用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 禮賢會彭學高中學的家長請入黎交換意見 ...
樓主: Carmen2004121
go

禮賢會彭學高中學的家長請入黎交換意見 [複製鏈接]

Hi,

Band 2 第4志願胡中都好難入啦!塞翁失馬,焉知非福.
我細仔今年小六, K3網 band 2尾 至3,我都好頭痛,有朋友個女讀禮賢,話ok,我都想選佢 or 基道.應該會好過鄧肇堅 or 余振強掛?

原帖由 MICHAELGO 於 08-10-9 21:33 發表
HI!

自行我就唔清楚, 但大抽獎放第一位, 入到機會極高.

我個仔是第4志願入左, 佢成績表都係唔靚,
自行好小小的學校都全軍覆沒

最好問一下老師如何填大抽獎, 可以放好一些的學校在首位,要先想清楚呀.

我當 ...

Thanks,

講真,五旬節, 胡兆熾 機會好微.呀仔近band 3多d.

原帖由 MICHAELGO 於 08-10-9 22:27 發表
HI!

如果BAND2尾至3, 舊年呀仔老師SUGGEST
五旬節, 胡兆熾 及禮賢會. 可以參考一下

唔係呀,不過係右近.

Hi Carmen2004121,

你好心水清呀!中啦.
細仔band 2尾-3,學校多數叫考鄧鏡波,但我覺得校風差d,同想考間banding高小小的.
請問知唔知禮賢會的會考成績如何?有時在又一城見到d禮賢會的學生,不過不失啦!想實際了解下,唔知有冇open day呢?
[quote]原帖由 Carmen2004121 於 08-10-15 13:00 發表

那位 Motherla 小朋友應是讀華德小學 . 在近好似只有這間 .

希望你呀仔快d好啦.
唔講唔知禮賢都有咁多test.
唔知新高中有冇體育料呢?
原帖由 MICHAELGO 於 08-10-15 22:23 發表
HI! CARMEN,

收到妳回覆, 真好.

呀仔病足10日都未好, 明天比賽都唔知點算, 唱唱下有咳嗽聲, 笑死人.

數學小測,好似兩次, 統測左一次, 但未派卷.
英文有小測一次, 好似4次默書!!!
中國歷史小測一次
地理 ...
‹ 上一主題|下一主題