用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 聖公會曾肇添今年有4個8A,整體成績也很好 ...
go

聖公會曾肇添今年有4個8A,整體成績也很好 [複製鏈接]

聖公會曾肇添今年有4個8A,整體成績也很好。

可惜係無出10A狀元吧!
一共攞到1027個credit以上的成績  

有無人知往年成績係點架?

[ 本文章最後由 cell 於 08-8-6 02:29 編輯 ]
   0    0    0    0

呂中和沙官的成績又如何呢?
原文章由 cell 於 08-8-5 17:21 發表

可惜係無出狀元吧!
一共攞到1027個credit  

有無人知往年成績係點架? ...

原文章由 esprincess 於 08-8-5 17:59 發表

呂中和沙官的成績又如何呢?

吾知呀!

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

沙田區小學,要全級幾多名先有機會入?
唔該

簽名被屏蔽

of course, Tsang Shui Tim la

原文章由 cell 於 08-8-5 17:21 發表

可惜係無出10A狀元吧!
一共攞到1027個credit以上的成績  

有無人知往年成績係點架? ...

差不多, 但是沒有在website post.

原文章由 christinayl 於 08-8-8 15:56 發表

差不多, 但是沒有在website post.

有呀!

原文章由 Homosapien 於 08-8-7 13:55 發表
沙田區小學,要全級幾多名先有機會入?
唔該

視乎你讀那一間小學, 普通小學前5名, 好D就前30名

how about students in ma on shan primary school?
are they really difficult to get in more famous shatin secondary school?

但佢成績咁好,我同好多人講曾肇添係好多人都吾識喎,佢會問返我曾肇添係吾係band one添喎,補習社老師吾識,住喎對面的退休教師吾識,自己小學老都吾識,佢地都係住沙田區的,這間學校創校有三十年了,真係好吾明喎!

原帖由 cell 於 08-9-8 06:11 發表
但佢成績咁好,我同好多人講曾肇添係好多人都吾識喎,佢會問返我曾肇添係吾係band one添喎,補習社老師吾識,住喎對面的退休教師吾識,自己小學老都吾識,佢地都係住沙田區的,這間學校創校有三十年了,真係好吾明喎! ...

我原本都唔多識曾肈添,後尾聽D家長和朋友極力推薦,先多D留意。個日家長會副校話,今年中一生有超過100名學生在小學曾經攷過全級頭10名(我有無聽錯?),仲話D學生質素好高,同學之間竟爭會好大,聽佢甘講,有D擔心,對小朋友來講都唔知好定唔好?

曾肇添係N年前已好出名, 好多沙田小學老師都會推荐,考得較前既同學去INTERVIEW, 而呂中係我既年代唔係甘出名, 佢既兩間小學就好出名.住係沙田既老師唔識,佢係好"O背" , 因"曾"出名左二十幾年.

原帖由 cell 於 08-9-8 06:11 發表
但佢成績咁好,我同好多人講曾肇添係好多人都吾識喎,佢會問返我曾肇添係吾係band one添喎,補習社老師吾識,住喎對面的退休教師吾識,自己小學老都吾識,佢地都係住沙田區的,這間學校創校有三十年了,真係好吾明喎! ...

Tsang Shui Tim is very famous secondary school in Shatin. 佢係一間
很低調的學校.據我所知好似吾比考10 科
所以無10A 狀元

冬日勳章 醒目開學勳章

原帖由 October. 於 08-9-8 10:09 發表

我原本都唔多識曾肈添,後尾聽D家長和朋友極力推薦,先多D留意。個日家長會副校話,今年中一生有超過100名學生在小學曾經攷過全級頭10名(我有無聽錯?),仲話D學生質素好高,同學之間竟爭會好大,聽佢甘講,有D擔心,對小朋友來講都唔 ...

我都聽到話F.1有超過100名學生在小學考全級頭10名,不過我以為係自行個次,如果真係我都好擔心囝囝D成績,雖然佢吾差,但競爭太大,我諗真係要考次試睇下佢點成績先安樂.

原帖由 yanyan-mummy 於 08-9-16 23:56 發表

我都聽到話F.1有超過100名學生在小學考全級頭10名,不過我以為係自行個次,如果真係我都好擔心囝囝D成績,雖然佢吾差,但競爭太大,我諗真係要考次試睇下佢點成績先安樂. ...

考得全級頭10名,來自咩小學都好,都唔容易,本身勤力、性格小心+聰明缺一不可,肯定有過人之處,所以我都成日“鹅”個女,一定要勤力,唔好鬆馳,不求成績好TOP,但求唔好包尾,我女依家就同個攷第一既同桌。

聽朋友個女講,今年會攷英文科30幾個同學挪到A、A*,成績算好,需知英文A好多時比d傳統名校包辦嗮,d地區中學唔易拿到。

冬日勳章 醒目開學勳章

原帖由 October. 於 08-9-17 11:08 發表

考得全級頭10名,來自咩小學都好,都唔容易,本身勤力、性格小心+聰明缺一不可,肯定有過人之處,所以我都成日“鹅”個女,一定要勤力,唔好鬆馳,不求成績好TOP,但求唔好包尾,我女依家就同個攷第一既同桌。

聽朋友個女講,今年會攷英 ...

囝囝就吾知其他同學考第幾,不過托賴中英數都吾駛輔導,依家日日在家冇野做,吾知點解冇乜功課,又冇test,又冇dict,我見其他學校已經谷得好犀利,都吾知應吾應該擔心!好彩聽日終於測中史,雖然得張地圖,都叫比D野佢做,吾使咁心散!

原帖由 yanyan-mummy 於 08-9-17 18:27 發表

囝囝就吾知其他同學考第幾,不過托賴中英數都吾駛輔導,依家日日在家冇野做,吾知點解冇乜功課,又冇test,又冇dict,我見其他學校已經谷得好犀利,都吾知應吾應該擔心!好彩聽日終於測中史,雖然得張地圖,都叫比D野佢做,吾 ...

我女中/英文各DICT過1次, 26日TEST中史.除左寫周記和中/英/數外, 唔見有其它科homework.

家長會副校SAID:輔導班在1D & 1E,只是部份同學需輔導,不是全班.

‹ 上一主題|下一主題