用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宏福幼稚園 07-08年宏福幼兒園媽咪繼續入o黎傾~(PART 4)~歡迎新朋友 ...
樓主: 626mama
go

07-08年宏福幼兒園媽咪繼續入o黎傾~(PART 4)~歡迎新朋友加入 [複製鏈接]

我想問明年09年報讀宏福幼稚園,以往係咪好多人"爭",好難入的?

Fat阿豬媽,

我仔仔就在一歲左右時報n1,
k1就會收反N1有位餘下才收新生,
我都唔知多唔多人"爭"。

原帖由 Fat阿豬媽 於 08-9-23 03:37 PM 發表
我想問明年09年報讀宏福幼稚園,以往係咪好多人"爭",好難入的?

各位,

妳地昨天有沒有放早呀。
我放5:00都好過冇。

天藍,EalinAiolia,

唔該晒E兩日妳地話我知唔洗反學,
我真係後知後覺。

rplyan,

旻旻好番晒返番學真係好開心~
旻旻可能無返學一排初初返番學未習慣,
所以扭下計哭, 到放學笑你大可安心, 應
該入到學校無問題~

原帖由 rplyan 於 08-9-22 22:03 發表
All Mami,

旻旻好番啦今日重正式返學, 可惜入到學校喊起來, 她說她好驚, 跟住MS LINDA好快帶左佢入裡面, 放學後賓賓話佢好開心重唔肯睡午覺, 真激死!  我想旻旻O的適應力都MA MA地, 希望佢明天一齊正常唔再喊啦.

...

626mama,

我d同事住得遠有4:15p.m.都走咗,
我做埋d手尾先走4:45p.m.都收工,
算早咗少少收工, 好過無~

原帖由 626mama 於 08-9-24 09:07 發表
各位,

妳地昨天有沒有放早呀。
我放5:00都好過冇。

各位,

我今朝行過"東亞"見到有個婆婆排緊隊,
對銀又紅又腫,仲係度不停未脈淚,
見到個心好唔安落。

626mama,

近來經濟唔好美國雷曼單野, 又好影響
港人信心, 所以好多流言, 大家都擔心
自己d積蓄同血汗錢會無晒, 所以好難
怪咁多人去排隊!
雖然我昨天好早已收到此流言, 但我都
覺係惡作劇多d, 我諗銀行倒閉政府一
定會出面, 反而証卷公司or其他公司倒
閉就好難講。

原帖由 626mama 於 08-9-25 09:16 發表
各位,

我今朝行過"東亞"見到有個婆婆排緊隊,
對銀又紅又腫,仲係度不停未脈淚,
見到個心好唔安落。

昨天收到畫班"生活xx"電話通知,
昊藍得幼兒組填色比賽獎, 今個
星期六12:30p.m.係生活xx有個
頒獎禮, 真係意外驚喜~

天藍 ,

真係恭喜晒,真係昊藍送給妳的好禮物。

原帖由 天藍 於 08-9-25 02:26 PM 發表

天藍,

我都好明白,我妹妹個同事昨天都好擔心,
又出唔到去排隊,全部身家都係東亞,
多多小小都會擔心。希望冇事都冇,
唔係有好多人都會好煩。

原帖由 天藍 於 08-9-25 10:47 AM 發表
626mama,

近來經濟唔好美國雷曼單野, 又好影響
港人信心, 所以好多流言, 大家都擔心
自己d積蓄同血汗錢會無晒, 所以好難
怪咁多人去排隊!
雖然我昨天好早已收到此流言, 但我都
覺係惡作劇多d, 我諗銀行倒閉政府一
...

天藍,
恭喜昊藍呀~
我就話唔係意外驚喜...昊藍d畫不嬲都畫得咁靚,得獎都唔奇呀~

原帖由 天藍 於 08-9-25 14:26 發表

626mama,
唔洗擔心既...我阿妹全公司都係東亞出糧都無人走去排隊...我都係咁諗,香港d銀行邊有咁易執笠呀~

rplyan,
旻旻返番學真好呀~ 佢放學已經好開心,適應力都好好呀! 妳唔洗擔心啦~ 俾d信心旻旻~~

原帖由 rplyan 於 08-9-22 22:03 發表
All Mami,

旻旻好番啦今日重正式返學, 可惜入到學校喊起來, 她說她好驚, 跟住MS LINDA好快帶左佢入裡面, 放學後賓賓話佢好開心重唔肯睡午覺, 真激死!  我想旻旻O的適應力都MA MA地, 希望佢明天一齊正常唔再喊啦.

