用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: silvia_ng
go

0809 K3家長交流站 [複製鏈接]

原帖由 chingyeehk 於 08-9-4 17:52 發表

明白,專心真係好重要,唔專心幾叻幾聰明係差d. 大力上緊果度老師就係話佢唔專心,佢話有信心半年內會治好佢.(聽完好鬼開心,有人話治佢.即係點都要係果度學半年啦 !) ...

能夠治專心,咪講話半年,三年都願,我都想搵人治治我

原帖由 Xenc 於 08-9-4 18:06 發表

能夠治專心,咪講話半年,三年都願,我都想搵人治治我

笑鬼水我

愷瑤上左9堂珠心算,佢都背左三套公式 LA。

原帖由 chingyeehk 於 4-9-2008 17:29 發表

我見大力仲係好基本.上左9堂仲未開始背式. ...

終於搵到路番黎.........

jeff話要帶紙袋, 一時又話帶膠帶, 最後比佢選擇, 佢選左個好薄的紙袋....不過今日個紙袋都仲係書包, 佢話唔夠時間整風爭喎........

佢無提過要帶相. 所以我無準備比佢, 希望佢會吸取教訓, 學識留心聽老師講野.

個大頭蝦今日又唔記得交功課..........一開學我就比佢激到紥紥跳.

原帖由 carcar 於 08-9-5 00:19 發表
終於搵到路番黎.........

jeff話要帶紙袋, 一時又話帶膠帶, 最後比佢選擇, 佢選左個好薄的紙袋....不過今日個紙袋都仲係書包, 佢話唔夠時間整風爭喎........

佢無提過要帶相. 所以我無準備比佢, 希望佢會吸取教訓, ...

倬萾剛剛相反, 有講帶相, 但一d都冇提要帶膠袋...

原帖由 E媽 於 08-9-4 23:02 發表

倬萾而家剛在文化中心上緊珠心算班, 上了三堂左右, 還是學個位+-數, 唔知幾時會學到你哋嗰d呢?!

原帖由 Xenc 於 08-9-4 16:38 發表

1對1,地方你話事,我地學完la,連續學左3個月,共12堂。基本既自由式佢已經掌握左,但佢協調未係咁好,有時游到反轉身,有時換氣又好似遇溺咁,最後果堂,響教練既護航同不斷鼓勵底下,佢成功挑戰左25米 ,但只此一次,之後同我 ...

想問可唔可以pm 個教練資料俾我呢?? 我想研究下繼續YMCA定揾私人教好! YMCA 的進度實在 ...

cherkyingma,唔好意思,之前都有朋友問教練,佢話唔再收私人學生呀。

原來阿仔整親佘芍彤,後來仁班去波波池玩,佢留響課室養傷無去,咁我諗佢有流血。咁我尋晚教仔寫對不起,叫佢再畫幅畫tim,papa代佢買左盒膠布送比彤,轉頭望佢畫左d咩,原來係一籃生果,香蕉蘋果橙咩都有d,有d感動呀,真係想自己都整親,收幅咁既畫都幾sweet。

原帖由 E媽 於 08-9-4 23:02 發表

EVA:
幅畫愷瑤畫ga? 好靚呀 !:loveliness:
我其實有問過老師,佢話佢地要打好個底先會教公式喎 ! 叫我唔好太急進,咁正南媽又講得對,間間既教法可能會有d唔同,學習靈活思考同專心,呢d係我最想大力學到.:loveliness:

原帖由 cheukyingma 於 08-9-5 01:58 發表

想問可唔可以pm 個教練資料俾我呢?? 我想研究下繼續YMCA定揾私人教好! YMCA 的進度實在 ...

泳會係慢d,尋日我都有用老東傾過1對1可能會快d學識,不過老東提左我一句,個仔會鐘意一邊玩一邊學,佢想個仔唔驚水同學得開心喎 !(忽然覺得老東講野有d道理):D

原帖由 chingyeehk 於 08-9-5 10:17 發表

老東

你老公呀﹖ ……但凡有關對仔既,我都係好尊重老公既意見ga,佢一句,就算我幾堅持都會聽佢講,因為佢地平時意見唔多,佢一開聲,我當聖旨咁跟足指引ga:)

原帖由 Xenc 於 08-9-5 10:38 發表

你老公呀﹖ ……但凡有關對仔既,我都係好尊重老公既意見ga,佢一句,就算我幾堅持都會聽佢講,因為佢地平時意見唔多,佢一開聲,我當聖旨咁跟足指引ga:) ...

