用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 播道書院 P1B parents
樓主: charlie2002
go

P1B parents [複製鏈接]

kongsou
咁我唔客氣, 多d來chat啦
原來你自己送飯, 唔怪之得.

terrylvpool
食唔晒?.... 係咪因為盒飯太大呢?

bignose,
禽日我細妹接亞囝放學,放左學後帶左佢去會所玩,點知有個媽咪見到,亞囝讀播道,係咁追問我細妹,播道好吾好?係咪好難入?點考入去?問到我細妹都吾識答佢,後來同佢講我係佢ee吾係佢媽咪,所以吾太清楚,點知佢都仲照問 ,後來走去追問亞囝,考d咩入到播到 ,我諗里個媽咪都好鐘意播道啊!我都試過有一次同亞仔迎新日放學出黎都比個daddy追問,學校好吾好?

bk真係唔佢搞乜鬼,屋企部腦老公log in左教育王國但係就搞極都log out唔到,搞到我係屋企搭唔到咀。
講返琴日返學,阿仔都食唔晒d飯,淨返少少,佢話有食快d喎,食完飯去左睇 "惡人谷",仲話好好笑,好好睇。仲話老師有同佢地玩遊戲,好開心咁話喎!但佢琴晚又話好似教英文的老師係Ms. Cheung,咁有冇人知究竟係Ms. Chan定係Ms. Cheung呢?

係啦!bk真係吾知近里兩日又攪咩吖!壞壞地咁吖!總之係煩啦!
我都聽亞仔講過教英文科miss,好似係miss cheung!
咁食飯食得快,可以去睇電視!"惡人谷"係咪卡通片黎架呢?我都聽亞仔講,話好開心有得睇電視,不過冇講係咩電視,佢話係電視房睇架,有三部電視tim啊!吾知會吾會同埋其他班小朋友一齊睇呢?

原帖由 bbdou 於 08-9-3 12:58 發表
bk真係唔佢搞乜鬼,屋企部腦老公log in左教育王國但係就搞極都log out唔到,搞到我係屋企搭唔到咀。
講返琴日返學,阿仔都食唔晒d飯,淨返少少,佢話有食快d喎,食完飯去左睇 "惡人谷",仲話好好笑,好好睇。仲話老師有同佢地玩遊戲, ...

bbdou
唔怪得幾日唔見你
bk真係short short地
教育王國仲有新舊兩個版面
pm又唔多work
真係搞到我地一頭煙
btw, 你得閒可以去p1D果邊chat下

kongsou
o華, 原來ec咁出名,
相信我地冇揀錯.

bbdou & kongsou
係呀, 阿仔都有睇惡人谷,
我同阿仔之前已睇過
係詹瑞文搞果個劇場組合的舞台劇

kongsou
都幾攪笑, 無計啦, 你個仔入了名校, 所以多人想知點入LAW

bignose,
我仲以為係卡通片tim!可能佢哋真係一齊睇都吾出奇喎!:)

bbdou,
亞囝都冇講咁多比我知既! 時時要我問佢先講,好野!現在可以上黎攞d料,跟住返去問佢,佢一定問我點解知咁多!

心心,
其實最緊要係入到一間老師同校長都有愛心栽培小朋友,而小朋友又能在愉快環境下學習,就very good!  佢哋d媽咪爹d都話好難入播道,其實講真係,我都真係覺得好難先入到架 所以我都叫亞囝要珍惜啊!

囡囡今天食哂成盒飯啊!其他同學仔呢?

原帖由 bignose 於 08-9-3 11:23 發表
kongsou
咁我唔客氣, 多d來chat啦
原來你自己送飯, 唔怪之得.

terrylvpool
食唔晒?.... 係咪因為盒飯太大呢?

terrylvpool ,
今天亞仔又話d RICE NOT GOOD,食左好少咋,連我比佢小息個蛋糕都no eat ah!

(1)便條?? 咩便條

MMR不是FRIDAY交嗎?

原帖由 terrylvpool 於 08-9-3 22:34 發表
囡囡今天食哂成盒飯啊!其他同學仔呢?

回覆 # 的文章

MMR should hand in Friday, I thought we have to wait anyway bring it Thursday la.

1)便條?? 咩便條 - is the pink one.
School bag is over weight for sure, how can a little girl ...........painful

And do we need bring workbook as well?

Charlie2002,
吾該曬你! 我都覺得好重,真係吾知邊d可以放係SCHOOL!
咁你未交MMR老師有冇寫欠交?
明天係是否穿校服?
原帖由 charlie2002 於 08-9-3 22:58 發表
MMR should hand in Friday, I thought we have to wait anyway bring it Thursday la.

1)便條?? 咩便條 - is the pink one.
School bag is over weight for sure, how can a little girl ...........painful

And  ...

