用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 協恩中學附屬幼稚園 Heep Yunn Kindergarten 2008 K1 (同學仔名單)
樓主: regina2001
go

Heep Yunn Kindergarten 2008 K1 (同學仔名單) [複製鏈接]

原帖由 regina2001 於 08-9-26 10:47 發表
Hello,

我囡囡係下午班,知唔知老師有冇話著乜嘢服飾,T-shirt牛仔褲可以嗎?

我原本都打算著牛仔褲架,但怕佢地去洗手間麻煩,於是間o左2set 比阿囡...if 好天著裙,落雨著褲(橡根頭果d)

各位:
今日返學見另外2班高年班好多人著公主衫呀...kekeke 成個課室都係小公主,好可愛...

阿囡星期四返來係咁話要穿公主裙開生日會,我話太誇張冇人會穿,點知過日好多小朋友穿公主裙,攪到我口啞啞.......

呢幾日阿囡比蚊咬左幾啖,隻腳變左猪腳,又紅又腫,貼左蚊貼又嘖左蚊怕水都頂唔順....

原帖由 hi_cheukyi 於 08-9-29 00:01 發表
阿囡星期四返來係咁話要穿公主裙開生日會,我話太誇張冇人會穿,點知過日好多小朋友穿公主裙,攪到我口啞啞.......

呢幾日阿囡比蚊咬左幾啖,隻腳變左猪腳,又紅又腫,貼左蚊貼又嘖左蚊怕水都頂唔順.... ...

你囡囡d蚊係咪係學校咬架??
有日我囡放學返黎 隻眼腫左少少 佢話比蚊咬我打去問吳老師佢話係比蚊咬同學校都有蚊~~咁到夜晚佢隻眼己經腫~第二朝起身腫到打唔開眼~請左病假~~跟住帶佢去睇醫生呀~~ 好彩食左藥好快冇事~醫生話我囡囡對蚊虫有d敏感盡量唔好比蚊咬到~但好難避免~因為我都用左蚊怕水同蚊貼

饅頭Renee2005年1月23 日出世3 .58kg

我囡囡都有係學校比蚊咬呀, 好彩係隻腳only, 佢話要貼蚊貼返學, 同埋工人姐姐會張個蚊貼剪開4份同佢由膊頭貼到落隻腳  

原帖由 饅頭媽媽(町) 於 08-9-29 11:09 發表

有日我囡放學返黎 隻眼腫左少少 佢話比蚊咬我打去問吳老師佢話係比蚊咬同學校都有蚊~~咁到夜晚佢隻眼己經腫~第二朝起身腫到打唔開眼~請左病假~~跟住帶佢去睇醫生呀~~ 好彩食左 ...

我個囡叫"紫榆"   

原帖由 饅頭媽媽(町) 於 08-9-24 15:31 發表

咦咦~係咩 你個囡囡叫乜名呀~~~我冇乜記性架~~
佢之前都係返安基架?安基d同學仔跟彭老師o個d我多數都記得咩名~^^

原帖由 August07 於 08-9-29 15:09 發表
我囡囡都有係學校比蚊咬呀, 好彩係隻腳only, 佢話要貼蚊貼返學, 同埋工人姐姐會張個蚊貼剪開4份同佢由膊頭貼到落隻腳  

你個工人姐姐都諗得幾醒喎~~我仲同佢貼左四五塊~

原帖由 eor 於 08-9-29 17:54 發表
我個囡叫"紫榆"   

哦~~係咪之前平時婆婆定女麻女麻湊佢返學架~~
如果係呢 饅頭好鍾意紫榆架~成日叫佢做紫紫~仲有叫佢唔知咩b呢 我都唔記得左~~^^

各位好,
今次係我第一次加入討論, 多多指教!
我女女係番上午班, 佢都話好鍾意呢間學校, 番學好開心, 頭先佢仲認得 "饅頭" 張相就係佢同學 "Hay Hay"添, 佢話成日都坐佢隔離架。
我都有加入家教會呀, 下次開會既時候同大家見啦!!
Ha Ha Tong

hahatong~
你囡囡叫乜名呀~等我問我饅頭記唔記得先~

原帖由 HaHaTong 於 08-9-29 18:09 發表
各位好,
今次係我第一次加入討論, 多多指教!
我女女係番上午班, 佢都話好鍾意呢間學校, 番學好開心, 頭先佢仲認得 "饅頭" 張相就係佢同學 "Hay Hay"添, 佢話成日都坐佢隔離架。
我都有加入家教會呀, 下次開會既時候同 ...

