用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宏福幼稚園 07-08年宏福幼兒園媽咪繼續入o黎傾~(PART 4)~歡迎新朋友 ...
go

07-08年宏福幼兒園媽咪繼續入o黎傾~(PART 4)~歡迎新朋友加入 [複製鏈接]

各位,
我今日終於上到嚟喇....

各位,
星期日真係好開心,見到班小朋友玩得盡情就更開心,個沙灘真係唔錯,平時去沙灘得匡匡有得玩(),今次我同匡爸都有得玩下,幾好呀~

多謝各位既禮物,我emaild相俾大家,睇下收唔收到,收唔到請出聲,不過應該我地既隨團攝影師
(軒爸)影果
d正好多,嘻嘻
~

rplyan
我都sendd俾妳,好高興認識到妳同旻旻呀~ 旻旻好活潑又靚女呀~ 希望我地好快又攪得成下次既活動一齊出黎又玩過~

天藍,
好耐無見昊藍,星期日見到面真開心~

多謝通知小學簡介會,我唔去喇~ 好似好遠咁~

Elainaiolia
傻啦~ 匡爸邊有侍候過大家,佢好enjoy戶外活動&同小朋友玩,唔洗講多謝~

我地沙灘玩,都要番返去厠所洗手洗腳,又岩岩到車去沙田。

仲夠時間幫子聰買埋番學鞋… 幾勁喎~

626mama
妳好慘呀~ 放假要對住公司既人,仲要做呀四~ 好彩我份工唔洗啫~ (其實要架~ 我公司有義工團,假期就要出動,但名係做義工幫人,實係幫公司宣傳,
我呢d「心如止水」既員工梗係唔會參加啦~ 留番俾d「博」既後生仔女去嘛~~)

妳唔去得「齊齊賀中秋」呀? 請問各位到時有幾多人去架?

呵呵...知道有人掛住我,個心好甜

原帖由 626mama 於 08-9-10 14:47 發表
hongmimi,

好掛主妳呀,留兩隻字,等我地知妳有上黎丫。 ...

係呀! 公司近排風聲緊嘛~ 老闆仲日日捉人遲到~ 唉! 搵食艱難...

自從bk轉左d野後,我都係時上到時上唔到,好多時出怪獸字添~ 搞到我無乜心機上黎~ 真係唔好意思喇~

協康會既齊齊賀中秋我會出席呀~ 跟著番婆婆到做節~

哈哈~ 真係無乜識過新朋友,邊有我地幾個咁好感情呀...我靠pcdogxx咋~ 佢識人多d...嘻嘻~~

原帖由 天藍 於 08-9-10 10:09 發表
hongmimi,
你係咪好忙? 仲未見你出現????
定係公司近排風聲緊???
你同鈞媽唔好係新學校識新朋友,
唔記得我地呀!?...

匡爸打俾我時我都聽到佢地三個玩到哇哇叫~ 匡爸咁大意無帶遮,妳唔好借俾佢啫~ 罰佢淋下雨~ 父債子一齊還,哈哈哈~

有心,佢地無冷親,等細雨時行都係幾步路,跟著我係荃灣廣場join佢地咯~

係囉~ 匡匡咁岩頂左子聰個位,其實初時我揀補堂時老師叫我補10點果堂架~ 我想匡匡有機會同子聰&昊藍一齊上堂所以專登轉妳地果堂,點知後尾妳又咁岩上唔到~

原帖由 ElainAiolia 於 08-9-8 16:16 發表
hongmimi,
星期六,匡匡同匡爸有無冷親呀?果日原來匡匡頂o左子聰個位補堂,佢o地無帶遮,我叫佢o地攞住我o地把遮用住先,佢o地又話唔使,冒住雨行去荃灣廣場,真担 ...

rplyan,
旻旻而家點呀? 係咪已經好番呢? 見到妳擔心到喊,都鄧妳心痛

天藍,
好野~ 今個星期六匡匡可以同昊藍見面一齊玩喇~ 仲有鈞渝,我諗佢都會出席~

多謝妳地呀~ 我知妳地唔會唔記得我既~ halloween搞活動我一定出黎~

我真係咁覺得架~ 我地小朋友雖然唔係一齊讀書(匡匡同昊藍兩次都做唔成同校同學~),但我地個個既感情都好好呀~ 當我見到我地既小朋友佢地就算好耐無見到都好投契,一見到就好開心咁,玩到卡卡笑、賓賓跳時,我更覺得我地大人細路都好夾~

