用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宏福幼稚園 07-08年宏福幼兒園媽咪繼續入o黎傾~(PART 4)~歡迎新朋友 ...
樓主: 626mama
go

07-08年宏福幼兒園媽咪繼續入o黎傾~(PART 4)~歡迎新朋友加入 [複製鏈接]

hongmimi,
係呀,我o地講緊X小簡介會,我諗大家都係坐MTR卦?我對果頭唔太熟,都係諗住睇地圖o乍,既然你熟D,梗係問你la。到時搭小巴 or 搭的士,睇o下人數至算。

莫講子聰D皮膚麻麻,我都無端端係兩邊耳背出o左D好似濕疹o既o野,好鬼C痕,仲越 "R" 越痕o忝,可能年紀大,揸o左子聰D藥膏都唔係太得,希望揸多幾日快D好番。

Dear all mami,
聽日記得著多件衫先好出街,因得14度o乍。

食飯前收到入境處通知,工人visa批o左la,好開心,唔使擔心o黎唔切,但咁早搞掂,我又未有咁快接佢o黎,唔知係o米可以叫佢遲D先搭飛機o黎香港呢?

天藍,
聰爸會復活節洗禮,而子聰如無意外則25/4天主教洗禮,地點係沙田近麗豪酒店附近o既教堂。但子聰臨洗禮前要跟聰爸返一次教會,好似要返全日o忝,唔知佢到時肯唔肯返?

記得今日返埋最後一堂黏土班。

rplyan,
恭喜你,終於好番晒,應該停o左藥塊面好快會消腫,唔使太擔心。

hongmimi,
其實咁耐以o黎我都無乜點跟過女boss,所以都有D擔心,希望遇著個好人la。

星期六,子聰第一次係協康度學攀石,位置係室內,未去上堂前,子聰聽到要去攀石,佢好唔開心,仲話唔返o忝,當佢去到見到塊石牆同埋個Miss講到如果可以爬到最上敲响個鐘,就o力o力,佢即刻好積極,因每次上堂一個半鐘,所以每人可以爬四次咁多,佢真係每次都爬到最上敲响個鐘,仲好開心o忝。呢個course,我極力推介,下次再開班,你o地都考慮o下。我有影到video (可能模D,因係用數碼相機影),但未得閒upload,若搞掂,再sent比你o地。

hongmimi / pcdogxx,
尋日有無去玩攤位遊戲?好唔好玩?我無去,因同奶奶佢o地去o左行街。

復活節暫時未有約,幾時都 ok,元朗大棠荔枝園我都有興趣,未知其他人點呢?

子聰攀石 D video 已經 sent o左比你o地,請 check e-mail。

pcdogxx,
聽晚7:30 p.m. 應該無問題,我收工打電話比你再約係邊度等,但唔知要聽幾耐呢?

626mama,
呢排唔見你上 o黎,你無乜 o野呀?今日睇報紙 (蘋果) 話 D 幼稚園爆發流感,我見宏福都有份,但我又唔見手冊話停課,只係有張回條話有 5 個學生中招,其中 2 個入 o左醫院,學校話已q經報 o左比教育處聽,唔知係 o米咁,所以報紙果度有登間學校出 o黎。

今晚終於上到o黎la。

多謝大家今日送比子聰o既禮物,佢好仲意,尤其pcdogxx送o既畫筆,佢夜ma ma都仲話要畫畫,搞到畫完將畫紙先肯去冲涼,真係激鬼C。

天藍,
今日昊藍o既生日會子聰玩得好開心,上巴士無耐就瞓著o左lu。

626mama,
喂,你又會咁大頭蝦o既,咁難得吹水o既日子,你都唔記得,係o米因為呢排BK成日上唔到,所以唔記得呢?我o地今日傾開話復活節假期想出o黎玩,暫定元朗大棠,但未落實,唔知你有無意見呢?

hongmimi,
好耐都未見過匡匡玩得咁開心,希望佢唔好成日扭計,就會好多人錫佢la。

pcdogxx,
聽日記得提你個工人帶鈞渝去上公文呀。

天藍,
我o地果邊應該有車入元朗,但幾多號就唔知la,要check o下先。

4月份活動
地點: 大棠荔枝園
日期: 4月10、11、12、13日 (請大家比意見,再決定日子)
時間: 約上午 10:30a.m.    (建議早d入去,因一遲好多一日團好多人)
集合地點: 青衣城外264M巴士站等 (暫定)
備註:青衣城可坐264M到元朗大馬路個頭(即千色店) 落車,再係個到坐K66巴士or有專線小巴入去
(交通方面上次入去既經驗,係坐巴士到元朗再乘的士,因我地有小朋友坐小巴入只去到村口要步行好遠,所以建議坐的士,因都係十令蚊)

報名:
1. 天藍 (2大1細) 12號我唔得, 最好係10 or11號因第二日唔使返工
2. ElainAiolia (2大1細) 邊日都得,但係好似10號子聰唔得,返屋企睇o下至confirm到
3.
4.
5.
6.
7.
8.

天藍,
估唔昊藍星期日果日咁開心,甚至連飯都可以唔使食,嘻嘻!

星期五約埋一齊去都好,我果日會係太子收工 (約六點鐘左右),唔知幾多點會到"鑽石山"MTR呢?

