用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宏福幼稚園 07-08年宏福幼兒園媽咪繼續入o黎傾~(PART 4)~歡迎新朋友 ...
樓主: 626mama
go

07-08年宏福幼兒園媽咪繼續入o黎傾~(PART 4)~歡迎新朋友加入 [複製鏈接]

ElainAiolia & 626mama,

lunch c6係深水步幫我買咗, 話1set有扒有鏟, 重話有其他嘢, 只係$15, 不過我有點唔信, 因忘了問佢係什麼材料, 唔知佢會唔會買咗個膠做的。

明天話你地知。

原帖由 ElainAiolia 於 09-5-18 17:21 發表
626mama,
snoopyhk 未買個扒扒,佢果日唔好意思搭 hongmimi 買,所以應該仲未有咁 pro o既扒,我已同佢講話到時借個比佢。

23 號果日我諗住趕 d 都 bbq 埋,因未必掘到咁多蜆之餘,仲費事拎走,唔知大家有乜意見? ...

ElainAiolia,
頭先睇天文台, 星期六間中有雨, 要睇多幾日先決定到呀..  希望d雲行快幾步啦

Dear all mami,
pls check e-mail,因我 sent 咗 1/5 d 相比你哋。

pcdogxx,
唔係 o卦,咁難得約到咁多人,去唔到咪好掃興,希望唔好落 la,但天文台話星期三同四會落雨兼行雷閃電,記得小心 d。

626mama / snoopyhk,
d 豆,我尋晚放工返屋企,我見 d 綠豆好逼,已經將佢轉咗個大 d o既兜,繼續用濕棉花種;而 d 扁豆就由泥度轉去原先種綠豆個濕棉花兜度,我見 d 扁豆都有 d 氣息,諗住遲少少等佢強壯 d 轉番落泥度,希望佢哋快 d 高大 la。

snoopyhk,
你老公唔係話唔去 o既 o羊,真係比你真誠所至,咁咪可以一家四口去 o羅。我諗你老公唔會買錯 o卦,佢應該有聽過你講唔可以用膠工具 o既。

原帖由 snoopyhk 於 09-5-18 05:41 PM 發表
ElainAiolia & 626mama,

lunch c6係深水步幫我買咗, 話1set有扒有鏟, 重話有其他嘢, 只係$15, 不過我有點唔信, 因忘了問佢係什麼材料, 唔知佢會唔會買咗個膠做的。

明天話你地知。 ...

snoopyhk,

1set有扒有鏟, 重話有其他嘢, 只係$15,真係好低喎。
我估唔會買錯,應該OK。

原帖由 ElainAiolia 於 09-5-18 05:21 PM 發表
626mama,
snoopyhk 未買個扒扒,佢果日唔好意思搭 hongmimi 買,所以應該仲未有咁 pro o既扒,我已同佢講話到時借個比佢。

23 號果日我諗住趕 d 都 bbq 埋,因未必掘到咁多蜆之餘,仲費事拎走,唔知大家有乜意見? ...

我細妹話我地咁多人,
可能唔痴我地玩,
我再問下佢先。

好以話天氣唔係咁好,真係要睇定D。

原帖由 pcdogxx 於 09-5-18 05:45 PM 發表
頭先睇天文台, 星期六間中有雨, 要睇多幾日先決定到呀..  希望d雲行快幾步啦

pcdogxx,

好以星期六唔好天,星期日好天,
如果星期六去唔到,都可以考慮下星期日。
不過星期日就一定唔可以玩得咁晏。

原帖由 ElainAiolia 於 09-5-19 08:44 AM 發表
pls check e-mail,因我 sent 咗 1/5 d 相比你哋。

pcdogxx,
唔係 o卦,咁難得約到咁多人,去唔到咪好掃興,希望唔好落 la,但天文台話星期三同四會落雨兼行雷閃電,記得小心 d。

d 豆,我尋 ...