唏! 梗係唔係啦~ 有機會俾妳睇下匡匡本畫簿,ms tse話佢每次初時畫得ok,後尾上色時就無心機亂油。唔知係咪補堂個日匡匡唔熟ms lam唔敢亂黎,加上果日畫既少、用膠漿貼既多,所以先ok咋,ms lam都俾左匡匡幾高分,全部都有b+或b-,係咁耐以黎最高分~ 哈哈~

原帖由 天藍 於 08-9-11 11:44 發表
hongmimi,
我工人話個日佢地3個玩得好開心,
話匡匡幅畫畫得好過昊藍, 匡匡真
係叻仔, 上畫班咁快畫得咁好~
我去到生活xx匡匡已同匡爸走,
只見到ElainAiolai, 有d失望見唔
到匡匡, 不過, 今個星期六又可見
面, 好開心~

天藍,
中秋節快樂呀~ 大家都玩得好開心!

昊藍今日打敗仗要請醫生飲茶呀? 匡匡都係呀! 搞到我都喉嚨痛,C火啦~ 大家都要好好休息一下~

唔好意思呀~ 上次畫班,匡爸無影到相,妳唔早d講我叫佢影嘛~

而齊齊賀中秋我地有影左d,要遲d先send到俾大家。

626mama,
點呀妳~ 做阿四之後洗唔洗休息下咁呀? 假期又有無去到白石摸蜆? 擒日我不知幾想去呀~ 但匡匡個"長"午睡搞到無得去~ 最尾去左警會游個"快"既黃昏水囉~ 好過無啦~~

上星期六齊齊賀中秋,佢地唔俾子聰"頂"軒軒個位呀! 要再俾入場費先有得玩。不過$30真係抵到爛,有野玩有禮物又有野食。我地首先唱下歌,然後親子DIY創作燈籠比賽(20分鐘內完成),最後仲有月餅水果菠蘿腸仔咖哩魚蛋雞翼,嘩~ 簡直係"正"呀~ 最衰妳又去唔到啦...(唔好嬲吓~ 嘻嘻! )

Dear all,

please check email~

thanks!

天藍,
Please check email again~ thanks!

天藍,
收到妳回覆喇~ 大頭蝦! 嘻嘻!!

昊藍睇左醫生而家點呀?係咪感冒?要多d休息同飲暖水呀~

626mama,
收到妳回覆喇~ Thanks!

~ 呢兩日好晒,空氣又焗,妳地兩個乾晒都好係喎~ 咁有無小朋友同軒軒一齊玩呀? 淨係得d日本仔? 珊瑚石係咩黎?

擒日我等左成日以為有得去摸蜆,匡爸又唔信果d蜆可以炒黎食結果都無得去~

沙田宜家仲咩大特價呀? 佢又搬呀? 有時我地見d又靚真係好想買,但一講我同匡爸就會對對方話:有得搬先算啦~~

ElainAiolia,
收到妳email~ thanks!! 我果d相要遲d先得啦~ 呵呵~ 我頭先講咁多都係想引下626mama

擒晚唔好意思,咁夜仲send短訊俾妳,我岩岩返到屋企咋! 妳有心,可能作病掛,中秋放咁多日假都無覺好瞓,匡匡晨咁早彈起身,唔知係咪咁攰到個人病病地我未睇醫生呀! 匡匡就睇左!

妳今朝見我都ok,但我見妳好似麻麻地喎….係太攰? 同妳係唔係皮膚敏感呀?有無睇醫生?? 秋風起我都驚匡匡d濕疹又黎料

pcdogxx
elainaiolia d相,鈞渝個樣好搞笑!!

各位,
唔好意思,要改期,please check email again!

