用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 2009年小一入學選校,幾時要交住址証明?
樓主: tammygirl
go

2009年小一入學選校,幾時要交住址証明? [複製鏈接]

不用, 不過改幼稚園手册好容易姐

原帖由 cutielaam 於 08-9-5 13:11 發表
想請問所遞交住址証明是否需與所就讀幼稚園相同?

出示老公出世紙可証明亞爺関係.

原帖由 chankinki 於 08-9-1 14:33 發表
有個問題 , d地址吾係寫我或老公個名 ,
係寫我老公個爸爸個名 , 咁點算 ??
係咪吾得 ??  

必須是近期的單據,一年前的當然不可以。

原帖由 Mrsleaf 於 08-7-29 15:45 發表

聽講仲要出示正本同copy, 係咪會收咗張copy, 咁而家影定得唔得, 要幾多個月前的copy才算有效? 謝謝!

原帖由 d2343130 於 08-7-30 10:57 發表
自行不是不限地區的嗎,為何要給住址証明???
對的,自行分配不受地區限制只計分, 但若一個不幸不入圍, 便會自動進入第2輪即統一派位, 所以會要求申請者一同交回住址證明,以便他日未能獲得學位而安排各下到所屬校區參加 ...

大抽獎會不會分開區域抽的?
我依家住緊46校網,想報48校網,因遲下搬去48校網,很怕因為跨區而分開抽呢。

醒目開學勳章

大抽獎分甲乙兩部, 甲部可以全香港學校任揀, 乙部就只可以揀自己o個區. 乙部係分區抽o既. 如果你想抽48區, 最遲12月要通知教育局.

原帖由 LeeLing 於 08-9-14 23:27 發表

大抽獎會不會分開區域抽的?
我依家住緊46校網,想報48校網,因遲下搬去48校網,很怕因為跨區而分開抽呢。

原帖由 Geni 於 08-9-15 00:51 發表
大抽獎分甲乙兩部, 甲部可以全香港學校任揀, 乙部就只可以揀自己o個區. 乙部係分區抽o既. 如果你想抽48區, 最遲12月要通知教育局.

系咪甲部結果出著,抽吾中,至須要抽乙部架?

醒目開學勳章

甲乙部係同一時間填, 抽就先抽甲再抽乙, 抽唔中甲就自動幫你抽乙. 你可以去教育局o既website 同 小一概覽了解o下.

教育局: http://www.edb.gov.hk/index.aspx?nodeID=1497&langno=2

小一概覽: http://psp.proj.hkedcity.net/chi/parser.php?file=chi/home2008.htm

原帖由 LeeLing 於 08-9-15 23:54 發表

系咪甲部結果出著,抽吾中,至須要抽乙部架?

我想問下呢~我係租人地樓住,冇水費單,冇電費單,唔係用煤氣,屋企連固網電話都冇裝,而且租約亦已完咗約,冇續約因為我排緊公屋,唔知幾時會搬走,咁我咪咩住址証明都冇囉,咁點算好~?

回覆 # 的文章

固網電話單可以,不過手提電話單不可以。
‹ 上一主題|下一主題