用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宏福幼稚園 07-08年宏福幼兒園媽咪繼續入o黎傾~(PART 4)~歡迎新朋友 ...
go

07-08年宏福幼兒園媽咪繼續入o黎傾~(PART 4)~歡迎新朋友加入 [複製鏈接]

舊果個怪怪地,我地提早開(PART 4)
(PART I)
http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1001900&extra=page%3D1&page=200
(PART II)
http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1254519&extra=page%3D1&page=1
(PART III)有兩個版本
版本1
http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=1446708&extra=page%3D1&page=31
版本2
http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1446708&extra=page%3D1&page=33
(PART 4)
http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=1667072&extra=page%3D1

0    0    0    0

報到~~~~~~~~

我剛剛去邊果邊睇,怪怪地咁。

8月份活動 http://www.whiteheadclub.com/home.html
活動地點: 白石俱樂部
(租單車$15-20壹小時,
風箏(可以入到去才買來玩),
BBQ每爐最低消費$600(或暑期優惠費比$80開爐費包10份旅具,兩包炭,一支蜜糖)
攤位,手工藝/大人有麻雀,桌球)
http://www.whiteheadclub.com/
日期 : 2008年8月31日(星期日)
集合時間 : 11:00
集合地點 : 馬鞍山新港城四期地下,的士站側(鞍祿街)
http://www.whiteheadclub.com/bus.php
(免費穿梭巴士時間表)
報名及人數: 13個大人6個小朋友
1.  pcdogxx -------2大1小..
2.  626mama ------2大1小
3.  ElainAiolia -----3大1小
4.  天藍 -----------2大1小
5.  hongmimi ------- 21..

6.  rplyan---------- 2大1小  

各位,

我剛剛打左電話去白石俱樂部。
有關午餐問題: 佢地唔比帶任可食物及飲品入內。
1.
BBQ最低消費$600.00,不過而家有暑期優為,如果唔夠$600,可以比$80.00做開爐費,開爐費包括(10份餐具2包炭及一支蜜糖)個女仔話我地咁多人不如要兩個爐...我地小朋友多,我個人認為都係一個爐就夠,最多學上次咁,放個網放係上便,(最多買兩個硬D網去)我帶埋兩個夾入去喇。

2.
我地可以出去食,不過一走要全部人走晒,一個都唔可以留低,再全部入反去都得。

佢地果度除左BBQ,就咩都冇得食。

租單車就$15-20一小時,要睇單車新定舊來收費。

紙鳶可以係佢地入便買都得。

以下係BBQ食品及飲品收費表。
http://www.whiteheadclub.com/pricelist.php

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
再唔係我地幾個媽媽就下邊日放工一齊去警察遊樂會打保齡球囉,唔知妳地有冇興趣呢,我都唔識打保齡,只係有得玩下,又可以傾下計。(時間,日期.地點全部侍定)

媽媽聚會(2):會暫定9月日期未定。-
1. 626mama --- OK
2. pcdogxx ----- OK
3. ElainAiolia ---- OK
4. 天藍 ---------- OK
5.
hongmimi 9月聚會-晚飯吹水 >.< 睇妳地打保齡 OK
=================================================

點解咁靜英英

rplyan,

旻旻發燒100.8,真係要睇醫生喇,而家個DR CHOW唔係全日係度,好以唔係好方便咁,上午睇左都食兩次藥喇。今日先星期四,星期日應該冇問題,妳睇下點啦,如果旻旻真係仲唔係好有心機咁,妳就打電話話比我知唔去。

各位,

明天我唔反工,即唔上網,(最快星期一才上網)如果活動有咩改變,請打電話話比我知丫。

原帖由 rplyan 於 08-8-28 01:45 PM 發表
各位,

旻旻今日冇返學因昨日黃昏突然發燒100.4, 吃藥後已好點, 但今早又再燒100.8, 下午要看青衣城dr chow, 希望佢快o的好番, 否則星期日我驚去唔到玩.
( 我地好想去呀)

(dr chow現在好似下午4:00才係青 ...

唔知大家有冇行錯路。
去錯地方,唔識過來PART4

各位,

多謝各位禮物呀。軒軒好鐘意。

係呀,去沙灘好好玩,hongmimi同匡爸一對小情侶一齊去捉蟹,見到佢地都好甜。

呵呵...我地搵d靚既貝殼,我仲執埋蜆,d蜆都有一寸至寸半咁大,係水面沙面就執到,我仲有執石頭1,真係唔夠皮。

太小喇,執埋d蜆都係反去睇,有得睇冇得食。

八爪魚好大隻嫁,唔計八隻腳,都有個4.5-5寸長,係咪好大隻呢。

我昨天走已經打算快D下次再去"摸蜆",走時睇到白石路口就係馬鐵站"烏溪沙"站,都好方便,果個位沙灘面積更大。真係想7號就去。

我見人地去個海邊都退得得幾多。好好玩咁
http://hk.myblog.yahoo.com/chingching-baby/article?mid=2934&prev=2941&next=2878

原帖由 pcdogxx 於 08-8-31 11:31 PM 發表
天藍,

你地唔去真係損失..   幾好玩呀..   Hongmimi 同佢老公係咁捉到好多蟹仔...   放係個兜到俾d細路睇.. 好攪笑..

