用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 個老師叫我個女,唔好學,唔想見到佢,叫佢走... ...
樓主: vanvan
go

個老師叫我個女,唔好學,唔想見到佢,叫佢走... [複製鏈接]

Please pm me coz I am now finding a ballet school for my daughter, the teacher is so bad.....

laichun,

我反而想知你囝囝嗰間係咩學校呀
可唔可以pm 我呀

原帖由 laichun1126 於 08-8-25 15:58 發表
maybe vanvan 識得那校老師不方便pm大家校名, but 他提過參加演出要$800, 大家有無同校都係參加演出要$800的?? 可以代告知; 一來不用vanvan難做, 也可提醒各位BK mani 注意下.
hehe我囝囝剛收到ballet school通知有 ...

Please pm the ballet school to me?

Thanks,

原帖由 laichun1126 於 08-8-25 15:58 發表
maybe vanvan 識得那校老師不方便pm大家校名, but 他提過參加演出要$800, 大家有無同校都係參加演出要$800的?? 可以代告知; 一來不用vanvan難做, 也可提醒各位BK mani 注意下.
hehe我囝囝剛收到ballet school通知有 ...

回覆 # 的文章

Dear All ,
依家攪到我很煩,一心一意幫女女係屋企附近,揾間Ballet School 学,己經貴過以前個D Centre 一半有多,想唔到遇到這些咁唔
Pro 既 teacher , 令到佢這 2 個月徙時間、仲要受妥屈,依家又要再揾過間,又要就啱到時間学校去学。這間 Ballet School 係九龍區一私人 屋苑裏,有日同女女個同学 Mummy 傾開,佢都話 that 間 School D Miss 態度勁惡劣又扮嘢 ! 一對有絲帶 Ballet Shoes 賣
160 ,唔知貴唔貴。Only know 勁商業化,年年都辦表演 show , but 又識做生意。佢哋應該去讀下兒童心理学!!

樓主你都係搵間有名氣架啦!
我契女響王xx度學,唔覺會有啲咁事發生喎!
雖然唔多唔少梗會有啲politics野,錢亦都花唔少,
但至少佢地開開心心喎!
請多多支持三個希的網誌
http://hk.myblog.yahoo.com/the_hayz

請問是否2個字那間 (創辦人是 xx 太平紳士)? 因這校也是每年都有大型show.

回覆 # 的文章

都同意madmaclau 的講,找一間有名氣的學校,至少有問題出現,也可以向負責人投訴,而依家都有份針對我個女果個,好似都係合顆人嚟,你話幾唔 PRO .由於女女要參加考試班,一星期要學2天,又就不到時間,咪在
Home 附近學。依家決定咗連這個星期最後一堂都唔番,上星期打風又話冇得補,一共差不多$500元,當唔好彩,蝕俾佢。真慘!浪費女女2個月時間,還慘受針對,又浪費我的血汗$  ,這間学校係西九龍四小龍一私人屋苑內,都收咗區內很多學生,可能我哋唔好彩!

lee d叫貼$買難受啊~換個間啦~
車車.....
有車車就okay,
車車bblike車車

請問是否shelly De Mozz
SDM  Jazz & Ballet Academie

回覆 # 的文章

不是.....係西九龍四小龍一私人屋苑內 。前幾日個 Miss 打嚟話之前打風冇得補堂,依家怕進慢 ,所以有得補 ,口脗仲埋怨話,因為揾唔到我 ,通知唔到我,只是欠亞女一個 ,我同佢講佢唔學,個 Miss "哦"一聲,完全冇問點解,當然佢心裏有數,冇 lala 俾間"唔專業老師"学校令我在2個月冇咗3000多元 ,又令到亞女 浪費時間.....唉!

唔學都要投訴佢等佢知咩事啊~果間乜x學校黎架
車車.....
有車車就okay,
車車bblike車車

乜咁衰既, 可唔可以pm我邊間學校呀?
Pretty Princess Petite Prince

西九龍四小龍一私人屋苑內Ballet Shoes 賣$160 ,演出要$800..即係邊間唸吾到可吾可以pm比我.我都揾緊school.好驚..小朋友被人當出氣袋..

應該post 個大概名出黎比人知下啊....比如咩x啊咁啊~
車車.....
有車車就okay,
車車bblike車車

ballet school

原帖由 bbdou 於 08-8-22 21:16 發表
真係好衰喎,邊間呀,請PM話我知。我仔仔都有學芭蕾舞,學校老師好有心機對小朋友,雖然我個仔仲係好細,但我見D大姐姐同老師的關係非常好,學校每兩年一度的慈善匯演,係全校學生一齊參與,唔會因為跳得唔好就冇得表演,我個仔第一次 ...

請PM這學校的資料給我,我女兒也想去,謝謝!

:

edf

edf ,

你女女想去這間 Ballet School ? 或是,你打錯字?
果間不知所謂 Ballet School 表演相片& DVD  終於出咗嚟,叫我係網上揾張女女表演相做封面,我同女女一齊上網揾,點知佢哋一張我個女相都冇 放上去,衰到咁,女女都好失望,雖然女女都冇係度學,我都有俾 $800表 演費,我有權利得到所有權益。
這間冇品 Ballet School 係泓景臺,大家唔好俾佢呃!

Sorry EDF , I misssunderstanding u message

不好意思!我誤會你意思話你女女想去這間 Ballet School 學!

‹ 上一主題|下一主題