...

HONGMIMI,

久不久就出D新聞來驚人,
真係驚死人。

原帖由 hongmimi 於 08-9-25 04:25 PM 發表
626mama,
唔洗擔心既...我阿妹全公司都係東亞出糧都無人走去排隊...我都係咁諗,香港d銀行邊有咁易執笠呀~

hongmimi,

你過獎啦! 昊藍d畫都一時時咋! 如果昊藍上
堂專心d會更加好~

626mama,

多謝你恭喜!!!

原帖由 hongmimi 於 08-9-25 16:19 發表
天藍,
恭喜昊藍呀~
我就話唔係意外驚喜...昊藍d畫不嬲都畫得咁靚,得獎都唔奇呀~

Dear all mami,
我想約你o地出年 (2009) 情人節出來聚會……………. 其實係今年宏福已fix o左個親子旅行係此日 (星期六),地點係北潭涌渡假村,有關通告已scan及已e-mail比你o地,Pls check e-mail

hongmimi,
已收到你個e-mail o既邀請卡,話時話上面個生日蛋糕係o米匡匡o既手筆,如係,真的好有天分呀!亦多謝你呢封e-mail約定個集合地點,我大約已知道邊度

626mama,
你講摸蜆講到咁興奮,仲「挑」起大家條筋,係o米你又想做領隊帶我o地去先,如果係,記得預埋我o

pcdogxx,
你返ooo拿,記時得閒我o地交收D o野呀。

rplyan,
恭喜晒,旻旻好番lu,又可以返學同D同學仔一齊玩laYeah

天藍,
恭喜昊藍得填色比賽獎,果然o力仔,好o野!到時子聰可以同佢一齊分享。

ElainAiolai,

我已收到你email~
我今晚回家睇下昊藍以家間學校個
時間表個日乜野特別事要回校, 如
無意外我同昊藍都會參加, 我星期
日前回覆你, 希望個日學校唔好有
乜活動啦! 我真係好想情人節同你
地一齊過~

原帖由 ElainAiolia 於 08-9-26 00:21 發表
Dear all mami,
我想約你o地出年 (2009年) 情人節出來聚會……………. 其實係今年宏福已fix o左個親子旅行係此日 (星期六),地點係北潭涌渡假村,有關通告已scan及已e-mail比你o地,Pls check e-mail
  ...

ElainAiolia
學校咁搞笑,人節旅行?

多謝妳地賞面就真,希望到時妳地都會玩得開心啦!!

邀請卡上面個蛋糕,原意佢自己畫,我用畫班老師既教法,我係另外一張紙畫一下佢跟我畫一下咁,畫左兩張都有一張ok見得下人,以為可以收工我咪收埋d畫筆,點知佢攞左我支筆係上面加料…嬲到我呀!!  佢又無耐性唔肯畫過(+典係個地度),直到匡爸返黎氹左一陣佢先肯,但最後都要我捉佢手畫幾筆、一半佢自己畫啦… 畫完我C左幾百個細胞~

hongmimi,

匡匡張邀請咭, 個蛋糕仔畫得好靚,
匡匡真係好鍾意匡爸, 匡爸一
匡匡就畫得出靚畫~
真係好多謝你邀請, 好期待個日快
d來臨
原帖由 hongmimi 於 08-9-26 10:06 發表
ElainAiolia,
學校咁搞笑,約我地情人節去旅行?

多謝妳地賞面就真,希望到時妳地都會玩得開心啦!!

邀請卡上面個蛋糕,原意佢自己畫,我用畫班老師既教法,我係另外一張紙畫一下佢跟我畫一下咁,畫左兩張都有一張ok見 ...
‹ 上一主題|下一主題