另外,有關四月去元朗大棠旅行,因呢排聰爸好多o野做,所以未覆到我究竟係10/4 定 11/4 洗禮,所以暫時都參與住先,若有任何更改,第一時間通知,但千祈唔好怪我。

4月份活動
日期: 4月10、11、12、13日 (請大家比意見,再決定日子)
時間: 約上午 10:30a.m.    (建議早d入去,因一遲好多一日團好多人)
備註:青衣城可坐264M到元朗大馬路個頭(即千色店) 落車,再係個到坐K66巴士or有專線小巴入去
(交通方面上次入去既經驗,係坐巴士到元朗再乘的士,因我地有小朋友坐小巴入只去到村口要步行好遠,所以建議坐的士,因都係十令蚊)

報名:
1. 天藍 (2大1細) 12號我唔得, 最好係10 or11號因第二日唔使返工
2. ElainAiolia (2大1細) (但係好似10 / 11號子聰唔得,要等聰爸覆實至confirm到)
3. hongmimi (2大1細) 10號我唔得,最理想係11號
4. rplyan (2大1細, 可能加多1個細), 11號好點
5.
6.
7.
8.

pcdgoxx / 天藍,
星期五,食完少少 o野先打的上去無問題。

4月份活動

報名:
2. ElainAiolia (2大1細) (10號 / 11號好似聰爸洗禮,而子聰唔記得邊日要跟聰爸返教會,以便 25/4 子聰洗禮,而家要等聰爸返教會睇清楚,先可以 confirm 到,你 o地唔使就我 o架)
3. hongmimi (2大1細) 10號我唔得,最理想係11號
4. rplyan (2大1細, 可能加多1個細), 11號好點
5. pcdogxx (2大1細, 報住先, 渝爸都唔知放唔放到假, 11號perfect)
6.
7.
8.

昊藍,
生日快樂,快高長大,身體健康,孝順父母!

天藍,
今日你o地點樣同昊藍慶祝四歲生日?麻煩你幫子聰錫昊藍一啖!

尋晚去簡介會,我同 pcdogxx 覺得好似番咗禮拜堂一樣,首先一開始,校長已成日提感謝主乜、感謝主物,雖然我 o地唔太抗拒,但比我感覺係不停咁同你洗腦,兼且祈禱,之後大家起身唱 2 首聖詩,接住就係牧師講嘢,再到校長講學校 D 嘢,跟住就係家長問嘢時間,但我覺得佢好多時 D 答案係迴避 D 問題,所以我都對呢間學校有所保留,但無可否認個校社真係好吸引 o既。

天藍,
我諗 book 位食飯好 D 喎,因我覺得日頭 BBQ 好似無咁正,再加上如要 BBQ ,我怕唔夠時間玩喎。

rplyan,
旻旻好番未,已退燒?休息多 D  la

天藍 / rplyan,
pcdogxx 尋晚同我講話鈞渝返埋今個月普通話班,下個月唔 join,不過我唔記得有無問佢原因,不如等佢答你 o地 la。下個禮拜,佢又會出 trip,但好快番。

626mama,
今日十二點至一點左右,我見你帶住軒軒係荃X天地行街街喎,仲好似好優閒 o忝,我因為食緊嘢,所以無行出嚟同你打招呼。

4月份活動

報名:
2. ElainAiolia (2大1細) (11號已 confirm 聰爸及子聰都唔得,因聰爸洗禮兼果日子聰一定要返,你 o地最齊人係 11 號,咁你 o地唔洗預我 o地 la,你 o地玩得開心 D)
5. pcdogxx (2大1細, 報住先, 渝爸都唔知放唔放到假, 11號perfect)
6. 626mama (2大1細, 11OK)
7.
8.

all mama,

我想問問你地去"大棠"個日你地想訂位食飯, 定係
bbq, 上年我入去就訂位食飯, 訂個餐係"山莊風味餐"
可供十位用$760一圍, 如bbq都有但我未食過唔知佢
地d BBQ好唔好食, 我見網址有兩樣,1. "特價野火
樂", 2. 任食燒烤, 但我見網址任食燒烤要50人或以上,
你地睇下想食邊樣, 因最好訂位先, 因如無訂位個
日又假期多人入去邊無位就麻煩有排等, 出返去食野
又好遠, 請大家比意見?

天藍,
其實我都想去,但 13 號去完,個個第二日要返工、返學,我怕大家會好累,唔使刻意就我 o地 la。

另外,11/4 只係聰爸洗禮 o乍,子聰仲未呀。

hongmimi,
多謝你呀,我除咗 11 號唔得外,其餘邊日都得,10 號梗係無問題 la。我都可能預埋表姐及表妹佢哋,等我問吓先。

4月份活動

報名:
2. ElainAiolia (暫定2大1細,建議訂位食飯) (10號 ~ OK)
6. 626mama (2大1細, 11OK)
7.
8.

all mama,

我想問問你地去"大棠"個日你地想訂位食飯,定係
bbq,上年我入去就訂位食飯,訂個餐係"山莊風味餐"
可供十位用$760一圍,如bbq都有但我未食過唔知佢
地d BBQ好唔好食,我見網址有兩樣,1. "特價野火
樂",2. 任食燒烤,但我見網址任食燒烤要50人或以上。你地睇下想食邊樣,因最好訂位先,因如無訂位個日又假期多人入去邊無位就麻煩有排等,出返去食野又好遠,請大家比意見?
‹ 上一主題|下一主題