用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宏福幼稚園 07-08年宏福幼兒園媽咪繼續入o黎傾~(PART 4)~歡迎新朋友 ...
樓主: 626mama
go

07-08年宏福幼兒園媽咪繼續入o黎傾~(PART 4)~歡迎新朋友加入 [複製鏈接]

hongmimi,
我同pcdogxx無秘密,只不過中秋節果晚,我帶o左子聰落去樓下玩,順便問佢有無係下便,之後佢o地一家三口o黎埋玩o者。

pcdogxx,
你講果個草地係o米近等shuttle bus附近o架,如果係,我o地都去過,但唔知咁大o咼。

你話匡爸個靚燈籠,真係好勁,有限o既資源再加有限o既時間,都可以整到出o黎,犀利

聖誕party果度,我無報到,因個時間同英文班撞,但希望你o地抽中。

各位,

又係時候攪呢個哈佬喂派對喇..
地點 : 小欖燒烤樂園
日期 : 10月 25, 11月1, 11月8 (揀星期六會好d, 因為玩得夜第二日有得休息, 如果呢幾日唔得再)

參加人數:
626mama----ok (3日都ok)
Hongmimi----2大1細 (3日都ok)
ElainAiolia ---- 3大1細 (8/11 個日,我同聰爸可能唔得)
Rplyan
whatever
天藍 --- 3大1細 (25/10個日我唔得, 因學校有活動)

hongmimi,

有小朋友同軒軒一齊玩,我老細個仔大軒軒
一歲,識得聽講廣東話,不過佢唔肯講,
我同軒軒同佢講野,就成日點黠頭。兩個成
日痴住一齊玩。日本仔同香港大陸同事同家屬。
珊瑚石係咩黎呀,即係珊瑚死了,石化左,
白色好多圖案。下次暘相比妳睇下,仲係屋企。

沙田宜家仲咩大特價?我都唔知,我地估佢
唔要工樓。我見到一張床同櫃你一設計,
兩樣夾埋2仟有找,真係好想買,可惜....
好以妳話齋:有得搬先算啦~~

我都唔識摸蜆,我都係試過一次,有兩重工具來"爬"

pcdogxx

最後妳有冇join迪士尼$650個年票呀。

妳去星期去寧波,好以好遠咁,天台...
妳唔講明,我都係度想..去頂樓果d天台
仲咩,咁又係,點都有d心掛掛嫁喇。

去小攬妳煲定腐竹雞蛋糖水&菊花茶入去,
會唔會好重呀,真係辛苦晒妳喇。如果
拎唔到,真係要想想。真係好重,妳真係好。

迪士尼Hollywood酒店裡面個大草地,我都有
去過,之前好想坐落草地影相,可惜之前
落過雨,草地好多水,所以唔可以咁做。
迪士尼果個巴士站,有專車去酒店,
又冇話主酒店才可以坐,大家有興趣可以
坐果架車入去嫁,仲可以去埋另外一間酒店
樓下行去。

係呀,去白石住叫埋我..........

遊船河軒爸有去,佢冇落沙灘,佢帶定魚牌同
魚杆在船上約魚,都約到4條咁大把,細細條,
3寸半左右大條,後兩條約到都掉反落海。
因為次前兩條在水裡死了,水沒有空氣。

協康今日公怖抽唔抽到,我都好心急想知呀。

EalinAiolia,

子聰睇Dr. Chau 睇完仲未好呀,仲要開
埋抗生素比佢食,而家好d未呀。

妳個印印唔見o左子聰,好在佢企o左係
診所門口,無週圍走,唔係就大伴事。
一路睇,一路驚,好在冇事炸。妳真係
要話下妳個印印。

上次老師話軒軒對鞋大,所以唔比軒軒去玩,
老師復電話話冇咁講過,只係叫佢鞋大,小
心d玩喎。都唔知信邊個好。

妳地星期六係協康玩得咁好開心,真係引死人,
唉...要等下次喇。

各位,

我同ElainAiolai分別都有兩日唔得, 咁真係
得番1/11, 唔知大家有無問題???

