用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 入到基道中學ge媽咪請入黎
go

入到基道中學ge媽咪請入黎 [複製鏈接]

我個女今日番適應班,又係今日編班結果...
你地d囝囝女女入到邊班呀?
我o個女入到C班,唔知你地入到邊班呢,又同唔同我個女一樣呢?
   0    0    0    0

原帖由 wtfa 於 08-8-19 20:47 發表
我個女今日番適應班,又係今日編班結果...
你地d囝囝女女入到邊班呀?
我o個女入到C班,唔知你地入到邊班呢,又同唔同我個女一樣呢?

Hi wtfa,
你好啊~~~亞女有兩個同校同學都入左C型哦,我女就入咗E班囉,唔知邊班係精英型呢 你女喜歡D老師嗎?
亞女就話英文老師上堂都幾生動囉

HI ! very good

d老師2男1女唔好,
我個女d同學話精英班好似係要考試睇下邊班叻就係*.*請問你d書買差齊未,是否更跟書單全部都買啊? 好貴! 我唔係學校訂, 現欠4本未買. 昨天話要帶"Longman Chinese-Eng Dictionary", 去大眾買$167.

我d書係學校訂架,所以都係擒日先攡既,亞女就話仲有4本未派囉.
聽亞女講佢d擒日已經有一個中文試囉.唔知以邊個為準咧....

回覆 # 的文章

CW-KK

你按書單全部訂晒including "The Story of the Orchestra"(for reference)??
可唔可以幫我check下個本"朗文世界地圖"係有冇寫3rd edition在封面, 我想買本二手,驚買錯版. 唔該

醒目開學勳章

原帖由 CW-KK 於 08-8-20 10:53 發表

Hi wtfa,
你好啊~~~亞女有兩個同校同學都入左C型哦,我女就入咗E班囉,唔知邊班係精英型呢 你女喜歡D老師嗎?
亞女就話英文老師上堂都幾生動囉 ...

你好呀!我個女都係E班喎,我個女姓曾,而加坐最后排,唔知佢地識唔識呢?我問亜女D新同學個樣會唔會好新潮,佢話唔好喎,睇落都好純品,希望唔會有壞學生啦,D書响學校訂仲爭7本,書商話開學會派返.

回覆 # 的文章

曾開心

Hi!, My girl seems happy with this school. She is in Class C.She gradually learned the English punctuation. I hope she can improve her English much more, because her English in primary school is not good.

原帖由 wtfa 於 08-8-20 17:26 發表
CW-KK

你按書單全部訂晒including "The Story of the Orchestra"(for reference)??
可唔可以幫我check下個本"朗文世界地圖"係有冇寫3rd edition在封面, 我想買本二手,驚買錯版. 唔該 ...

wtfa
我冇買字典和參考書,其他就照書單訂用左$28XX
幫你對左亞女本"世界地圖"封面冇寫3rd edition哦 會唔會只係封面改變內容冇改呢

原帖由 曾開心 於 08-8-22 22:12 發表

你好呀!我個女都係E班喎,我個女姓曾,而加坐最后排,唔知佢地識唔識呢?我問亜女D新同學個樣會唔會好新潮,佢話唔好喎,睇落都好純品,希望唔會有壞學生啦,D書响學校訂仲爭7本,書商話開學會派返. ...

hi~~~曾開心
亞女話新開學唔係好敢識新同學  因為亞女坐最前面第一排,所以末識你女女哦,不過叫左佢今日返去試下同你女女打招呼哦 亞女就姓劉同一個女歌星同名,你今日問下你女女佢d有冇相識啊

wtfa & 曾開心 :
我想問你們有冇幫女女報d補習班呀?

deleted

CW-KK,
Thanks.
I am considering to find tutor for Maths only, because she got bad score in Primary. I am worry if she can catch up the lessons.
See after Sept if it's necessary to find a suitable tutorial class for her.
hope they make friend later even though different class .

醒目開學勳章

原帖由 wtfa 於 08-8-25 10:37 發表
曾開心

Hi!, My girl seems happy with this school. She is in Class C.She gradually learned the English punctuation. I hope she can improve her English much more, because her English in primary school  ...

wtfa:

你好呀,你囡囡入左英文班好叻喎,我個女就話好彩入唔到,佢話好驚應付唔郅又話驚有好大壓力,真係激死我,不過佢英文都唔係太好都係得60-70分,不過都唔要求太多,最緊要開開心心返學,希望佢遲吓知道英文嘅重要.

醒目開學勳章

原帖由 CW-KK 於 08-8-25 11:17 發表
wtfa & 曾開心 :
我想問你們有冇幫女女報d補習班呀?

我個女都冇返D乜野補習班,其實佢係讀到書嘅人,佢會自動自覺做功課同温書,但有一個缺點就係一緊張就腦海一片空白,温過嘅野就忘記哂,有時我都鄧佢慘,又唔話得佢,希望佢可以克服呢個困難.

我女英文考試都係得60-70分,聽同講就A,真係冇佢辦法,所以依家想同佢搵專補英文口碑好既補習社囉.

回覆 # 的文章

我女都係60分左右,好多文法tenses都唔識.

曾開心,
C班係英文班?唔係ma, 我担心她唔識聽wo,
C班都係教English吧?
我返工唔可以成日上BK 你地呢?

睇來我們的女女成績相差無幾哦...大家一齊努力改善下成績,仲有唔好學壞就得啦.

wtfa~~~我返工可以偷偷上bk架

曾開心~~~亞女問你個女學號幾多哦,
‹ 上一主題|下一主題