氣管炎,, 同有NOSE 水, 希望今次快D好啦, ! 

我都開始有小小感冒 , 可能淳淳野了給我, 我都好

又問下你地, LOOK 開邊個醫生 ???? 又沒有 LOOK 中醫同小朋友 ????

原帖由 yanyvonne 於 08-9-10 13:58 發表

曦曦真系好喜歡返學,  !!!!!
今日接淳淳放學, LOOK 到你個燈籠啦, !  不過前面好似難了, 得一個機葉 ????

OH~ 其實噚日朝拎番去已甩甩地... 但番到學校痴番... 點知又甩左.. 激c~~!!

原帖由 yanyvonne 於 08-9-10 13:59 發表
今日終於轉了另一個醫生, 因為咳了太內啦,D NOSE 水又唔止到, 醫生話他小小氣管炎,, 同有NOSE 水, 希望今次快D好啦, ! 

又問下你地, LOOK 開邊個醫生 ? ...

早一兩個星期, 曦曦都有少少鼻水ka.. 但我見佢唔算好多.. 所以冇理到佢... 由得佢... 過左約1星期左右, 佢就自己收哂鼻水.. 好番哂..
曦曦平時睇開既醫生係佐敦既趙長成ka... 趙長成斷症好好... 曦曦睇其他醫生唔得.. 係同趙醫生先夾..  曦曦細個時氣管都好差.. 成日都氣管炎.. 差不多每個月都會有氣管問題... 但近哩大半年開始.. 就再冇lu~

醒目開學勳章

原帖由 yanyvonne 於 08-9-10 13:59 發表

又問下你地, LOOK 開邊個醫生 ? ...

琪琪上個星期尾都有少少鼻水呀
後尾我比左兒童幸福傷風素佢食
又無事wo...
不過今早有幾聲咳...
所以今早入左課室同老師講留意返呀
琪琪都係睇趙長成架
又都係夾囉...第二個就係唔得
不過而家睇一次要$380呀
超貴呀@@

原帖由 square72 於 08-9-10 17:43 發表

早一兩個星期, 曦曦都有少少鼻水ka.. 但我見佢唔算好多.. 所以冇理到佢... 由得佢... 過左約1星期左右, 佢就自己收哂鼻水.. 好番哂..
曦曦平時睇開既醫生係佐敦既趙長成ka... 趙長成斷症好好... 曦曦睇其他醫生唔 ...

你又是LOOK 趙長成 , 我姑仔個2個小朋友都1LOOK 他, 但LOOK 他要等很內, 姑他話BOOK 了時間都等成2 小時 ! 

琪琪MA你都是呀 , $380 好貴呀 !!!!!!!

原帖由 yanyvonne 於 08-9-11 15:52 發表

你又是LOOK 趙長成 , 我姑仔個2個小朋友都1LOOK 他, 但LOOK 他要等很內, 姑他話BOOK 了時間都等成2 小時 ! 

琪琪MA你都是呀 , $380 好貴呀 !!!!!!! ...

係呀.. 每次睇都要等個幾2個鐘ka...
但無計la~~ 曦曦係同佢先夾.. 睇第2個唔得ka~~
每次at lease $380 ar~~ 如果要食抗生素.. 就要$420 la~~

醒目開學勳章

原帖由 yanyvonne 於 08-9-11 15:52 發表

琪琪MA你都是呀 , $380 好貴呀 !!!!!!! ...

係呀...真係等好耐,最少一個鐘呀
不過琪琪一定要睇佢
試過諗住近近地睇啦
點知...最後都要搵返趙醫生

如果星期日就等最少兩個鐘
行一大輪街返去都得

醒目開學勳章

今日學校有禮物派呀...
一個畫版一個係鏡盒
不過...個鏡盒返屋企打開
係爛左架...anyway都好玩呀
而家仲有個勞作
望落好似冰皮月餅
我仲以為食得tim

原帖由 silvia_yu 於 08-9-11 18:25 發表
今日學校有禮物派呀...
一個畫版一個係鏡盒
不過...個鏡盒返屋企打開
係爛左架...anyway都好玩呀
而家仲有個勞作
望落好似冰皮月餅
我仲以為食得tim ...

點解你地個個都有既.. 曦曦冇ka~~
今日接曦曦放學時都見到有個小朋友拎住塊畫板ka!!
曦曦只得1個疑似冰皮月餅ja~~
佢仲同我講話唔食得.. 食左會肚仔痛~

原帖由 square72 於 08-9-11 20:47 發表

點解你地個個都有既.. 曦曦冇ka~~
今日接曦曦放學時都見到有個小朋友拎住塊畫板ka!!
曦曦只得1個疑似冰皮月餅ja~~
佢仲同我講話唔食得.. 食左會肚仔痛~ ...

你女女好叻 , 識同你講, 可能細佬總細, 未識表達呀 , ! 

淳淳放學都有拿住人個月餅出來, 好開心, 我放了在餐桌上, 等C6 回來給他LOOK ,

講樣好笑野給你們知, 大女回來問我, 這個餅是邊個, 我話是細佬 , 她以為食得,  我話唔食得的, 是細佬學校做的勞作 , 笑死我, ! 她自己都笑,!

個畫板即新生禮物, 我8月尾已拿了, 如你沒有 , 問黃老師 , 她會給回你的, ! 

明天會帶淳淳返學, LOOK 下見唔見到你地先, 我都是8:30 到啦, ! 

原帖由 yanyvonne 於 08-9-12 14:17 發表

你女女好叻 , 識同你講, 可能細佬總細, 未識表達呀 , ! 

淳淳放學都有拿住人個月餅出來, 好開心, 我放了在餐桌上, 等C6 回來給他LOOK ,

講樣好笑野給你們知, 大女回來問我, 這個餅是邊個, 我話是細佬 , 她以 ...

我估老師怕佢地以為食得, 會拎咗哩食.. 所以同佢地講食完會肚仔痛....

唔係新生家長會時拎果塊畫板.. 係有參加環保花燈比賽既小朋友都會有份禮物仔... 今朝我問左老師.. 老師話喜樂組係一個鏡盒.. 但我都係見唔到~~

原帖由 yanyvonne 於 08-9-12 14:19 發表
明天會帶淳淳返學, LOOK 下見唔見到你地先, 我都是8:30 到啦, ! 

我仲諗緊明天帶唔帶曦曦番學... 因為爸爸明天放假.. 唔洗帶佢番學.. 我可以唔洗咁辛苦... 可以遲45分鐘先起身... 如果番學.. 就會8:25分左右番到~~

貢獻勳章

原帖由 square72 於 08-9-12 15:16 發表

我估老師怕佢地以為食得, 會拎咗哩食.. 所以同佢地講食完會肚仔痛....

唔係新生家長會時拎果塊畫板.. 係有參加環保花燈比賽既小朋友都會有份禮物仔... 今朝我問左老師.. 老師話喜樂組係一個鏡盒.. 但我都係見唔到 ...

畫板?是不是紫色的?不是花燈比賽的禮物嗎?
塊鏡冇咩用,我會送比我99朋友的孫女玩~~
‹ 上一主題|下一主題