跟住我同626mama 就係咁搵d靚既貝殼...   佢仲執埋蜆添...  仲以為佢會執埋帶返去炒蜆添..  哈 ...

天藍 ,

之前我地係度傳白石的電郵,都有rplyan電郵係度嫁。

原帖由 天藍 於 08-9-1 11:32 AM 發表
rplyan,

我無你email add. 如你有興趣要簡介會
資料, 你可否pm 你既email add.比我。

天藍,

培僑簡介會我去唔到,
今日反工剛剛收到通告,
果日公司又攪遊船河,
日本果邊有D同事又帶埋老婆黎。
...上年有個同事個女廿幾歲,
跟我地去遊般河,佢話第一次見到海,
不知幾開心,自費出錢坐飛機到港,
都話平過係日本去海邊玩。

我地就悶死,成日坐係船度。
0幾哩估LU,都唔知佢地講乜。
好滲呀,又冇左日假期喇。仲要做呀四。

原帖由 天藍 於 08-9-1 11:29 AM 發表
all mama,

又有小學簡介會, 你地睇下有無興趣?
今次我會去聽, 唔知你地會唔會去,
因我都係一個人過去, 如係你地睇下
會唔會約埋一齊去。
同今次間小學係唔使留位, 只按時間
去到就可以架啦~
你地Check下email睇下 ...

ElainAiolia,

我報4個
塗鴉寶寶----- (A)(B)
快樂小人類--- (A)
英語遊樂團---- 6-27/12 (六)

pcdogxx我知佢報咩,不過等佢同妳講啦。

收到電郵喇。多謝晒。

原帖由 ElainAiolia 於 08-9-1 11:50 PM 發表
626mama / pcdogxx,
協康 10-12月你o地報o左邊一班,我今日去o左報「快樂小人類A及B」、「主角接班人」、「感官樂園B」及「美味廚房C – 聖誕食品」,本來想報多幾樣,但D時間同畫班及英文班撞,只好揀剩呢D。 ...

唔洗客氣啦,軒爸反正都冇咩細藝。

天藍,

妳協康係咪都報左"齊齊賀中秋",
當日就係妳講果間學校講座,
又係我公司遊船河果日。
............唉,"齊齊賀中秋"睇怕冇得去喇。
原帖由 ElainAiolia 於 08-9-1 06:40 PM 發表
Dear all mami,
尋日好開心,雖然無乜o野玩,但D小朋友可以走o黎走去,兼且有專人侍候 (就係軒爸、匡爸及各位工人),令到我o地D Mami可以勁吹水,亦多謝各位o既禮物,Thx!

rplyan,
希望尋日o既失策活動無嚇親 ...

我地去完沙灘玩,係番去厠所門口上車,原來沙灘出口可以上車嫁。我都記得妳要去買鞋比了子聰,原來妳屋企做左竹戰之地。明白明白。

因為之前軒爸帶過軒軒去睇沙灘來,個心一路等緊去玩,
點知我地話唔去,佢咪扭計要去沙灘囉,佢一向都喜歡去沙灘玩沙。
烏溪沙站近,你o地去真係幾方便,不過要就就水退時間至得

o左一日假期不特止,當日仲報左名大家一齊玩,真係好失望,我想去"齊齊賀中秋"多D。跟公司去,由10點至晚上6:00,係船上真係好悶,我地又唔知佢地講咩呢,又答唔到咀。..........唉,真係身不由己。軒爸仲悶,軒軒就開心,佢成日望住船長,上次小朋友有四個,大家唔係好一齊玩,今次有6個,唔知會唔會好D呢,經上次新年去大陸玩左兩日,幾位小朋友都開始一齊玩。

我都有想過,去學校門口偷偷睇軒軒反學,星期五放左假,唔好意思又放。多謝妳話比我知,我真係好想知。妳仲幫我安慰軒軒入學校。真係非常之唔該晒。我話番比婆婆知,佢都安心晒,因為我地唔知佢落車同反學仲有冇喊,咁睇就以冇。

放學時,妳問司機解車程咁耐,佢無答妳,又真係,妳地果度坐車來,又唔洗成個鐘???用左咁多時間,佢硬係唔感答妳啦。全部都有安全帶就好,對小朋友來講,真係好緊要。

原帖由 ElainAiolia 於 08-9-1 06:42 PM 發表
pcdogxx,
原來你o地去沙灘咁好玩,擔心你o地點搭車o忝 (係o米要行番去厠所門口上車?),我o地架車經過沙灘都見到好多人係果度玩緊,但因我要返屋企冲完涼後同99佢o地食飯 (因佢o地一早上o左我屋企竹戰呢)。之後仲 ...

