用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 **腓力堂愛鄰幼兒學園**各位Daddy Mami 一齊入嚟傾 ...
go

**腓力堂愛鄰幼兒學園**各位Daddy Mami 一齊入嚟傾吓la!! [複製鏈接]

**腓力堂愛鄰幼兒學園**
各位Daddy Mami一齊傾吓la~~! :loveliness:
   0    0    0    0

原文章由 babycherry22 於 08-7-16 20:53 發表

我也來喇~~~

歡迎~ 歡迎~

曦曦聽日畢業禮la~~ 好緊張ar!!!

原文章由 babycherry22 於 08-7-17 20:33 發表

d bb一定好鬼得意

今日是腓力堂畢業典禮,我散光,又坐得遠

真是差d毛不到個女,好彩她唱過又做過表演的動作俾我看,

我c6最後的幾十秒就用用部機搵到個女,其實在台中間,

勁易搵,不過,d小朋友戴了大象、青 ...

唔知今年表演啲咩... 好神袐呀!! 啲老師唔肯講ar!~~
腓力堂既畢業禮係邊到舉行ar???!!!

原文章由 manman0401 於 08-7-18 21:24 發表
hi.....大家好呀....
我個囡囡今年8月會o係愛鄰幼兒園到讀 N1 班.....我想請問各位知唔知小朋友o係學校用既"被袋".....除左搵人(車)之外.....可以o係邊到買到.....而又合符學校順要既size呢??

唔該晒各位!! ...

hi~~ 我囡囡都係8月讀n1 ar~~ 大家係同班同學仔ar!!
我係顯徑街市買ka... 50蚊... d 公仔... 過得去la~~唔係靚.. 但唔太差lor!!

原文章由 manman0401 於 08-7-19 01:41 發表
hi square72,

真係開心喇....識到同班同學仔.....hehe.....係呢...你買齊晒開學既野未呀.....我今日買左睡袋同枕頭仔咋.....被袋、波鞋仔等o個d野都未買晒.....
我想問顯徑街市...係咪有得幫人改褲o個間呀....等我 ...

我冇買睡袋ar~~ 諗住遲d 先買.. 枕頭仔要買去咩?!! 應該唔洗ar~~我淨係買咗被袋.. 波鞋仔早一兩個星期已經買咗lu~!!
係呀.. 果間舖有得幫人改褲ka..
係wor~~ 6號嗰日係咪你自己帶佢番學呀?!!

原文章由 manman0401 於 08-7-21 16:54 發表
我去顯徑買左被袋喇.....唔該晒....hehe
枕頭仔唔一定要買架.....但學校唔會有枕頭仔比小朋友訓....如果你小朋友無訓開枕頭....而你又覺得無需要就唔駛買去用啦.....因我囡囡平時都係用開枕頭.....所以我就買左喇... ...

icic~!!
6號我都係自己一個帶佢番學, 而我老公就由7號開始放大假, 方便係適應期時湊個女番學放學!!
你係全職mami??

原文章由 babycherry22 於 08-7-22 11:22 發表

上年是葵青劇院,今年是沙田大會堂~~~

今年好近播~~!!
曦曦就去咗元朗劇院ar!!
噚晚放咗畢業禮個video 上去ar!!
http://hk.myblog.yahoo.com/tam-winghei
有時間去睇吓ar!!

原文章由 babycherry22 於 08-7-24 14:43 發表

我覺得好攪笑~~^^不過唔知曦曦在邊~~~

拎畢業証書.. 佢就係最尾嗰個... 而表演就係第二隻馬騮仔~~

原文章由 manman0401 於 08-7-30 00:04 發表
我唔係全職mami....我要返工呀....所以開學頭兩日我都拎左假陪桐桐呀...
你呢.....??

我都係要番工ar~~ 我拎咗第1日假送佢番學.. 之後幾日就由爸爸送~~!!
咁本身邊個湊桐桐ka???

曦曦放咗差唔多一個星期暑假la~~
我就偷懶咗成個星期... 日日都可以訓晏少少~~
仲有幾日就開學la!!到時又再忙過lu!