check 左 e-mail喇,1/5 d 相收到喇,THX Q。

不過天文台都話今日有雨,晒死我就真。

以前聽人講,唔知真唔係真。轉一次盆,D植物會停止生長一星期,如果係真成日轉來轉去就冇咁快大。同埋用水養又比用泥種大得慢。

d 扁豆都有 d 氣息真係好,呀今日唔記得影相添。

ElainAiolia / 626mama,

真係冇比我估錯, 佢買的扒真係係沙灘玩的膠扒, 不過就超級大, 所以我家現在有3, 一套係超迷你, 一套係正常, 再加一套係超級大, 佢重話點會買d金屬的比Jason, 真係比佢激死, 係買比我用的嗎?他都唔明白。見到咁大個扒都唔知點數, 邊有咁多位放呀?不過到時我都會帶去, 等佢自己試吓得唔得。

佢唔係比我真誠所至, 佢只係擔心我一個帶Jason去唔放心。不過我都唔會帶細佬去, 帶佢去我地就冇得玩, 等佢大個d先。

至於d扁豆都係一半半有葉, d到現在都係一粒豆, 冇牙冇葉, 一些還發毛, 不過起碼有d可以交工課。平均一日有1吋高。

原帖由 ElainAiolia 於 09-5-19 08:44 發表

pcdogxx,

d 豆,我尋 ...

snoopyhk,
原來妳買唔到扒扒, 妳唔洗唔好意思, 我都係買開, 只怕買得唔岩大家心水, 因果度扒扒都有幾種, 有626mama妹妹post出黎既款, 同有另外一款d抓密d既~ 我上星期幫其地媽咪買左626mama妹妹post出黎既三抓型(放棄左長杆)同一個密d抓既, 睇下大家試下邊個好抓d~ 另外剷剷只得一款~ 每個特價$9.9(原價$15.9)~ 如妳有興趣我今個星期五晚會再去megabox, 可再幫妳買(希望仲係特價)~

妳同老公講我地「掘蜆隊 」個個都係掘蜆精英, 好pro家嘛! 居然d沙灘玩玩膠扒番黎!  

妳記著幫jason帶多套衫同褲仔(外&內), 唔怕拎埋條抺身毛巾, 上次匡匡玩到全身濕晒! 我諗梗好無今次同佢著泳褲!

另外, 如bbq又野蚊既要注意, 我地果日係bbq範圍俾d唔知係蚊定咩昆蟲咬得幾利害, 我地已經貼晒蚊貼, 匡匡仲有蚊帶, 返屋企同第二日我同婆婆既腳、匡匡條頸先開始痕, 發覺原來咬左好多口, 細粒細粒既深紅色! 大家都做足預防措施呀!

各位,
匡爸攞到假喇! 天文台話左呢幾日都有雨, 真係要睇定d, 希望快d落晒星期六好天啦! 我未決定會否bbq, 我驚會搞到好夜, 第日匡爸返好早呀!

天藍,
因未知匡爸到時洗唔洗返工, 如ok我地都會入黎玩下!
另外, 多謝妳送俾匡匡既禮物呀! 好靚!

原帖由 天藍 於 09-5-18 09:28 發表
ElainAiolai / hongmimi / rplyan,
6月塘福個到我都想你地一齊去玩, 熱鬧d多d小朋友,
開心好多, 如下個月你地知到放唔放到假再告知, 睇
下可唔可以一齊去玩~

剛才去天地書局睇嘢,見有本叫 "Learn with Fun" o既簿,好似小朋友練習簿咁 o既,有得油顏色、填充及學英文,我見唔使錢,攞咗好多,夠我哋 d 小朋友一人一本,今個星期攞比你哋。

希望星期六好天,我哋可以掘蜆成功。

snoopyhk,
估唔到你老公咁為 jason 著想,唔比 d 鐵嘢佢用,但難為你無得玩。如果你唔介意,可以搭 hongmimi 買,還掂佢去開,可順便搭單 o麻,希望 hongmimi 唔係特登去就好 lu。

hongmimi,
我諗匡爸有假放,最開心果個唔係你,而係 ....................... 匡匡,因為又有你呢個工人幫佢攞嘢,而佢就可以拖住匡爸拍拖,嘻嘻!

