用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 **腓力堂愛鄰幼兒學園**各位Daddy Mami 一齊入嚟傾 ...
樓主: square72
go

**腓力堂愛鄰幼兒學園**各位Daddy Mami 一齊入嚟傾吓la!! [複製鏈接]

醒目開學勳章

原帖由 babycherry22 於 08-8-28 22:59 發表

曦ma~~琪ma~~

其實琳琳的傷口就冇事,不過,如果萬一我地冇帶佢看醫生又有事,就會好唔安樂

都成千多元,其實都是好貴,但買個安心
BUT有得claim~~當場要睇啦

我同我老公就好眼瞓~~因攪到好夜

re~~毛巾

不用 ...

最緊要無事
錢洗左事少...最重要check完有個安心先

原帖由 wong0211 於 08-8-28 23:28 發表
Hi, yanyvonne

我仔仔現在都係返喜樂組, 住大圍, 你是否都係住大圍, 大家認識吓, 好嗎

我都住大圍, 是嘉田苑, 你地大家呢???? 

原來不用毛巾, THANKS 大家, ! 

星期一淳淳返學啦, 好緊張, 唔知他喊得內不內呢???? 

有點擔心, ! 

原帖由 silvia_yu 於 08-8-29 10:19 發表

最緊要無事
錢洗左事少...最重要check完有個安心先

是呀 , 小朋友BOB 親個頭好大件事, 一定要CHERK 清楚 , 還要回家留意一下她情況 呀 , ! 

原帖由 yanyvonne 於 08-8-29 10:45 發表

有點擔心, !  ...

我住新田圍ka~~
放心la~ 學校咁多玩具玩.. 又有老師同同學仔係到.. 淳淳一定會好開心ka!!

各位mami你地好,  我仔仔同99住大圍, 我又唔熟大圍, 請問大圍有什麼好的幼兒/稚圍呢?

又聽講報小學要跟住址, 咁請問大圍有什麼好的小學呢?

唔該晒!!

醒目開學勳章

原帖由 yanyvonne 於 08-8-29 10:45 發表

有點擔心, !  ...

HELLO....
琪琪都係星期一開學呀
我呢排日日都係咁同佢講
"就黎返學喇...到時要叻女唔好喊呀!!"

原帖由 silvia_yu 於 08-8-29 16:39 發表

HELLO....
琪琪都係星期一開學呀
我呢排日日都係咁同佢講
"就黎返學喇...到時要叻女唔好喊呀!!"

好都有同細佬講, 你好D, 女女D 大,應該明, 我細佬好似唔明, !

原帖由 esther_lam_ny 於 08-8-29 14:11 發表
各位mami你地好,  我仔仔同99住大圍, 我又唔熟大圍, 請問大圍有什麼好的幼兒/稚圍呢?

又聽講報小學要跟住址, 咁請問大圍有什麼好的小學呢?

唔該晒!! ...

愛鄰,& 明愛都是好好幼兒園, ! 你可了解下, !

幼稚園有孫方中, 東華三阮馬陳景霞 ,,,,聖心就咪讀啦,

小學是跟住的地址 的, 大圍都有好好學校 , 沙官, 迦密, 陳元喜, 都是唔錯的, !

[quote]原帖由 square72 於 08-8-29 12:07 發表

我住新田圍ka~~
放心la~ 學校咁多玩具玩.. 又有老師同同學仔係到.. 淳淳一定會好開心ka!! [/quot
e]
////
你咪要自己坐車過來上學, 放便嗎????? 點解唔坐校車.?

原帖由 yanyvonne 於 08-8-30 11:07 發表
你咪要自己坐車過來上學, 放便嗎????? 點解唔坐校車.?

係呀!! 要撘巴士去學校呀!!
學校今年冇校巴ar~~
同埋咁細個.. 始終自己送番學會安心d~~

貢獻勳章

呢2日好累~~

星期六去了西貢半月灣swimming,玩沙玩下水~~
琳琳不停問頭頂的"lung"會不會入水>.<

星期日去了macau觀禮,飲宴
真是熱到只想坐在室內~~
又熱又涼~~一出一入~~我就病了

琪ma~~

開學如何~~琪琪有冇喊

貢獻勳章

原帖由 yanyvonne 於 08-8-30 11:04 發表

愛鄰,& 明愛都是好好幼兒園, ! 你可了解下, !

幼稚園有孫方中, 東華三阮馬陳景霞 ,,,,聖心就咪讀啦,

小學是跟住的地址 的, 大圍都有好好學校 , 沙官, 迦密, 陳元喜, 都是唔錯的, ! ...