係呀 !我叫老公做老東ga!:D 平日我老東對個仔既活動都無咩意見,我覺得我尋日血糖低個腦塞左,今日訓醒同食左個大早餐好返好多了.:D 尋日覺得個仔既興趣班上既進度同你地比好似慢左喎 ! 個腦塞左尋日好彩老東既血糖正常點醒左我.:D

今日帶大力返學,了解一下佢上堂既情況,原來個仔既英文老師都係mr. ford喎 !大劑啦! k1時我都知mr.ford唔多鐘意大力呢類style既小朋友,希望今年大力有進步唔好咁大聲講野啦 !

原帖由 carcar 於 08-9-5 00:19 發表
佢無提過要帶相. 所以我無準備比佢, 希望佢會吸取教訓, 學識留心聽老師講野.

呢個會唔會係show左係手冊度果張相呀? 因為我見手冊都有寫話要相喎....(9月8號前交)。

聽日interview, 剪張嗎?

預祝我地三個good luck! (仲有永賢都係聽日in呀)

原帖由 chingyeehk 於 08-9-5 10:48 發表
今日帶大力返學,了解一下佢上堂既情況,原來個仔既英文老師都係mr. ford喎 !大劑啦! k1時我都知mr.ford唔多鐘意大力呢類style既小朋友,希望今年大力有進步唔好咁大聲講野啦 ! ...

點解你咁講?

原帖由 silvia_ng 於 08-9-5 11:04 發表

點解你咁講?

k1時頭果3日開學,我見過mr. ford 上英文堂,我覺得mr. ford係好呀 !不過大力太活躍多咀加大聲唔多唔少都會影響到mr. ford上堂,對住咁大班mr.ford都好難handle多1至2個大力呢d既case,如果大力可以坐定d會好d law.不過呢個唔關mr. ford事,係關大力本身事.:(

原帖由 silvia_ng 於 08-9-5 11:02 發表

呢個會唔會係show左係手冊度果張相呀? 因為我見手冊都有寫話要相喎....(9月8號前交)。

預祝我地三個good luck! (仲有永賢都係聽日in呀) ...

祝成功呀 ! 大力就下星期in

原帖由 silvia_ng 於 08-9-5 11:02 發表

預祝我地三個good luck! (仲有永賢都係聽日in呀) ...

果日半夜仔同我講要1+4口相同膠袋,我以為手工用,又夜,求其響d舊手工度meet左張比佢咋,c,張相做咩架﹖

講開相,一直唔記得問,k2學校尾份圓圈三角report同今年手冊/學生證貼既相,係咪你地自己交比學校ga﹖幾時交ga﹖係咪我miss左﹖我份report同埋今年既證件貼果張係學校同佢影ga,影得好肉酸,唔係,係好鬼肉酸

原帖由 Xenc 於 08-9-5 11:21 發表

果日半夜仔同我講要1+4口相同膠袋,我以為手工用,又夜,求其響d舊手工度meet左張比佢咋,c,張相做咩架﹖

講開相,一直唔記得問,k2學校尾份圓圈三角report同今年手冊/學生證貼既相,係咪你地自己交比學校ga﹖幾時交ga﹖係咪我miss左﹖我 ...

根本無問過我地,老師law返我地k2影果d學生相,大力果張仲樣衰,佢影之幾日跌親個咀損左,今年手冊/學生證同上年既report到見大力個樣衰樣

原帖由 chingyeehk 於 08-9-5 11:44 發表

根本無問過我地,老師law返我地k2影果d學生相,大力果張仲樣衰,佢影之幾日跌親個咀損左,今年手冊/學生證同上年既report到見大力個樣衰樣

人地份report見人ma
‹ 上一主題|下一主題