用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宏福幼稚園 07-08年宏福幼兒園媽咪繼續入o黎傾~(PART 4)~歡迎新朋友 ...
樓主: 626mama
go

07-08年宏福幼兒園媽咪繼續入o黎傾~(PART 4)~歡迎新朋友加入 [複製鏈接]

All Mami,

我想請教下大家, 其實一直以O黎我入親BK先去 "幼兒園", 再去第39頁 (而家update), 佢好似唔識moveo甘, 頁數就愈來愈後, 你地係咪o甘, 定係有更快去forum, 只係我唔識, 請你地教教我.

原帖由 rplyan 於 09-5-24 01:18 PM 發表
All Mami,

我想請教下大家, 其實一直以O黎我入親BK先去 "幼兒園", 再去第39頁 (而家update), 佢好似唔識moveo甘, 頁數就愈來愈後, 你地係咪o甘, 定係有更快去forum, 只係我唔識, 請你地教教我. ...

rplyan ,

前一排,我入唔到黎,後來可以入番bk,都成日怪怪,成日跳左去唔知邊頁,又時最前,有時中間。

Hongmimi / ElainAiolia,

係咪己經幫我買咗扒及鏟?如果你地兩位唔介意, ElianAiolia可否幫我約Hongmimi取貨及付款先, 星期六返畫班時交收呢?Thanks!

原帖由 hongmimi 於 09-5-23 10:07 發表
今朝匡匡晨咁早望住個天都係唱住呢首歌 ...唉! 我同佢講, 無辦法啦...原來呢幾日太陽伯伯day-off呀~

hongmimi,

多謝你關心! 昊藍今早無返學, 我帶昊藍去覆診,
因仲有少少痰, 今天無咳, 如無意外明天返學。
聖三一個日我只係聽個簡介會同參觀少少個
校園, 因個日我趕返去仔學校參加表演, ElainAiolia
同pcdogxx就繼續參觀。
個簡介會幾好唔會好悶, 校長同老師有同家長介紹
到小一派位既程序, 再講到佢地學校未來既發展同
小一既課程, 中文會用普通話教授, 亦會加插話劇
比小朋友參與訓練膽量及表達自己, 數學方面會中
英都有為涵接上英中, 以英文亦有外籍老師教授,
簡介會亦有學生們表演, 聖三一既學生給我既感覺
比較童真, 無其他學校既學生咁老積, 我比較喜歡
這方面, 同校風純樸, 我喜歡這點, 校舍雖然歷史
久遠, 但不見得太舊, ok架! 但因我趕住走, 我諗
校舍方面既感觀得pcdogxx and ElainAiolai上
來解說會好d, 總括我覺得不錯。

原帖由 hongmimi 於 09-5-22 15:12 發表
天藍,
我都好想去聽聖三X呀 最衰要返工…可唔可以聽完分享下d comments俾我呀? Thanks!

昊藍而家好d未呀? 飲多d暖水, 希望快d好番!

天藍,
妳講得真詳細, 多謝妳既分享! 睇黎呢間都唔錯! 我周不時搭車經過佢門口, 外表睇都見校舍幾新淨!

pcdogxx/ElainAiolia,
any補充? 謝謝! 我下年一定要去聽….

rplyan,
幾十蚊又唔係多妳好似追數公司咁如妳見到ElainAiolia交俾佢, ok?, thanks!

snoopyhk,
我幫妳買左喇! 咁又要麻煩ElainAiolia手做交收!

ElainAiolia,
上次俾少左本練習簿妳添(for 羲旻), 十萬個thank you!  (FYI 我呢兩晚唔返, 星期三晚打後先係屋企, call)

pcdogxx,
星期四或五call妳還番d蛋糕盒同俾練習簿鈞渝, 另想托妳交俾軒軒, ok?

626mama,
反而近排我上bkok, 係可能太多回應所以load得好慢好慢, 唔知係咪夠期又開新一part?

原帖由 hongmimi 於 09-5-25 04:22 PM 發表
天藍,
妳講得真詳細, 多謝妳既分享! 睇黎呢間都唔錯! 我周不時搭車經過佢門口, 外表睇都見校舍幾新淨!

rplyan,
幾十蚊又唔係多…妳好似追數 ...

hongmimi ,

哈哈...妳地講學校我都偷聽緊。

多謝妳本補充。唔該PCDOGXX拎比我,多謝晒。

講開好以係,上次開了新妳就冇事,唔好意思各位,我出去開個新先。

hongmimi,

差點忘了多謝你本練習, 我最近先開始要Jason習慣每天都要做練習, 唔想佢下午係屋企無聊, 又要佢知道返學係要做工課的。起初佢都有點唔慣, 本來係要等佢訓醒才做, 點知佢有時6點幾先走身, 冇時間做, 於是我要佢做完練習先訓, 現在佢都習慣了。

ElainAiolia,

請問你收唔收order呀, 不過運費係"$0"。

原帖由 hongmimi 於 09-5-25 16:22 發表
天藍,

rplyan,
幾十蚊又唔係多…妳好似追數 ...

各位,

開了PART 5喇

http://forum.edu-kingdom.com//viewthread.php?tid=2128493&page=3&extra=#pid32064671
‹ 上一主題|下一主題