日期 : 10月 25, 11月1, 11月8 (揀星期六會好d, 因為玩得夜第二日有得休息, 如果呢幾日唔得再)

參加人數:
ElainAiolia ---- 3大1細 (8/11 個日,我同聰爸可能唔得)
Rplyan
whatever
天藍 --- 3大1細 (25/10個日我唔得, 因學校有活動)

各位,

我同ElainAiolai分別都有兩日唔得, 咁真係
得番1/11, 唔知大家有無問題???
同我剛收到whatever的回覆, 星期六搞活動
不可出席。

參加人數:
Rplyan

日期 : 11月1日 (星期六)
時間 : 大約5:00pm開始

參加人數:
626mama----ok
Hongmimi----2大1細
ElainAiolia ---- 3大1細
天藍 --- 3大1細
pcdogxx --- 2大1細
Rplyan

好, 一於係咁話就11月1日啦...  d人係10月31玩完應該1號冇咁多人喇卦....   不過我都打去問下使唔使book先..

Hongmimi,

哈哈..  我問人借左套碟得閒都有睇下架.  鈞渝其他卡通片都唔鍾意睇, 淨係鍾意睇呢套...   所以一去到個大草地就覺得好似飄零燕果個咁..  佢有斜斜地架...   真係可以碌黎碌去..   

聖誕又有架... 仲平20蚊添呀.. 不過我未報, 因為果陣諗住試左個中秋先...  唔知多唔多人報呢, 如果仲有位我地咪去報下囉..

bk個pm好奇怪, 有時會出返以前私人訊息既版本, 一時又出一個新版本.. 所以有時d pm我都唔知出唔出到..

ElainAiolia,
果個草地真係响Hollywood酒店入面...   唔係迪欣湖果個喎...   搵日一齊入去碌下... 真係好鬼正.....  

626mama,
乜摸蜆要用唔同既架餐架?  鈞渝果d沙灘玩具岩唔岩用架?  不過真係要帶張櫈仔去先得..

Dear all mami,
唔知你o地有無相熟o既跌打師傅係荃灣 / 葵青附近呢?因我上次9號風球整親隻腳,睇o左成2個禮拜跌打,都好似仲未完全好晒,再加上今個星期返番荃灣返工,又去o左地盤做o野,唔知係o米咁,所以隻腳又痛番 (仲有少少腫),我想揾過第二個跌打睇番好佢。

626mama,
放心la,如果去BBQ pcdogxx真的煲o左腐竹雞蛋糖水或菊花茶,最多我幫佢手攞入去,唔使担心。

你講果D珊瑚石,係o米硬「掘掘」o架,我好似見過

有心la,子聰今次Dr. Chauo左藥比佢,好番好多,只係仲有少少未斷尾,我諗住比佢食埋D西藥後,再睇多2次中醫,睇清個底。

pcdogxx,
又要麻煩你幫手打電話o

pcdogxx,
摸蜆梗係要帶張櫈仔去,我o地年紀大,容乜易腳震震,返唔到出oo

rplyan: 2大1小

原帖由 pcdogxx 於 08-9-18 23:13 發表
日期 : 11月1日 (星期六)
時間 : 大約5:00pm開始

參加人數:
626mama----ok
Hongmimi----2大1細
ElainAiolia ---- 3大1細
天藍 --- 3大1細
pcdogxx --- 2大1細 ...

ALL MAMI,

好煩呀, 旻旻係星期一突然發燒重愈發愈高吃退燒藥都o甘唔到, 由上午99.5度至晚上七點已102度, 看醫生後說她o的病毒未清o西(只是發燒其他一切正常), 起初醫生問我地留醫好唔好, 我c6立即眼都紅(我第一次見唔知我死o左佢會唔會眼紅呢), 後來醫生比藥幫旻旻塞pet pet並說如3個鐘頭內都唔退熱你們再送她入院, 幸好都退到燒但現有時鍾意就燒o下但好在唔高, 所以冇時間&心情上o黎傾計, 而家旻旻吃藥吃到有些"mun 震", 希望佢快o的好番o西啦.

你地都要小心o的過濾性病毒, 記住帶定o的消毒濕紙巾比小朋友抹手, 如果唔係有事就煩啦.  唉....., 旻旻都2星期冇返學, 希望影響唔大啦.

祝各小朋友身體健康, 永遠永遠.........!

見到旻旻o甘, 真係好心痛呀!

你之前係睇邊個架?   我睇開係創意無限美心入口一上電梯左手邊果間架... 舖名唔係好記得.. 但係個跌打係女人黎.. 好後生叫...咩咩菁咁架..   果間我覺得幾好..  我上次扭親條腰睇幾次都冇事...  上兩個星期條腰又發作痛左兩三都唔好.. 去睇一次就好返喇..   