同意

琴日好忙呀 , 淳淳第一日返學, 好緊張 ,
一早同他飲完奶奶, 穿好校服, 同淳淳影了幾張相, 我們便出門口返學, 淳淳有自己背書包, 休都幾開心, 我沒有用士的車, 所以有一半路程都要抱住他, !

差不多到了學校 , 他都沒有喊, ,上到學校了, 我地住了一陣,,,, 我LAM 住等他LOOK 下D 環境先, 後來我問老師入得去未, 老師話OK , 好想抱淳淳入去時, 他知道了, 不斷叫[ 媽媽} 跟住喊到收不到聲,,,, 老師抱了淳淳入去啦, !

後來我因為有D文件要交給老 師 , 所以等了15 分鐘才離開 , 走時, 我叫老師幫我LOOK 下他有沒有喊, 老師口話有, 不過是小小個D , 叫我放心坎啦, 11;00回來接他, ! 我只好回家, 一陣來接他, ! 

終於10:45 分啦, 我帶了士的車去接淳淳因為接完他後要出去接家姐放好, 一路都有小小擔心, 唔知他喊了幾內, ! 

到了學校 , 有一班家長等小朋友放學, 我都是等了一陣, 老師 拖住淳淳隻手出來, 他一見到我, 就立即喊叫我抱抱 & [ MA MA ] 跟住問了老師 , 他有沒有去[ 尿尿] 有沒有飲奶奶, 老師話他一路都有喊, ONLY 玩[ 集體遊戲時, & 唱遊時沒有喊 , 老師話慢慢來啦, 我望住淳淳, 安撫他,讚他叻仔, 好乖, 等他有d自信, 明天希望好d 啦, !

跟住去接了家姐, 回家後, 都有問下他, 可能他太細, 未識表達自己感受 , !

原帖由 babycherry22 於 08-9-1 21:30 發表
呢2日好累~~

星期六去了西貢半月灣swimming,玩沙玩下水~~
琳琳不停問頭頂的"lung"會不會入水>.

我都好內沒有去啦, 因為有2個小朋友要帶很多野, 所以沒有去啦, 通常現在去泳池游比較方便 ,,,, 小心身體呀 , ! 有沒有事呀 ,!

各位, 現在你地幾點放學呀 ? 等我認識下你地,

我細佬今個星期放 11:00 ! 我短頭髮 , 如look 到我, 找我啦, !

原帖由 square72 於 08-8-30 12:31 發表

係呀!! 要撘巴士去學校呀!!
學校今年冇校巴ar~~
同埋咁細個.. 始終自己送番學會安心d~~

沒有校巴啦, ,, 你要辛苦dd啦,  我都是同淳淳行15分鐘到去學校, 都ok !

原帖由 yanyvonne 於 08-9-2 10:19 發表
各位, 現在你地幾點放學呀 ? 等我認識下你地,

我細佬今個星期放 11:00 ! 我短頭髮 , 如look 到我, 找我啦, !

曦曦需要延展ar~ 所以約6點半左右先放學呀!~~

原帖由 yanyvonne 於 08-9-2 10:20 發表

沒有校巴啦, ,, 你要辛苦dd啦,  我都是同淳淳行15分鐘到去學校, 都ok !

但好彩屋企有巴士可以直接去到.. 落車行2,3分鐘就到..
曦曦都係自己揹書包番學放學... 落車都係自己行番學校~

原帖由 square72 於 08-9-2 13:02 發表

但好彩屋企有巴士可以直接去到.. 落車行2,3分鐘就到..
曦曦都係自己揹書包番學放學... 落車都係自己行番學校~

她好叻 , 她現在習慣了嗎, 有沒有自己食飯 ? 下午肯不肯訓呀 , ????

唔系要, 遲小小學校實有活動 , 大家可以見面啦, !

想問下上個月有沒有開生日會呀 ????

原帖由 yanyvonne 於 08-9-2 15:20 發表

她好叻 , 她現在習慣了嗎, 有沒有自己食飯 ? 下午肯不肯訓呀 , ????

唔系要, 遲小小學校實有活動 , 大家可以見面啦, !

想問下上個月有沒有開生日會呀 ???? ...

佢番咗接近1個月la~~ 佢好鐘意番學.. 仲試過放學唔肯走tim~~!!! 老師話佢可以自己食飯 & 訓覺~!!
上個月有開生日會呀.. 不過唔知佢地有冇份參加.. 因為上個月開生日會係開學第2日ar~~
‹ 上一主題|下一主題