各位,

又係時候攪呢個哈佬喂派對喇..
地點 : 小欖燒烤樂園
日期 : 10月 25, 11月1, 11月8 (揀星期六會好d, 因為玩得夜第二日有得休息, 如果呢幾日唔得再)

參加人數:
626mama----ok
Hongmimi----3日都ok
ElainAiolia
Rplyan
whatever
天藍
pcdogxx   早d訂好, 渝爸可以攞假..  呢幾日我都冇所謂

我應該3日都冇問題。

pcdogxx,
嘩~ 飄零燕妳都諗到....都真係幾大片既草原喎~ 有無d斜坡一幅幅咁....任碌唔嬲呀? 妳仲記唔記得首主題曲? 妳練定下次去可以唱嘛~ 呵呵~~

匡匡唔係游水冷親,假期前已睇醫生,不過唔係好緊要,咳兩聲咁,妳見佢齊齊賀中秋都無乜野,所以食左兩次藥都無食咯~

乜聖誕又有咩? 都好噃!

喂喂喂~ 妳同ElainAiolia靜靜雞約邊日玩唔預埋匡匡呢個都住得好近既鄰居朋友仔? 好講囉~

唔知係我唔識定bk仲未搞掂,我send唔到pm呀!

好呀!一齊再去白石,我都要請教626mama點樣摸蜆呢~

626mama,
thank you妳先吓~

各位,

又係時候攪呢個哈佬喂派對喇..
地點 : 小欖燒烤樂園
日期 : 10月 25, 11月1, 11月8 (揀星期六會好d, 因為玩得夜第二日有得休息, 如果呢幾日唔得再)

參加人數:
626mama----ok (3日都ok)
Hongmimi----2大1細 (3日都ok)
ElainAiolia
Rplyan
whatever
天藍 --- 3大1細 (25/10個日我唔得, 因學校有活動)

rplyan,
原來旻旻又翻發,發102真係好驚,d病毒真係好利害喎,十足冤鬼咁! 快d過住啦!

旻旻都好叻! 妳試下用d方法氹下佢食藥啦! 或者送貼紙等等獎勵佢,妳同佢都要堅強d! 我地一定支持妳地既!

ElainAiolia,
其實我知妳地落樓下玩,因我地果晚要去婆婆家造節,無得一齊玩,唯有1/11帶埋燈籠去沙灘再玩過。

唔好意思,無跌打師傅介紹。

626mama
老細個仔識得聽講廣東話唔肯講,咁不如叫佢同軒軒邊玩邊講日語,到時軒軒日語”咯咯聲,到時三文四語,勁呀!

宜家d款好多都好靚,有時無野做入去睇都睇粒幾兩粒鐘,我同妳既願望都係一樣:有得搬!

即係用兩個"爬爬"夾夾下咁呀? 妳上次話要等潮退行出去水深2呎到既位置多d蜆,咁我地要著短褲去。

pcdogxx
妳而家仲有睇卡通片? 我既飄零燕印象係停留係細過睇電視咋~

聖誕幾多號搞呀? 20仲平d.. 我諗遲d都有位既~

點呀? 協康抽唔抽到? 抽到我俾番一堂錢妳地嘛! 嘻嘻!!

我到而家都出怪獸,又慢喎! 有時又log-out唔到,hold住我個accountserver到都唔知想點,所以係公司一死機就好驚IT知道,激C!!

我都知有單咁既野呀~ 希望個媽媽同bb無事啦~ 好得人驚...

原帖由 pcdogxx 於 08-9-21 09:26 發表
各位,
你地有冇睇到單新聞, BK大肚婆生檔事件呀?   大家係BK結交朋友真係要小心..
http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1711697&extra=page%3D5

希望個媽媽同個bb無事喇..  真係恐怖.. ...

pcdogxx,
哈哈哈...我係咁叻就好喇~ 係就俾我貼中六合彩、唔洗做兼"銀銀"腳啦~

係咪佢地見鈞渝同軒軒上次都學過晒咯,驚再上會悶親佢地,專登話"抽唔中"咋~ 嘻嘻!

無得上妳地唔好嬲啦! 或者咁岩我地畫班果到有位,好快會call妳地黎上堂呢~

天藍,
嘩~ 咁都被妳搵到"飄零燕"呢首咁經典既主題曲,妳真勁呀~

真係好回味....
‹ 上一主題|下一主題