用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 零九年九月入讀小一,沙田91網請大家交流一下選校心得 ...
go

零九年九月入讀小一,沙田91網請大家交流一下選校心得 [複製鏈接]

我暫時決定選胡素貞(第一城), 我囡囡續宣道幼稚園可以上大圍陳圓喜小學( band one ),呂明才太多人選了.

我暫時決定選胡素貞(第一城), 我囡囡續宣道幼稚園(kln tong)可以上大圍陳圓喜小學( band one ),呂明才太多人選了.

KW

你仔仔讀邊間幼稚園? 考三輪? 考咩?

原帖由 KW 於 08-9-12 17:45 發表
15分無机會架la. 我仔舊年2○分都入唔到.
25/3○分先至肯定收,
2○分的收到部份咋.

我仔終於第三輪先考入到

是不是要親身交表?

胡素貞小學

根據教育局最新消息,將分配給下午校的沙角邨校舍修葺工程將會延遲,故本校於第一城學校原址轉為全日制小學的時間表將延至2009/2010年下學期至2010/2011學年上學期,敬請 貴家長垂注!

如果2009年入學有多一年給小朋友有多D休息時間.

是宣道幼稚園九龍塘,因為是聯校, 所以叩門應該會無問題.

原帖由 liptonChan 於 08-9-28 17:34 發表
請問點解"囡囡續宣道幼稚園可以上大圍陳圓喜小學"?
有關係嗎?唔係要跟計分制度嗎?重有陳元喜係88net 喎?
同埋你所講的"宣道幼稚園"是九龍塘那間嗎?
Thanks!

...

fail at Pooi kei, 我都知是倍跑
‹ 上一主題|下一主題