原文章由 manman0401 於 08-8-4 01:00 發表
有時婆婆湊....有時老公湊....我老公返零晨4:00....所以佢放得好早....佢返黎屋企時....我就可以接住返工喇....所以桐桐o係依個月既適應期....就唔驚因時間夾唔到而要請假.....
...

你就好la!!
我就唔得la~~ 一定要請假!!
之前我已同校長講咗話想適應期縮短... 縮到幾多得幾多!!
我請咗第1日, 爸爸就請咗幾日..
希望曦曦可以1星期攪掂!!!!
仲有兩日就開學la!! 好緊張ar!!

原文章由 babycherry22 於 08-8-4 21:33 發表

manman
我住新翠呀~~

你搭小巴送個女嗎?定搭校車?
我想都要個女ok張相先ok
不過,個個小朋友都是好得意~~

返愛鄰是不可留長髮呀

曦媽:

返工真是呢hair一d
曦曦要加油 ...

愛鄰唔可以留長頭髮啱哂曦曦la~~
長頭髮與曦曦無緣
佢出世到家下... d 頭髮都係咁上下... 咁耐都只係剪過3次頭髮ja!! 幾時先可以有桐桐咁長既頭髮呢

明天開學la~~
希望唔好掛8號la~!!
我唔想side咗日假ar!!

係la~~ side 左日假tim!!!

原文章由 babycherry22 於 08-8-6 16:59 發表

我個女一起身想喊想喊
知道冇得返學

我花了不少口水解釋呀~~~

聽日我會同老公一齊送佢番學呀!!
但新生係番8:30..
唔知我8:00送佢番去得唔得呢?!

今朝我同爸爸一齊送曦曦番學...
曦曦最後喊住比老師抱入課室..
而我足足等咗20分鐘車...
遲咗12分鐘ar~~

爸爸接咗曦曦放學la~~
老師話曦曦ok ar!! 喊咗一陣.. 但都肯自己食野.. 仲好叻豬冇瀨尿tim!!~ 放學時仲同老師say byebye~~ 明天可以放12點la!!

[ 本文章最後由 square72 於 08-8-7 12:38 編輯 ]

原文章由 wong0211 於 08-8-7 15:57 發表
Hi, 我仔仔都係今日返愛鄰, 你是否喜樂組, 我今朝係見到有個小朋友哭得好勁, 吾知是否你呢, 我仔仔同你小朋友一樣好好, 放學老師都話佢冇咩哭, 自己食東西,玩, 又冇瀨尿, 吾知我地是否同班, 大家認識吓好嗎 ?
...

我諗應該係喇!! 曦曦今朝係喊住比黃老師抱入去....  
因為我趕住番工.. 黃老師就問我抱佢入去好唔好.. 我當然話好la~~ 曦曦都係喜樂組ka~~ 你仔仔叫咩名ar??? 聽日放幾點ar???

[ 本文章最後由 square72 於 08-8-7 17:01 編輯 ]

原文章由 silvia_yu 於 08-8-7 16:40 發表
你地就好啦...開哂學
我個要9月先開學呀...
快d開學啦....

今朝同黃老師傾開計.. 都有提起琪琪呀~~

原文章由 manman0401 於 08-8-7 17:25 發表
今日桐桐返學....老師話佢全程都無喊過.....返到學校.....老師帶佢入去洗手......桐桐仲同我講 bye bye o添......老師話佢好主動.....老師彈琴時.....桐桐仲跳舞舞咁既款喎.....早餐都食左小小包.....今日食既水果係 ...

桐桐好叻女呀!!
manman你今日幾點湊桐桐番學呀?!
唔知我有冇見到你呢??!
聽日我唔送佢番學la~~ 由爸爸送... 費事又遲大到呀~
今日放學時爸爸又係問曦曦開唔開心... 曦曦都係話開心... 聽日要番學學!!
曦曦仲話今日玩左sir 滑梯同lego... (但都唔知係咪真既... 佢番育嬰園時.. 日日放學佢都係講玩lego 同sir 滑梯~~~)
希望聽日12點放學ok la!!!
係爸爸放完大假前可以適應完...
唔洗特登拎假去接送..
今日我仲問定.. 係咪一過適應期就可以延展~~

[ 本文章最後由 square72 於 08-8-7 23:12 編輯 ]
‹ 上一主題|下一主題