hongmimi,

我都係「心如止水」既員工,不過走唔甩

"齊齊賀中秋" 張票唔知可唔可以比人去玩呢。

原帖由 hongmimi 於 08-9-2 10:04 AM 發表
各位,
星期日真係好開心,見到班小朋友玩得盡情就更開心,個沙灘真係唔錯,平時去沙灘得匡匡有得玩(沙),今次我同匡爸都有得玩下,幾好呀~

多謝各位既禮物,我email左d相俾大家,睇下收唔收到,收唔到請出聲,不過應該我地既隨團攝影 ...

天藍 ,

唔該晒妳,妳聽到D咩就話反比我知啦。

協康報D課程我都打晒出黎,睇下大家就唔就到啦,
仲煮得閒去妳個BLOG睇,遲D才去睇睇先。

HONGMIMI,

收到妳的電郵,唔該晒。軒爸影相張卡好以有事,暫時未能比到大家睇住喇,希望冇事啦。

原帖由 天藍 於 08-9-2 11:18 AM 發表
6mama,

原來個日你要去應酬, 公司搞遊船河, 咁快
又一年, 為咗搵食都無辨法, 唔明佢地講乜,
為有自得其樂同軒軒係船上玩下睇下海景啦!
如我個日去簡介會聽咗d乜再同你講番, 你
睇下有無興趣, 因個間學校都近你屋企個頭。

all mama,

協康新一期d活動我未有時間睇, 我再睇咗
時間夾唔夾再睇下報唔報, 再同大家講~

隻八爪魚真係好大隻嫁,唔計爪個頭都有4.5-5寸長。

子聰唔眼訓咩,仲玩到咁晚才訓,軒軒上了巴士已經忍唔主喇,連食緊"童星點心麵"都會訓著。

原帖由 ElainAiolia 於 08-9-2 04:19 PM 發表
hongmimi,
e-mail 已收o左相,影得好靚,隻八爪魚雖然影得唔係咁清楚,但都好似好大隻o咼。

你就好la,可以同匡爸係沙灘拍拖,好sweet呀!匡匡講o野真係好o力,都唔似咁細個,嘻嘻!

乜你都有報「齊齊賀 ...

ElainAiolia ,

協康果度後尾妳報左d咩呀,還是仲未定

我都想唔去遊船河去協康個中秋會,不過我唔去佢地會問長問短,仲以為我係咪會對公司有咩唔開心等....佢地好多野想嫁。

咁妳下次唔好係咁同佢bye bye 喇,可能之前子聰忍住,bye bye下好唔舒得妳呀。

我收到一張回條炸,就係申唔申請學費扣除及9月份學費及車費

我都寫o左手冊話比學校知,係幼兒園果邊交左。睇佢點復。

順便問下老師,軒軒在校情況。
原帖由 ElainAiolia 於 08-9-2 04:17 PM 發表
626mama,

協康果度唔知我o地有無機會又一齊上呢。

你要去遊船河,o米無得去協康個中秋會o羅,你公司果度可唔可以唔去o架。

放心la,尋日軒軒返學落校車好乖無喊,不過今日我無去學校睇子聰,反而係屋企樓下送佢上車及接佢落車,可能今朝我係度又同佢不停咁講bye bye,結果搞到佢想喊。

今日有2張回條,分別係提家長交9月份學費及車費 (o$530-包來回);另一份係叫家長申請學券D資料,乜唔係31/5已截止呢o羊,况且我正本已係暑假前交o左比幼兒園果邊la,我已寫o左手冊話比學校知,叫佢o地去跟進番張學券。

各位,

原來我地上次去個沙灘仲有海星添嫁。
http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1669980&extra=page%3D4

rplyan,

唔洗講對唔主啦,妳快D取消反個電話啦,
唔好咁公開。旻旻冇事就好喇。

希望大家係協康的活動都抽中啦。
聽妳講完音小,更加覺得唔錯,老師越惡越好呀。

天藍,

係呀,星期六決定係去遊船河,協康去唔到喇,真係可惜,可以比人去就好喇。
開學第一天,軒軒話有同子聰玩,跟主就冇喇。唔知點解呢?都係軒軒話比我知。

各位,

近排公私兩忙,都唔得閒上來。
軒軒星期六日對眼腫晒,睇左醫生,
話佢對眼感覺喎。唔知點解會咁。

各位,

學校今年中秋整花燈,今年由軒爸整,佢景然買到一包野專比人整燈籠,靚就唔靚,都比大家睇下丫。
http://hk.myblog.yahoo.com/shirby/article?new=1&mid=1931
妳地學校有冇咩節目呀,近排真係好靜,大家忙緊d咩呀。
‹ 上一主題|下一主題