原帖由 snoopyhk 於 09-5-19 10:20 AM 發表
ElainAiolia / 626mama,

真係冇比我估錯, 佢買的扒真係係沙灘玩的膠扒, 不過就超級大, 所以我家現在有3套, 一套係超迷你, 一套係正常, 再加一套係超級大, 佢重話點會買d金屬的比Jason玩, 真係比佢激死, 係買比我用 ...

snoopyhk ,

咁只好留番去沙灘玩,有成三套咁多,真係有排玩。

膠就留比jason掘下,下次軒軒見到我地掘,佢都問我攞扒要掘。

咁又係,細佬有人睇,唔帶佢都好,佢都未識玩。

d豆大得真係好快,我問過婆婆喇,初初出兩片葉都ok,再出d葉就開始要"泠"泠騰,我都唔知比咩佢"泠",婆婆叫我種一棵交功課就算,婆婆話"泠"得會高過人,不過我都未必種到去咁大棵啦。咁棵棵都生得好地地,又冇理由掉左佢嫁嗎。

原帖由 hongmimi 於 09-5-19 11:56 AM 發表
snoopyhk,
原來妳買唔到扒扒, 妳唔洗唔好意思, 我都係買開, 只怕買得唔岩大家心水, 因果度扒扒都有幾種, 有626mama妹妹post出黎既款, 同有另外一款d抓密d既~ 我上星期幫其地媽咪買左626mama妹妹post出黎既三抓型(放 ...

hongmimi,

pcdogxx都有post出來,有興趣可以去佢個blog睇下。

妳同老公講我地「掘蜆隊 」個個都係掘蜆精英, 好pro家嘛! 居然d沙灘玩玩膠扒番黎! ----------哈哈

上次鈞渝同軒軒都冇咩濕,佢兩個主力係沙灘玩,重要任務交晒比大人去做。不過我都有帶晒全套衫比軒軒準備換。

係呀,bbq果度d蚊勁多,好在我地都有帶野去搽,仲要搽完又搽,都咬到幾咬。

原帖由 hongmimi 於 09-5-19 12:05 PM 發表
天藍,
因未知匡爸到時洗唔洗返工, 如ok我地都會入黎玩下!
另外, 多謝妳送俾匡匡既禮物呀! 好靚!

好呀

原帖由 ElainAiolia 於 09-5-19 02:02 PM 發表
剛才去天地書局睇嘢,見有本叫 "Learn with Fun" o既簿,好似小朋友練習簿咁 o既,有得油顏色、填充及學英文,我見唔使錢,攞咗好多,夠我哋 d 小朋友一人一本,今個星期攞比你哋。

希望星期六好天,我哋可以掘蜆成 ...

ElainAiolia ,

多謝,小朋友練習簿又有得油顏色、填充及學英文,唔錯喎,仲唔使錢,最緊要係妳攞左比我地嗎。多謝

hongmimi,

我諗匡爸有假放,最開心果個唔係你,而係 ....................... 匡匡,因為又有你呢個工人幫佢攞嘢,而佢就可以拖住匡爸拍拖,嘻嘻!------妳真係好講得出匡匡的心聲喎。掂............呵呵

多謝妳既"Learn with Fun"先~ 咁橋我預備送本小小練習簿俾各小朋友,咁星期六之後各位小朋友就多左好多練習做喇~ 哈哈~~:;pppp:

ElainAiolia/snoopyhk,
係呀! 我係特登去架!! 嘻! 講笑!
pcdogxx想再買多兩個扒扒, 所以我會再去多次, 搭單 - 絕對唔係問題。

即刻諗起上次我抽著兩袋重野, 又剷又桶又凳仔, 佢地兩個手拖手果個樣...

原帖由 hongmimi 於 09-5-19 03:01 PM 發表
即刻諗起上次我抽著兩袋重野, 又剷又桶又凳仔, 佢地兩個手拖手果個樣...

hongmimi,

係度認識到你地真好, 個個都係為日着想的好媽媽, 唔該你都幫我買一個扒同一個鏟呀, 同你地d一樣就冇問題, 真係唔該晒。

希望果日好天, 大家玩得開心d。

hongmimi / ElainAiolia,

代Jason多謝兩位的練習先, 果日好多嘢帶, 太重可以下次見先比我地呀。

原帖由 hongmimi 於 09-5-19 15:01 發表
多謝妳既"Learn with Fun"先~ 咁橋我預備送本小小練習簿俾各小朋友,咁星期六之後各位小朋友就多左好多練習做喇~ 哈哈~~:;pppp:

ElainAiolia/snoopyhk,
係呀! 我係特登去架!! 嘻! 講笑!
pcdogx ...
‹ 上一主題|下一主題