用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 入到基道中學ge媽咪請入黎
樓主: wtfa
go

入到基道中學ge媽咪請入黎 [複製鏈接]

回覆 # 的文章

有啊!她鐘意參加wo 可以学多d野

原帖由 wtfa 於 08-9-16 11:35 發表
有啊!她鐘意參加wo 可以学多d野

咦~~~~加埋開心個女一齊佢D多野講囉

醒目開學勳章

Hi,好奈冇嚟啦,CWKK,我個女己經識得你個女,佢仲搵到你個女張相比我睇,你個女都好純品喎.

我個女好中意呢間學校,佢最中意家政,話好好玩.不過好奇怪奈唔奈放學會放遲D,話有活動又話開社會,但係又冇通告,你地個女會唔會咁呀?乜五升級唔係一定要參加咩?我個女話一定要參加喎.

原帖由 曾開心 於 08-9-16 16:32 發表
Hi,好奈冇嚟啦,CWKK,我個女己經識得你個女,佢仲搵到你個女張相比我睇,你個女都好純品喎.

我個女好中意呢間學校,佢最中意家政,話好好玩.不過好奇怪奈唔奈放學會放遲D,話有活動又話開社會,但係又冇通告,你地個女會唔 ...

開心~~~好耐唔見你出現哦 我已經知道左佢D相認啦 初期我都懷疑佢D係咪有咁多活動架,不過有次佢老豆冇通知會去接佢,結果真係學校門口等左個幾鍾先見佢係學校出來 亞女有講久唔久佢D會約埋放左學去M記食D野先返屋企,因為有電話通知所以我都批准既

醒目開學勳章

原帖由 CW-KK 於 08-9-16 17:49 發表

開心~~~好耐唔見你出現哦 我已經知道左佢D相認啦 初期我都懷疑佢D係咪有咁多活動架,不過有次佢老豆冇通知會去接佢,結果真係學校門口等左個幾鍾先見佢係學校出來 亞女有講久唔久佢D會約埋放 ...

嘩!你老公都好西利等個幾鐘,咁你個女有冇唔中意呀?
我個女都會放學同同學一齊去買吓野食吓野,都有打電話通知我,同埋講明功課差唔多做哂先得,只要唔係冇尾飛佗就算啦.

原帖由 曾開心 於 08-9-16 21:37 發表

嘩!你老公都好西利等個幾鐘,咁你個女有冇唔中意呀?
我個女都會放學同同學一齊去買吓野食吓野,都有打電話通知我,同埋講明功課差唔多做哂先得,只要唔係冇尾飛佗就算啦. ...

亞女又冇唔開心,因為佢老豆係不定時放假 有時我自己都想請假去接佢,順便睇睇佢間學校d學生點樣哦 不過聽亞女講佢d訓導主任會係放學後去學校附近巡查d學生行為哦

醒目開學勳章

原帖由 CW-KK 於 08-9-17 12:17 發表

亞女又冇唔開心,因為佢老豆係不定時放假 有時我自己都想請假去接佢,順便睇睇佢間學校d學生點樣哦 不過聽亞女講佢d訓導主任會係放學後去學校附近巡查d學生行為哦 ...

佢地D學生外表睇落0K架,都冇話標奇立異,我個女都試過放學同D同學係麥當奴食野見到訓導主任係度巡,睇下D學生嘅行為,我覺得幾好喎,但做學生嘅佢地就唔多中意話係監視喎.

原帖由 曾開心 於 08-9-17 13:59 發表

佢地D學生外表睇落0K架,都冇話標奇立異,我個女都試過放學同D同學係麥當奴食野見到訓導主任係度巡,睇下D學生嘅行為,我覺得幾好喎,但做學生嘅佢地就唔多中意話係監視喎. ...

你女女都有同你講係M記撞到訓導主任啊 聽小朋友講黎D野自己都好似返到學生年代咁

係呢*.*你地女女課外活動參加左d咩,要比錢個d?:)

原帖由 wtfa 於 08-9-17 21:27 發表
係呢*.*你地女女課外活動參加左d咩,要比錢個d?:)

wtfa~~~~我女初期就話跳舞轉頭又話跨栏 我就想佢繼續玩埋跆拳道,點都要堅持埋小學玩開既活動嘛 最終係咩就唔知佢點添囉,我只係負責簽名咋

回覆 # 的文章

你女好叻wo肯学跆拳道, 我女小学五年都有參加跆拳道, 但結果冇兴趣,就最后幾堂冇返,
晒錢
今年好似話報咗跳舞及电腦, 等我再check下先

原帖由 wtfa 於 08-9-18 11:56 發表
你女好叻wo肯学跆拳道, 我女小学五年都有參加跆拳道, 但結果冇兴趣,就最后幾堂冇返,
晒錢
今年好似話報咗跳舞及电腦, 等我再check下先

跆拳道係佢自己要參加所以玩左兩年已經係藍帶,希望佢可以有始有終玩到黑帶囉

課外活動有結果啦

wtfa & 曾開心 :
星期六開完家長會,無緣相認打招呼哦
開心~~~我認到你 不過趕時間走所以未有同你招呼添,

CW-KK & 曾開心

我地都好耐冇係到傾計啦
‹ 上一主題|下一主題