我個囡話體育服,因為明天有一堂是LWL,

如果參加WEEKDAY的課後活動就要搵人睇細仔,工人要去接囡放學,真係好難攪,D課外活動都幾好,但無校車真係好煩。

原帖由 kongsou 於 08-9-3 23:11 發表
Charlie2002,
吾該曬你! 我都覺得好重,真係吾知邊d可以放係SCHOOL!
咁你未交MMR老師有冇寫欠交?
明天係是否穿校服?

終於將老公log out左,可以上來講野啦!
我上個星期去左幾日新加坡,食左好多野,好好味,又肥左添!
阿仔午飯係由工人攞去學校,阿仔今日又食唔晒D飯,佢話因為食得慢喎 ;佢又話今日冇睇惡人谷,老師話聽日至睇;又係禮堂睇左大哥哥表演跆拳道,又話D哥哥好勁,佢又想學喎;又講話老師話學校係養昆蟲的,有蜻蜓,同埋佢話見到蜘蛛網;又話有同學推佢個書包;又話佢開唔到個水壺,搵左D同學幫佢開,點知兩個同學都開唔到,要第三個至開到;今日又去左禮堂玩遊戲;仲有今朝早落左媬姆車行入學校時淋D左雨,盧校長用紙巾幫佢抹頭,佢有講唔該。咁多野講o既!

你地揀好LWL未呀,我地幫佢揀左足球、World Arts Tour 同埋 Kids Science Group,希望足球有得玩啦!

原帖由 bignose 於 08-9-3 15:33 發表
bbdou
唔怪得幾日唔見你
bk真係short short地
教育王國仲有新舊兩個版面
pm又唔多work
真係搞到我地一頭煙
btw, 你得閒可以去p1D果邊chat下

kongsou
o華, 原來ec咁出名,
相信我地冇揀錯.

bbdou & kongsou
係呀,  ...

咁咪星期二、三、四都要著體育衫,潮濕天氣會乾唔切架喎!
咁聽日究竟著校服定係體育衫呀!

原帖由 terrylvpool 於 08-9-3 23:46 發表
我個囡話體育服,因為明天有一堂是LWL,

如果參加WEEKDAY的課後活動就要搵人睇細仔,工人要去接囡放學,真係好難攪,D課外活動都幾好,但無校車真係好煩。

...

hello hello 我又黎報到, 我囝囝都係P.1B, 佢叫ISSAC.
我都有好多問題搞唔明呀, 可以响到同大家傾下真係好啦

大家有冇留意到"便條"寫G.S. 帶1D 而唔係1A ?唔知打錯定真係”調”轉黎教?

bbdou,

而我所知...決定响LWL著乜, 係要睇你柬左边一樣上噃, 如果柬團契就著正常校服, 如果柬mini tennis 就著體育衫, 不過唔知幾時通知柬course

原帖由 bbdou 於 08-9-4 00:24 發表

我都見到呀,不過佢寫住帶1D就帶1D啦!

阿仔今日的家課冊寫左:
便條
LWL通告
(繪畫比賽(參加
家長鼓勵

有冇漏野呀?

原帖由 yinbb 於 08-9-4 00:32 發表
hello hello 我又黎報到, 我囝囝都係P.1B, 佢叫ISSAC.
我都有好多問題搞唔明呀, 可以响到同大家傾下真係好啦

大家有冇留意到"便條"寫G.S. 帶1D 而唔係1A ?唔知打錯定真係”調”轉黎教? ...

bbdou,

sorry, 唔記得答你tim, 我囝囝會著校服.

原帖由 bbdou 於 08-9-4 00:24 發表

冇啦, 不過要帶過左膠既"locker"紙
我叫佢放低袋顏色筆同scissors都唔制, 話聽日先分locker喎!唉, 搞到呢兩日都要袋响書包.

原帖由 bbdou 於 08-9-4 00:45 發表
我都見到呀,不過佢寫住帶1D就帶1D啦!

阿仔今日的家課冊寫左:
便條
LWL通告
(繪畫比賽(白行參加
家長鼓勵

有冇漏野呀?

bbdou,
你去新加坡不是公幹嗎?你就開心啦!去食好野!你個仔咁叻仔識得講咁多學校發生既事情比你知,你就好啦!亞仔你問佢一句答一句咋!:tongue: 盧校長真好人啊!見你仔仔濕曬用紙巾幫佢抹頭!你個仔又好乖咁吾該佢!
二.三就肯定要著PE衫,但係我打過去問,校務處真係覆我,就算有lwl,都係帶pe衫返去換..落雨天真係兩套冇咁快dry.
LWL亞仔叫我幫佢報足球OR滾軸溜冰(不過佢話驚),World Arts Tours 2008 or Kids Science Group我仲考慮當中,諗住星期五先交!

yinbb,
hello!歡迎你加入! 入黎多d一齊傾計!
便條"寫G.S. 帶1D 而唔係1A ?點解亞仔只係寫左便條咋!冇寫帶咩既!
我見張便條寫英文堂要帶顏色筆喎,所以今天要帶喎!

你哋參吾參架繪畫比賽?
‹ 上一主題|下一主題