用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 迦南(金巴倫) 08 K1
go

迦南(金巴倫) 08 K1 [複製鏈接]

醒目開學勳章

8月你地會唔會上實習班呀??
   0    0    0    0

已經報了。你小朋友K1讀迦南嗎?

醒目開學勳章

hello,

有報呀,  8月7號第一日返學, e家我都有D緊張呀,
我囝囝係上午NB班, 你小朋友呢??

原文章由 wongcheukma 於 08-7-20 00:08 發表
已經報了。你小朋友K1讀迦南嗎?

我小朋友讀NE班。我小朋友是8月11號返暑期班。你小朋友之前有没有在迦南讀nursery?我小朋友在上年8月已返nursery,是大仔。

醒目開學勳章

wongcheukma,

無呀, 我囝囝無讀過nursery架, 所以我地8月7日係上
個實習班俾佢地認識下返學既情況呀, 你係唔係上午班呀??
我囝囝係超細囝呀, 12/31號出世, 所以我都幾擔心佢.

原文章由 wongcheukma 於 08-7-21 23:29 發表
我小朋友讀NE班。我小朋友是8月11號返暑期班。你小朋友之前有没有在迦南讀nursery?我小朋友在上年8月已返nursery,是大仔。

leejoannelee, 我囝囝是上午班。我上年都很擔心,初時我都已爲有排喊,但那些老師很好,不知道他門用什麽方法,我囝囝第三天已很喜歡返學了。他上年已搭校車,很開心。

醒目開學勳章

好呀, 大家都係上午班呀
聽完你講我就放心喇, 我之前去咗幾間學校interview,
我都覺得e間既老師好好, 不過好多媽咪都會話d老師
interview時好好, 到返學時又會唔同咗.....
希望我個仔都好似你囝囝咁好快就喜歡返學就好喇!! tks!!
你係搭迦南既校車定係出面搵架??

原文章由 wongcheukma 於 08-7-22 23:56 發表
leejoannelee, 我囝囝是上午班。我上年都很擔心,初時我都已爲有排喊,但那些老師很好,不知道他門用什麽方法,我囝囝第三天已很喜歡返學了。他上年已搭校車,很開心。 ...

我囝囝係搭迦南既校車。Driver 叔叔很交帶。是停在我家留下,很safe。已有Driver 叔叔
call我confirm。你住那一區呀?仲有,老師會always call我update我囝囝表現。你有多少個小朋友?我得一個。

醒目開學勳章

我住黃大仙區架, 我都報咗迦南既校車, 但佢地報價要$7XX,
所以想睇下其他會唔會平D. 不過最緊要係安全同Driver叔叔交帶,
我諗我都係join佢地好d.
hehe~~我三年抱兩, 兩個都係仔, 細仔啱啱11個月,
我係全職媽媽呀, 你呢??

原文章由 wongcheukma 於 08-7-23 23:23 發表
我囝囝係搭迦南既校車。Driver 叔叔很交帶。是停在我家留下,很safe。已有Driver 叔叔
call我confirm。你住那一區呀?仲有,老師會always call我update我囝囝表現。你有多少個小朋友?我得一個。 ...

我住何文田,車費也要$670,但路程只是5-10mins,但如果安全,貴一點也值得。我建議你不要用其他校車,因迦南話晒都係名幼稚園,佢地一定會跟到足,出面的褓母車話之你,因太多其他學校嘅學生要兼顧。我都係全職媽媽,平時是菲傭湊,公公婆婆每天都去幫吓手。你有冇請工人呀? 我地日後可以交流吓湊仔心得。

Hello, wongcheukma & leejoannelee

我住鑽石山架, 囝囝會讀NB上午班, 司機叔叔上星期都有打俾我, 唔記得問佢幾錢tim!  我同leejoannelee一樣三年抱兩, 兩個都係仔, 細仔就黎3個月大喇, 哥哥11月頭出世, 所以都係做細仔, 我係在職媽媽, 平時係印傭湊, 婆婆會日日都黎幫手。

近況 ~
哥哥 ~ 早上時常唔願起身番學, 反而放假就晨早摷醒我, 唔俾我瞓!
細佬 ~ 一日5餐奶,每餐160-180ml, 有人陪佢傾計就開心!

請問今年學費是多少一個月?

請問今年學費是多少一個月?

‹ 上一主題|下一主題