如果你未睇過, 你試下去睇..  又近又方便...

哈哈..  唔擔張櫈仔去, 掘兩野都走得啦....  

rplyan,
原來你咁多日冇上黎就係旻旻又翻發呀.....   佢d咩病毒黎架.. 咁恐怖既....   其實會唔會出疹咋?    唉.. 呢排咁多d怪病又死咁多個小朋友真係好擔心...   你堅強d呀.. 我地成班師奶實係你背後支持你......    你都小心身體唔好捱病呀...   希望旻旻快d好返唔好再食藥啦.. 聽到咁心都痛埋...

pcdogxx,
我係深水埗度睇,以前睇開OK架,但今次就 …………

D同事話可能個跌打耽症,所以睇咁耐都唔好,我仲睇o左好多 $$$$$$$

唔知創意無限果個幾多 $ 一次呢?

pcdogxx,

多謝你, 我真係有點累了, 又返工又擔心又安排賓賓煲清熱去濕湯水, 24小時真係唔太夠用.

原帖由 pcdogxx 於 08-9-19 00:05 發表

你之前係睇邊個架?   我睇開係創意無限美心入口一上電梯左手邊果間架... 舖名唔係好記得.. 但係個跌打係女人黎.. 好後生叫...咩咩菁咁架..   果間我覺得幾好..  我上次扭親條腰睇幾次都冇事...  上兩 ...

rplyan,
原來旻旻又翻發,發102真係好驚,d病毒真係好利害喎,十足冤鬼咁! 快d過住啦!

旻旻都好叻! 妳試下用d方法氹下佢食藥啦! 或者送貼紙等等獎勵佢,妳同佢都要堅強d! 我地一定支持妳地既!

其實我知妳地落樓下玩,因我地果晚要去婆婆家造節,無得一齊玩,唯有1/11帶埋燈籠去沙灘再玩過。

唔好意思,無跌打師傅介紹。

626mama
老細個仔識得聽講廣東話唔肯講,咁不如叫佢同軒軒邊玩邊講日語,到時軒軒日語”咯咯聲,到時三文四語,勁呀!

宜家d款好多都好靚,有時無野做入去睇都睇粒幾兩粒鐘,我同妳既願望都係一樣:有得搬!

即係用兩個"爬爬"夾夾下咁呀? 妳上次話要等潮退行出去水深2呎到既位置多d蜆,咁我地要著短褲去。

pcdogxx
妳而家仲有睇卡通片? 我既飄零燕印象係停留係細過睇電視咋~

聖誕幾多號搞呀? 20仲平d.. 我諗遲d都有位既~

點呀? 協康抽唔抽到? 抽到我俾番一堂錢妳地嘛! 嘻嘻!!

我到而家都出怪獸,又慢喎! 有時又log-out唔到,hold住我個accountserver到都唔知想點,所以係公司一死機就好驚IT知道,激C!!

rplyan

原來旻旻係星期一突然發燒重愈發愈高,
病毒未清o西,點解咁嫁。妳放心啦,而
家都冇事,真係膽心,我地好明白妳聽到
留醫就立即眼都紅,小朋友唔退燒真係好
煩嫁,好在塞pet pet藥退到燒,如果塞
pet pet藥都退唔到燒,真係留醫好D,
話晒24小時有姑娘醫生睇住,雨過天x,
咩事都冇啦,放心啦。病毒清左就冇事嫁喇。
妳好心痛我地都好明白,我地聽到都唔開
心啦。

我冇相熟o既跌打師傅,我妹妹好以有睇,
妳睇下pcdogxx好唔好丫,又咁近,唔得
我再問佢丫。
睇跌打要睇好佢嫁,唔係第時風濕痛就好煩,
我小學時整親冇理佢,而家已經有風濕症多年。
都話我老人家啦。
哈哈...今次又係BBQ 5:00才開始,應該舒服好多,
今次大人細路都好開心傘,仲有pcdogxx的愛心
糖水或菊花茶,正。我都幫佢手攞入去,
唔該晒定先。講講下pcdogxx唔整都唔得喇...哈哈
我講果D珊瑚石,係沙面沖來沖去,有D都會係沙度
掘出來。
係,我都聽人講,睇跌打好興耽症,睇得咁上下唔得,
就要走,唔好再睇。妳仲睇o左好多 $$$$$$$ ,希望
今次睇多一兩次就好,留反D錢暖下袋啦。
‹ 上一主題|下一主題