饅頭mama,

My girl's name is Audrey.

Cheers,
HaHaTong
Ha Ha Tong

原帖由 饅頭媽媽(町) 於 08-9-29 11:09 發表

有日我囡放學返黎 隻眼腫左少少 佢話比蚊咬我打去問吳老師佢話係比蚊咬同學校都有蚊~~咁到夜晚佢隻眼己經腫~第二朝起身腫到打唔開眼~請左病假~~跟住帶佢去睇醫生呀~~ 好彩食左 ...

我個囡係在學校咬反來,星期五同佢睇醫生,醫生都話小朋友對蚊冇抗體,所以好敏感,唔似大人咁,由細咬大,已經適應左,冇咁大反應,呢兩日返學都貼多左蚊貼,我都冇辦法

係未11/10 家教會開會呀? 知唔知幾點?

原帖由 hi_cheukyi 於 08-9-30 11:31 發表

我個囡係在學校咬反來,星期五同佢睇醫生,醫生都話小朋友對蚊冇抗體,所以好敏感,唔似大人咁,由細咬大,已經適應左,冇咁大反應,呢兩日返學都貼多左蚊貼,我都冇辦法 ...

原帖由 hi_cheukyi 於 08-9-30 11:31 發表

我個囡係在學校咬反來,星期五同佢睇醫生,醫生都話小朋友對蚊冇抗體,所以好敏感,唔似大人咁,由細咬大,已經適應左,冇咁大反應,呢兩日返學都貼多左蚊貼,我都冇辦法 ...

原帖由 August07 於 08-9-30 14:11 發表

我係18/10家教會喎,會唔會上午班同下午班唔一樣..

原帖由 hi_cheukyi 於 08-10-1 10:58 發表
我係18/10家教會喎,會唔會上午班同下午班唔一樣..

cheuk yi mami,

11/10 應該係 家長教師會-會員大會
而18/10 就係 K1A小組家長會

如果我冇記錯, 你囡囡應該係K1A (上午班), 所以18/10 係家長會呀...

cheers,
hoi ching mami
~*~*~*~切言實多勝友,天白雲任爾遊。~*~*~*~
        我個小寶寶係2005年1月20日出左世啦!!

咁係唔係11/10唔洗出席,而家長會又幾點?

原帖由 922yin 於 08-10-1 17:39 發表

如果我冇記錯, 你囡囡應該係K1A (上午班), 所以18/10 係家長會呀...

cheers,
hoi ching mami ...

cheers,

係喎 懵盛盛添....自已誤會左d日子....唔該晒...你個囡都係上午班?

前日派返通告, 11/10 家教會係下午2:00-4:30;

家長會下午班係25/10, 上午班18/10, 時間未知.... 如有錯誤請更正

cheers,

唔好意思, 近排才有時間上番呢個網

我女都是讀下午班, 在保姆車無瞓, 因為她很喜歡坐車時同啲K3姐姐玩, 連爸爸話去幼稚園湊放學都唔肯, 回來後就弄到六點幾先瞓, 成八點幾才起身 就慘咗, 夜晚成12點先瞓得著

另外請大家幫忙, 之前派了一些方型黃色紙, 寫上中文單字和英文字母,
請求大家幫忙告訴我派了什麼字, 阿女弄不見, 不知玩完放了那裡, 現在已經找到啲, 我想對下還有無唔見: : :

我都有參加家長會和義工, 都時大家聯络下吧

原帖由 hi_cheukyi 於 08-10-2 10:30 發表

係喎 懵盛盛添....自已誤會左d日子....唔該晒...你個囡都係上午班?

係呀, 上午班呀...

如果, 我冇記錯o既話, 上次家長可陪上課其中一日, 放學
o果時你地幫囡囡o係近校學大門個洗手間換衫去街, 我地say 過hello o架... (希望冇認錯人la...)
~*~*~*~切言實多勝友,天白雲任爾遊。~*~*~*~
        我個小寶寶係2005年1月20日出左世啦!!
‹ 上一主題|下一主題