用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 寶血上智家長請進
樓主: wawachoy
go

寶血上智家長請進 [複製鏈接]

Hi Wawaycho, 我個女系學校既嘢一向都系由我老公 handle , 我上次聽佢講, 啲老師都幾好, 不過因為我地小朋友唔系最好 or 最差個幾個, 老師跟本唔會太留意到佢地既問題, 我老公話上次同見家長, 都好感覺到老師其實唔系太清楚亞女既嘢, 好多都好表面, 見完都了解唔到幾多佢系學校既嘢, 同小學差好遠, 可能太多學生, 老師分唔到身, 而家做老師真系唔易.... 但系無咩特別, 我又唔想成日搵班主任, 不過今次我諗唔系太多人會約見老師, 如果你有需要, 我覺得系一個好機會, 起碼無咁多人, 老師都會同你慢慢講, 就真系可以了解多啲, 我地都打算會約見老師, 點都想了解亞女系學校生活多啲...

原帖由 莎莎莉莉 於 09-7-10 11:21 發表

我路過....

我十幾廿年前在上智讀書, 其實老師唔多記得"中間"果批學生, 係好正常的事, 我當年都係咁....
老師多只會記得:
- 成績好
- 有特別才能, 如運動叻, 畫畫叻, 寫作叻.
- 成日好多口
的同學...

我呢d, 只 ...

Hi, 莎莎莉莉...

謝謝你的分享, 我都明白既, 我唔系介意, 讀得傳統學校都預咗架啦. 只要佢成績ok , 唔會學壞, 真系無咩所求啦.

hi wawachoy & dora,

尋日攞咗成績表啦, 總成績系 C Grade , 其實亞女今次考得唔錯, 系上學期考得唔系太好, 拉低咗個成績 , 佢有4個B, 我都已經收貨喇, 佢數學攞到B, 總算補完習有個好成績, 雖然貴啲, 不過都值既. 你地囡囡點呀?
‹ 上一主題|下一主題